Categories

Specials

List of products by supplier: UET Press

per page
Showing 97 - 128 of 232 items
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Romani i zhvillon ngjarjet në një periudhë 10-vjeçare të Shqipërisë përgjatë viteve 1992-2002, një nga dhjetëvjeçarët më të rëndësishëm dhe më dramatikë në historinë e saj. Pjesa e parë përfshin periudhën 1992-1997, deri në rrëzimin e skemave piramidale, dhe pjesa e dytë 1997-2002. Një reflektim i fortë i asaj që ndodh në këtë vend, antikonformist, dhe...

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Pas “Kandidati”, Ben Blushi vazhdon fiction-in politik. KM Kryeministri është romani më i fundit që sapo është hedhur në qarkullim nga Mapo Editions. Në këtë rrëfim vjen historia e kryeministrit që për të fituar zgjedhjet planifikoi një atentat kundër vetvetes. Ngjarjet zhvillohen në Shqipërinë e vitit 2021, kur një ushtar i akuzuar për bashkëpunim me...

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Dyshimi se demokracia nuk po sjell progresin e kërkuar e nxit autorin që të shkojë përtej realitetit të dukshëm politik. Në analizat e tij, Arben Vata pohon se në Shqipëri po riciklohet e njëjta klasë politike dhe po ushqehen të njëjtat vese shoqërore negative. "Më duket se jemi po aq frikacakë dhe po aq të paemancipuar sa kemi qenë dhe, mbi të gjitha,...

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  I njohur për publikun shqiptar si kineast, aktor e regjisor, Budina vjen për herë të parë përpara lexuesit me romanin "Kokëmushkat". Edmond Budina rrëfen intensisvisht me shumë ngjyra dhe përthyerje, fatin e një femre që prek fundin dhe thërret në erë fuqinë për t'u ngritur, për të dashur, për t'u pranuar, për t'u falur, edhe pse e pafaj.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Historia e mrekullisë ekonomike të Izraelit, një prej shteteve, që ndonëse në përmasa modeste gjeografrike dhe numër popullsise, mbetet njdër vendet më të zhvilluara në botë. Libri best-seller sjell historinë e suksesit të një kombi, që arrin të tejkalojë problemet gjeopolitike për t'u fokusuar në inovacionin teknologjik dhe rritjen ekonomike. Analizat e...

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Ky punim përfshin 26 studime, ese kritike, analiza psikologjike mbi natyrën njerëzore, intervista mbi dimensionin artistik/ vlersim personal dhe të autorëve të tjerë si dhe opinione prognostike për qenësinë e identitetit shqiptar dhe të kuptuarit e vetvetes, të mbështetura fort në përvojën e tij të gjatë në balafaqim me realitetin shqiptar dhe me të huajt.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Publiku shqiptar jeton aktualisht në tri Shqipëri: Shqipërinë reale, Shqiperine e ekranit dhe te gazetave dhe Shqipërine që ndodhet midis tyre. Kjo e fundit nuk është as e para, as e dyta.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Të mbështetur në kërkime teorike në fushën e komunikimit organizativ, autorët bëjnë përshkrimin dhe vlerësimin e komunikimit në organizata, duke u përqendruar në tri qasje kryesore: tradicionale, interpretuese dhe kritike. Libri i ndihmon studentët dhe pedagogët të pasurojnë njohjen për organizatat, të zhvillojnë cilësitë e tyre komunikuese dhe të...

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  525 Lekë 700 Lekë -25% In Stock

  Koncepti i politikës (1932) parashtron se koncepti i shtetit e parasheh konceptin e politikës, koncepti i politikës ndryshon nga dallimet në sferat e tjera të veprimtarisë njerëzore, dallimi themelor që i jep kuptimin politikës është ai ndërmjet mikut dhe armikut.

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Libri përmban një seri analizash dhe reflektimesh të realizuara gjatë periudhës mars 2007-janar 2010, në të cilat është ndjekur hap pas hapi ecuria e krizës financiare që përfshiu ekonomitë e mëdha. Analizat që vijnë në  formën e një ditari shkencor e publicistik, ofrojnë një çelës individual për të kuptuar disa nga aspektet kryesore të krizës financiare...

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  375 Lekë 500 Lekë -25% In Stock

  Më duhet të them se mua libri më ka tërhequr më shumë në ato pjesë, ku scholar-i Çili e ka mundur analistin Çili, apo ku analisti e scholar-i nakatosen bashkë, siç është rasti i një analize të ftohtë të asaj që ka ndodhur në tetë vitet e fundit, ose i asaj që pritet të ndodhë në vitet e ardhshme, ose ku ligjërimi dominohet nga termat"fluks...

  375 Lekë
  500 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Libri "Kurthet e papunësisë" i studiuesit të njohur të çështjeve sociale Kosta Barjaba vjen në një moment kur në Shqipëri, por dhe në botë, diskutimet, analizat, propozimet dhe zgjidhjet për çështjen e punësimit dhe papunësisë janë në fokus më shumë se kurrë.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Një libër me poezi, prozë dhe portrete nga kundërshtarë të diktaturave.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë 800 Lekë -25% In Stock

  600 Lekë
  800 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 425 Lekë 1 900 Lekë -25% In Stock

  Cilët autorë i dhanë fytyrën moderne letrave shqipe në shekullin e kaluar? E shfaqur qoftë si trashëgimi e simbolizmit, qoftë si realizëm, me frymë kritike, qoftë në trajtë neoklasiciste, apo në trajta të papara të modernitetit në prozë (me Koliqin, Migjenin, Kutelin), bota e studimeve letrare vjen me një këndvështrim të ri. Kritiku përvijon...

