Specials

Studime & Kritikë There are 260 products.

per page
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    Libri është i ndarë në dy pjesë: në të parën paraqitet shkëputja e njeriut nga bota shtazore dhe, në të dytën përfshihen 52 tregime në të cilat flitet shkurt rreth jetës, veprimtarisë, botimeve dhe zbulimeve shkencore më të rëndësishme të 54 shkencëtarëve më të hquar që nga antikiteti e deri në ditët e sotme.

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    3 000 Lekë In Stock

    Albanian literature from its origin to the liberation of the country from the nazi-fascist occuptation

    3 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    2 000 Lekë In Stock

    Libri Mite dhe demonë në veprën e Kadaresë është konceptuar në pesë kapituj.Duke qenë një vepër me standarde shkencore, libri mbështetet në analiza dhe referenca të shumta. Gjithashtu, në fund libri ka edhe treguesin emëror, përgatitur nga Eranda Allmetaj.

    2 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    Rishkrimi i historisë së letërsisë, si dhe i çfardo historie tjetër, është një proces i ligjshëm, sepse çdo brez ka të drejtë ta rishkruajë historinë.

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Lëndën e këtij libri e përbëjnë një varg referatesh, kumtesash dhe artikujsh që janë shkruar gjatë njëzetë vjetëve të fundit dhe botuar nëpër periodikë shkencorë ose akte konferencash, seminaresh e simpoziumesh kombëtare e ndërkombëtare në të cilat autori ka qenë pjesëmarrës.

  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    Libri Urat e Arbërit, botim i bibliotekës albanologjike Naimi, është vetëm një prej provave të prishjes së rendit të mëhershëm në dijet shqiptare.

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    Libri ka për qëllim të lehtësojë një lexim shkencor të prozës së Kadaresë, sidomos për studiuesve e rinj apo ata që kërkojnë çelësa të tjerë për komunikimin me botën e tij fictionale.

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Libri studimor i Ermira Ymerajt, "Shtegtimi i miteve, nga religjioni e folklori në letërsi", thuajse është një temë e veçantë në planin e shqyrtimit të kësaj materie, sa të lashtë për përvojën njerëzore, aq edhe të re për fushën studimore albanologjike.

  • Quick view
    800 Lekë In Stock

    Kjo monografi mund të koniderohet paradigmatike nga pikëpamja e gjithçkaje të rëndësishme që është shkruar deri më sot mbi Camajn, përfshi edhe dokumente, ilustrime dhe shenjime të panjohura deri më sot në Shqipëri.

    800 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    Krahasimet e traditës gojore, në atë shkallë sa ekzistonin para botimit të këtij libri, kanë pasur si pikë reference kryesisht kulturat klasike greke e romake, si dhe folklorin e popujve të sllavëve të jugut.

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    "Për letërsinë shqipe të shekullit të 20-të". Qendra e Studimeve Albanologjike. Instituti i Gjuhësisë dhe i Letërsisë.

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    600 Lekë In Stock

    Ajo është fryt i një imagjinate të pasur dhe i një pune krijuese e të bërë me përkushtim, krijuar në vazhdimësi në një periudhë mbi dyzetvjeçare në kushte e në rrethana të veçanta dhe në vende të ndryshme.

    600 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    500 Lekë In Stock

    "Për Migjenin" është një libër që përmbledh tri ese të autorit të shkruara në kohë të ndryshme: "Historia e dhimshme e nji shpirti të ri" (Revista "Kritika" 1944'), "Nderim për Migjenin" (Revista letrare, 1945) dhe "Miti i Oksidentit në poezinë e Migjenit".

    500 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock
  • Quick view
    500 Lekë In Stock
  • Quick view
    700 Lekë In Stock
  • Quick view
    500 Lekë In Stock
  • Quick view
    500 Lekë In Stock

    500 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    900 Lekë In Stock

    "Nga një dhjetor në tjetrin" u shkrua midis dhjetorit të vitit 1990 dhe janarit të vitit 1991, për t'u botuar po atë vit në Paris, në dy gjuhë, shqip dhe frëngjisht. Në Francë dhe në vende të tjera, libri u botua nën titullin "Pranvera shqiptare"

    900 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    700 Lekë In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock
  • Quick view
    2 000 Lekë In Stock

    Nga ky studim arrijmë në përfundimin se Dritëroi përdor të gjitha llojet e lidhjeve rimore, duke shfrytëzuar për këtë hapësirat që kanë strofat veç e veç ose edhe në lidhje me njëra-tjetrën.

    2 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    Në këtë vëllim janë mbledhur shkrimet politike të viteve 1958 ­ 1989, të cilat, gjithsesi, nuk arrijnë ta mbulojnë të gjithë harkun kohor të asaj periudhe.

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    700 Lekë In Stock

    "Si një roman është një guidë e rëndësishme për pyetje dhe përgjigje, për të respektuar lexuesin në qëndrimin e tij, por edhe për ti dhënë të besojë se fuqia e letërsisë është e përbotshme, që të bënë me miq që në jetë mund të mos qëllojë kurrë që ti njohësh, që të jep përshkrime që në shëtitje nuk do të kesh fuqinë e syrit ti shikosh. Se, siç thotë Mark...

    700 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    900 Lekë In Stock

    Koliqi na jep vetëm një pamje, të vetën, për një letërsi që e shkroi dhe e jetoi si protagonist dhe si lexues.

    900 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    600 Lekë In Stock

    I konsideruar nga autori si sprovë letrare, libri i ri hedh dritë në udhëkryqet e studimit të njërës prej veprave më të përfolura kombëtare, Kanunit të Lekë Dukagjinit. Prej librit marrin përgjigje shumë debate rreth marrëdhënieve të françeskanit mendjendriturit Gjergj Fishtës me Kanunin. Prej kërkimeve që bënë autori gjithmonë ka një zbulim të ri në...

    600 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    700 Lekë In Stock

    Pas librit Vilsoni dhe Genci Sadik Bejko në një tjetër libër hedh poshtë me argumente, d umente dhe analiza të ashtuquajturit disidentë në letërsi, të cilët mashtrojnë me burgjet apo persekutimet, kur në të vërtetë kanë qenë spiunë dhe vegla të sigurimit të shtetit.

    700 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    Morgan, profesor i Studimeve Evropiane në Universitetin e Australisë Perëndimore "ka shkruar studimin e parë të gjatë, në gjuhën angleze, të betejës për mbijetesën e letërsisë në shtetin e vijës së ashpër staliniste të Shqipërisë"

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Në të janë përfshirë librat e studimeve e të kritikës letrare: "Bioletra", "Tematologjia" dhe "Albanizma". Akademiku Hamiti në këtë vepër, vijon studimin sistematik e sistemor të letërsisë shqipe, duke trajtuar tema e ide, prosede e fenomene letrare të shtrira në kohë.

  • Quick view
    800 Lekë In Stock

    Libri Studime kulturore ballkanike, përbën një kontribut të pazëvendësueshëm për këdo që është i interesuar të dijë e të kuptojë më mirë historinë e emancipimit të kulturës e gjuhës sonë kombëtare, krahasuar me atë të popujve të tjerë ballkanikë.

    800 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë In Stock

    Përgatitja e spikatur dhe vepra prej historiani dhe etnografi, përbëjnë parakushtin e rëndësishëm të formimit të një metode personale në kritikën letrare shqiptare.

    1 000 Lekë
    In Stock
  • Quick view
    1 000 Lekë Out of stock

    1 000 Lekë
    Add to cart More
    Out of stock
Showing 1 - 32 of 260 items