Specials

Teknologji There are 12 products.

 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Libri është kushtuar realiteteve politike të ndodhura në politikën konkrete dhe debatet e politikës së ditës. Autori trajton një varg problemesh që kanë të bëjnë me tiparet dhe standartet kulturore të figurës së politikanit profesionist. Libri sjell ide, mendime dhe përvoja politike të trajtuara me kompetencë dhe elokuencë nga politikanët modernë...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Libri trajton në trajtë konceptuale dhe konceptuale, teorike dhe praktike problemet që kanë të bëjnë me dimensionin e ri të shoqërisë civile dhe rolin e saj të rëndësishëm në periudhën e kalimit nga shoqëria totalitare në atë demokratike.  Nevoja e konceptimit të drejtë nga qytetarët, politikanët, media, nxënësit dhe studentët e shtyu autorin në një...

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Libri trajton konceptin e “njeriut të lakuar” domethënë të njeriut real, praktik dhe të vërtetë, duke e larguar konceptimin nga trajtimi drejtvizor të sintetizuar në konceptin dogmatik e të gënjeshtërt të “njeriut të ri”. Trajtohen fakte përse njeriu është bërë tashmë qenie e ndërlikuar, e komplikuar, i vështirë, i ndryshueshëm, i befasishëm. Njeriu si...

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Libri është një vështrim kompleks i problematikës sociale, analiza e faktorëve materialë e shpirtërorë që po ndikojnë në situatat e krizës sociale e individuale, në kushtet kur shoqëria shqiptare është bërë më e lirë por në të njëjtën kohë edhe e pasigurt. Në libër ka analiza të thella, deduksione, prognoza për dukuritë e reja, fenomene sociale që shfaqen...

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Sociologjia e shfaqjes së “njeriut pa dimension” të qartë social është objekti i këtij libri, duke lidhur “revolucionin individual” të njeriut me shfaqjen e shoqërisë me “reze të ngushtë” sociale si largim nga shoqëria totalitare e “gjigandizmit social”. Në libër bëhet përpjekje për një përcaktim koherent të procesit të ridimensionimit liberal të natyrës...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Libri është fokusuar në trajtimin e zgjeruar të raporteve të politikës shqiptare, krahasuar me standartet e politikës moderne europiane dhe amerikane. Në këtë kontekst studiohet nga autori dialektika kontekstuale e politikës shqiptare si “tipologji më vete”, problemi i banalizimit të së keqes politike, komunikimet e çorroditura të saj. Sidomos me vlerë...

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Libri i kushtohet tërësisht filozofisë së shfaqjes së individualizmit si kredo dhe thelb i pandryshuar i shoqërisë postmoderne, njeriut si “autor” dhe “aktor” i dramës së vet, raporteve të personalizuara të tij me lirinë sociale dhe personale. Libri i kushtohet edhe problemeve të ndryshimeve të raporteve midis jetës sociale dhe jetës private të individit,...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në qendër të librit është sociologjia e raportit të qytetarit me paradigmat detyruese të kohës moderne, problemet e statusit dhe edukimit qytetar, çështjet e teknologjive të reja të edukimit qytetar në kohën moderne, problemet e respektit dhe vetërespektit qytetar, të kulturës qdhe komportimit social qytetar dhe të qytetëruar, njeriut me ekzistencë...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Një studim cilësor për problematikat, shqetësimet sociale dhe trajtimet për këtë grup social sikurse është “Mosha e tretë”. Autori trajton konceptin modern për moshën, moshimin, periudhën dhe problematikat e pleqërisë, dinjitetin social të të moshuarve dhe problemet dhe nevojat për kujdes social.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Libri është një trajtim i gjërë i debatit aktual për shfaqjet  problemeve të postmodernitetit në jetën e shoqërisë shqiptare dhe “gramatikën” e duhur të artikulimit të tyre. Përveç anës historike, përcaktimeve teorike e kohore të periudhës tradicionale, moderne e postmoderne, libri trajton shfaqjen e dukurive të reja që i dhanë fund “besimeve të mëdha”...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Pandemia një nga ngjarjet e mëdha që ka sjellë një “tronditje sizmike” planetare, është trajtuar në këtë libër në të gjithë prejet e mundshme sociaologjike dhe vështruar me të gjitha optikat: mjekësore, sociale, kulturore, zakonore, etj. Sintagma “asgjë nuk do të jetë si më parë” është trajtuar si mjet për të treguar se gjërat do të ndryshojnë dhe...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  Një shikim dhe trajtim teorikisht kompleks nga pikëpamja sociale, demografike, urbane, kulturore është tërë lënda e gjërë e librit “Qyteti dhe patologjitë e jetës urbane”. Zgjerimi qyteteve, “shqyerja” e këmishës urbane, problemet e bashkëjetesës, të heterofobisë urbane, komunikimit qytetar dhe ndërtimit të komuniteteve qytetare, janë disa nga...

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
Showing 1 - 12 of 12 items