  1 425 Lekë
  1 900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Në këtë libër trojtohen çështje të karakterit teorikojuridik, por edhe praktik, që kanë të bëjnëme lëvizjen në hapësirat e kësaj strukture , të shtetasve komunitarë dhe shtetasve jo komunitarë.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë 800 Lekë -25% In Stock

  Ky tekst mbi pafundësinë e veprës së Kadaresë, është pikësëpari ese, "shkrirje" e tërë mënyrave të leximit dhe pasionit në lexim, si kumt dhe si arritje tej, edhe në tjetrin. Si çmuarje dhe thellim në të pavërejturën e studimit skematik të veprës së Kadaresë.

  600 Lekë
  800 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% In Stock

  Ky libër vjen si frymë për ide liberale në ekonominë shqiptare, por njëherësh edhe si një ftesë për të gjithë politikëbërësit dhe vendimmarrësit, që të hartojnë programe zhvillimi, të menaxhojnë dhe drejtojnë institucione mbi ide të qarta. Prof. Adrian Civici dhe Selami Xhepa kanë listuar 24 mendimtarët liberalë, idetë e të cilave vijnë të përmbledhura në...

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  525 Lekë 700 Lekë -25% In Stock

  “Libri i lumturisë” është konsideruar si një libër që kërkon botën, imagjinatën, ëndrrën që nuk identifikohet me një qëndrim ideal, besim apo njeri, qoftë kjo edhe dashuria. Kjo është një refleksion metafizik që shkon në kërkim të kuptimit, i cili mbetet një konvencion dhe zbërthen semiotikën e Shpirtit si strukturë historike dhe Frymës si dimension lirie

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% In Stock

  Libri "Lidershipi i John F. Kennedy" rendit parimet thelbësore që karakterizuan Kennedy n përgjatë gjithë jetës e karrierës së tij dhe ofron këndvështrime të mprehta e depërtuese, që do t'u shërbejnë mjaft udhëheqësve të sotëm, teksa përpiqen të krijojnë trashëgiminë e tyre përparimtare.

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% Out of stock

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Durim Taci vjen me nje roman te ri, hedhur ne qarkullim nga shtepia botuese UET Press

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë 800 Lekë -25% In Stock

  600 Lekë
  800 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  225 Lekë 300 Lekë -25% In Stock

  Lufta e Fundit është një analizë e gjithanëshme e problemit të pronave të shqiptarëve në Greqi, rezultat i një pune kërkimore shumëvjeçare të autorit. Libri përmban dokumente të reja, përfshirë: ligjet e luftës që shpronësuan çamët, kolonjarët etj. - Vendime GJyqësore. - Lista e 700 pronarëve si dhe: - Dosjen e pronave të bektashinjve në Greqi.

  225 Lekë
  300 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Libri me autorë Blendi Fevziu dhe Baton Haxhiu, është një lloj “dosje e lavdisë” së Thaçit në luftën e Kosovës, kundër një “dosje akuzash” me të cilat presidenti përballet tashmë në hagë, në kuadrin e Gjykatës Speciale

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 125 Lekë 1 500 Lekë -25% In Stock

  Shumë gjëra që nuk i bëjnë betejat politike dhe forca e legjitimitetit qytetar, i bën humori dhe integriteti njerëzor. Ky libër është një dëshmi e gjallë e mënyrës se si reagon një intelektual shqiptar që ka jetuar diktaturën dhe dështimet e demokracisë. Ai është një pasqyrë e gjallë e asaj sesi një intelektual nuk mund të heshtë, nuk mund të rrijë...

  1 125 Lekë
  1 500 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Ky libër synon të pajisë lexuesin me një udhëzues gjithëpërfshirës e të përdorshëm për të kuptuar marrëdhëniet ndërkombëtare të Lindjes së Mesme gjatë shekullit të kaluar.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% Out of stock

  Ky libër flet për Marrëdhëniet publike, jo për sociologjinë, psikologjinë ose antropologjinë. Megjithatë, që Marrëdhëniet publike të kuptohen dhe të përdoren si duhet është e rëndësishme të kuptojmë që njerëzit reagojnë ndaj sugjerimit dhe stimulimit dhe pse sillen ashtu si sillen në një kontekst komunitar, social, biznesi ose kulturor.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Ky libër sjell një konribut me shumë vlera historiko - shkencore dhe diplomatiko - politike në studimin e historisë së Shqipërisë të periudhës ndërmjet dy luftrave dotërore.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Manuali është një trajtim i veçantë në llojin e vet dhe si i tillë mbart vlera shkencore me profil të lartë. Qëllimi i manualit është vendosja e punës së institucioneve publike mbi baza sa më ligjore dhe efiçente.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Është një guidë kulturore e historike, një shëtitje e këndshme, një gosti e bollshme të marra së bashku, servirur me përkushtim e finesë, ashtu siç di vetëm Luan Rama. Ky libër i vyer e i denjë për çdo bibliotekë, i bashkëngjitet "Përballë tablosë" dhe "Parisi letrar" të këtij autori, duke formuar kështu një trilogji të përkorë, në gjuhën tonë të bukur.

Showing 97 - 128 of 232 items