Categories

Specials

List of products by supplier: UET Press & MAPO Editions

per page
Showing 193 - 223 of 223 items
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Libri i Romeo Gurakuqit është një monografi studimore kushtuar historisë politike e sociale në Shqipëri dhe e marrëdhënieve ndërkombëtare për Ballkanin dhe Shqipërinë, nga fillimi i Revolucionit Nacional Shqiptar deri në pragun e shpërthimit të Luftës së Parë Botërore. Kjo monografi është e ndarë në dy pjesë kryesore: Kryengritja Shqiptare e vitit 1911...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Në këtë libër trajtohet historia politike e Shqipërisë në një hark kohor që përfshin periudhën nga përfundimi i Luftës së Parë Botërore deri në përcaktimin e statusit ndërkombëtar të këtij shteti dhe kufijve të tij, më 9 nëntor 1921.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Një libër që bie si një gur në pellgun e historiografisë, thyen heshtjen fajtore të së kaluarës dhe të së sotmes, hulumton në natën e diktaturës dhe sinjalizon horizonte të reja kërkimi.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Ky libër ka ndihmuar shumë burra dhe gra për të përballuar më mirë fatin e tyre dhe për ta kuptuar më mirë planetin tonë.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Konsiderohet një nga librat më elegantë të filozofisë politike, në të cilin Scruton trajton sfidat më të mëdha të mendimit politik konservator, por edhe të veprimit politik të partive që janë të rreshtuara djathtas. Me një gjuhë të përkorë dhe thellësi të rrallë, autori depërton në konceptet themelore të konservatorizmit dhe ndërton qasjen që duhet të...

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 000 Lekë -10% In Stock

  Një udhëpërshkrim i mrekullueshëm i Amerikës: Mississippi/ Illinois/ Louisiana/ Arkansas/ Tennessee/ Texas/ Alabama/ Oklahoma/ Washington, D.C./ Nevada/ New York/ Maryland/ Florida/ Mexico/ Ontario, Canada/ Rhode Island/ New Jersey/ Pennsylvania/ St.Martin, Caribbean/ Connecticut/ Michigan/ Delaware/ Vermont/ Quebec, Canada/ Virginia/ Arizona/ California/...

  900 Lekë
  1 000 Lekë -10%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Ky botim, i cili i përforcon aspektin pedagogjik dhe pasurohet me zhvillimet lidhur me teknologjitë e reja dhe individualizimin e praktikave kulturore, përbën një mjet të fuqishëm reference për studentët dhe për profesionistët e kësaj fushe. Eric Maigret është profesor i sociologjisë së mediave në Universitetin Paris III Sorbonne - Nouvelle. Ai është...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë Out of stock

  Teksti Statistika për biznes dhe ekonomik ka për qëllim t'u japë studentëve, në radhë të parë atyre të fushave administrim - biznesit dhe të ekonomisë, një hyrje konceptuale në fushën e statistikës dhe të zbatimeve të shumta të saj. Teksti është i orientuar drejt zbatimeve dhe është shkruar duke patur në mend nevojat e një jornatematikani; kërkesa...

  2 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 600 Lekë In Stock

  Botimi i librit përfshin disa reflektime më të pjekura për rolin e fuqisë ushtarake në botën bashkëkohore. Këto reflektime përfshijnë analiza të konflikteve të fundit, që nga lufta e Afganistanit deri te ajo e Irakut, dhe debatet e vazhdueshme për mësimet që mund të nxirren nga këto luftëra.

  1 600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 400 Lekë Out of stock

  Vepra “Struktura dialektore e gjuhës shqipe” e Prof. dr. Bahri Beci shfaqet pas botimit tw një Atlas dialektologjik të gjuhës shqipe si një domosdoshmëri, duke pasur parasysh dhe realitetin gjeopolitik të bashkësisë shqipfolëse. Përvoja e gjatë e prof. dr. Bahri Becit dhe egoja e mirë shkencore e tij për të qenë sa më koherent me zhvillimet e reja...

  1 400 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Studimet e Sigurisë janë nëndisiplinë e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Në qendër të Marrëdhënieve Ndërkombëtare ndodhet studimi i sigurisë

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Në përmbajtje të këtij libri ka një numër tematikash mbi teorinë dhe natyrën e disiplinës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ky libër është hartuar në një mënyrë të tillë që pedagogët dhe studentët të mund t'i lexojnë krerët sikur ata janë të palidhur me njëri-tjetrin.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 000 Lekë -10% In Stock

  Gazetari dhe analisti i njohur Blendi Fevziu vjen me një libër të ri para lexuesit, i cili ka një dimension autobiografik. Libri rrok ngjarje, personazhe dhe realitetin e Tiranes.

  900 Lekë
  1 000 Lekë -10%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky libër është një përpjekje për të hedhur dritë mbi politikën e jashtme turke gjatë viteve të fundit. Është një koleksion prej tetë esesh që tenton të ofrojë një panoramë sa më të qartë të politikës së jashtme bashkëkohore, e cila ushtrohet nga Turqia kudo në botë dhe veçanërisht në Ballkan.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Kalimi nga sistemi komunist në atë demokratik, jashtë çdo diskutimi, ishte një përmbysje e ziadhe shumëplanëshe. I tillë ishte dhe transformimi ekonomisë nga ekonomi socialiste e planifikuar dhe e qendërzuar, në ekonominë e tregut të lirë. Përmbysja as nuk mund të kryhej e as nuk u krye dot brenda një dite, por kërkonte vite të tëra.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një libër që I kushtohet transformimeve të rëndësishme të cilat sollën ngjizjen e Partisë Socialiste në fillim të viteve '90 dhe ndryshimin e saj gradual.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Me një narracion linear dhe shpesh me një thjeshtësi penetruese, autori Rudolf Marku ndjek e analizon fatin e intelektualit shqiptar Viktor, në imigracion, por ky intelektual mund të ishte fare mirë, çek, rumun, gjermano-lindor

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Preç Zoga që njihet si poet, eseist, romancier, tani shfaqet para lexuesit edhe si tregimtar. Ai ka botuar se fundi tri novella: Hedhja, Bija e re e nënës së vjetër dhe Kompleksi  

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Libri i Belina Budinit "Tri kohë të Shqipërisë në Time", tregon, veç të tjerash, se paradigma e kohës, është po aq e përshtatshme për tekste studimorë, sa ç'është e tillë për metafora poetike. Titulli është i bukur. Dhe jo vetëm titulli. Teksti ka prirjen ta shtyjë mendimin përtej asaj që lexon.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 050 Lekë In Stock

  1 050 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Një libër që përmban esse, ide dhe debate.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Një libër që rifillon aty ku mbaron leximi. Dhe të mban lidhur si një ëndërr, prej së cilës nuk arrin dot të shkëputesh. Një grup portretesh që letërsia nuk do t'i mblidhte dot bashkë, në një libër ku realiteti sfidon letërsinë.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Libri i Përparim Fugës na ofron disa analiza, perspektiva, sisteme të reja referimi në lidhje me kërkimin shkencor dhe mbi të gjitha hap një debat në lidhje me pse-të dhe rrugët e këtij transformimi. Duke u mbështetur në përvojën e tij të gjatë të sipërpërmendur, Përparim Fuga krijon dhe sugjeron disa modele dhe rekomandime të cilat janë tipike me rëndësi...

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Libri nuk mjaftohet vetëm me analizën e situatës apo sistemeve të ndryshme të arsimit të lartë, por jep edhe zgjidhje, që unë do t i konsideroja origjinale. Kjo është një tjetër anë pozitive e këtij libri të vlefshëm.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Janë të rrallë ata që sjellin në varg aq ndjeshëm, aq thellë dhe aq bukur ndjesitë që të shkakton melankolia për kohën, të kaluarën, personazhet reale dhe për tema të tjera universale si dashuria, jeta dhe vdekja, sa Preç Zogaj. Edhe në vëllimin e tij të fundit poetik, Zogaj shfaq një tjetër përmasë shpirtërore dhe poetike të tij.....

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Vitet e Tony Blair lexoni ndonjëherë. Nxjerrë nga ditarët e përditshëm të Alaistar Campbell-it, japin një grafik të ngjitjes së Labursites së Re, dhe vitet e trazuara të lidershipit të Tony Blair-it, duke na dhënë dokumentin e parë të rëndësishëm të një dekade të paharrueshme në jetën britanike.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim janë paraqitur intervistat me Klara Merlikën, Daut Gumenin, Rrahman Parllakun, Maks Velon, Eugjen Merlikan, Simon Mirakan, Bashkim Shehun dhe Gjon Rrethin.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  “Zëri i shpirtit tim,” është përmbledhja e shumëpritur e teksteve të këngëve të poeteshës Zhuliana Jorganxhi; një radhitje e gjithë korpusit të krijimtarisë së autores më serioze dhe më jetëgjatë të teksteve të këngës së lehtë shqiptare. Dhe është rasti më i mirë, që tregon se si individualiteti “privat’’ i një poeteje të talentuar është bërë prej kohësh...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Romani Zogjte e qyqes i Gani Mehmetaj eshte fitues i Çmimit "Kadare" per vitin 2021

  1 000 Lekë
  In Stock
Showing 193 - 223 of 223 items