Catalog

Enabled filters:
  Tipi i publikimit
  Përkthyesi

  Histori There are 522 products.

  per page
  • Quick view
   425 Lekë 500 Lekë -15% In Stock

   44 kryevezirë dhe 170 vjet qeverisje shqiptare në Perandorinë Osmane

   425 Lekë
   500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   595 Lekë 700 Lekë -15% In Stock

   Shenjtorët iliro-shqiptarë nga Konstandini I madh te Nënë Tereza

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   595 Lekë 700 Lekë -15% In Stock

   Materiale të Ministrisë së Jashtme austriake për konferencën e paqes.

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% In Stock

   Së pari, ishte një lëvizje shoqërore, sepse i përmbush të gjitha parametrat e një lëvizjeje shoqërore. Ajo pati strukturë, udhëheqësi, vlera të qarta ideologjike dhe ishte në marrëdhënie jo varësie me strukturat e parisë politike.

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% In Stock

   Vendosja e një demokracie liberale, si objektiv dhe si proces, duket një objektiv më i largët sot se sa ka qenë në vitin 1990.

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% In Stock

   Lëvizja studentore shqiptare, 1990-1991. Origjinat historike dhe kontributi i saj gjatë transformimeve politike.

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   425 Lekë 500 Lekë -15% In Stock

   Një investigm i thellë rreth lidhjeve misterioze të kinemasë, krimit, seksit dhe vdekjes që vjen si një demaskim i bujshëm me dëshmi filmike të marrëdhënieve të rrezikshme, të errëta e gjithaq joshëse, mes mafies dhe Hollivudit. Ky libër, i bazuar në dhjetëra burime, heton me kujdes të madh dhe rrëfen haptas historinë e fshehtë të këtij flirti

   425 Lekë
   500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   425 Lekë 500 Lekë -15% In Stock

   Një libër që të lë pa frymë, ndërsa shpalos mrekullitë e papërfyturueshme dhe bumin ekonomik që po ndodh në Kinën e sotme. Kur Kina të zgjohet, bota do të dridhet - kjo profeci kaq e goditur, e thënë nga Napoloni dhe e përsëritur nga Lenini

   425 Lekë
   500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 105 Lekë 1 300 Lekë -15% In Stock

   Libri përqendrohet në dekadat qysh prej vitit 1949, duke paraqitur portrete të vizatuara me mjeshtëri .

   1 105 Lekë
   1 300 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 190 Lekë 1 400 Lekë -15% In Stock

   Në këtë vepër janë përmbledhur shkrime për politikën e krijimtarinë letrare e shkencore, për krijues e vetje të tjera, për ngjarje, dukuri e veprime të ndryshme politike në Shqipërinë shtetërore dhe në Kosovë.

   1 190 Lekë
   1 400 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 700 Lekë 2 000 Lekë -15% In Stock

   Libri është një histori e shqiptarëve në Luftën e Dytë Botërore, dhe jo vetëm e Shqipërisë. Për aq sa është e mundur, në kornizat e një libri të tillë janë reflektuar edhe qëndrimet e shqiptarëve në Kosovë e në Çamëri, në emigracion

   1 700 Lekë
   2 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% In Stock

   Mbi dhjetë vjet kanë kaluar nga botimi i parë në gjuhën greke i librit që kini në duar, vite të pasura në zhvillime për sa u përket marrëdhënieve greko-shqiptare, dhe veçanërisht frytdhënëse për afrimin midis dy popujve.

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 190 Lekë 1 400 Lekë -15% In Stock

   Qoftë libri në tërësi, apo dhe në veçanti çdo shkrim veçmas shquhen për frymëzimin e patosin patriotik, për portretizimin realist të protagonistëve të librit e të kuadrit historik.

   1 190 Lekë
   1 400 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% In Stock

   Lënda e etnosit përjeton në kohë dhe hapësirë një dinamikë zhvillimi, duke iu nënshtruar në vijimësi shndërrimit, i përftuar ky edhe në sajë të përballjes me komponente që e rrethojnë ose gjëllijnë brenda tij, duke ndarë së bashku atë hapësirë jetike kompakte të bashkësisë etnike në fjalë, që gëzojmë sot të drejtën ta quajmë shqiptare.

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% In Stock

   Merita e parë e veprës së Borgia s qëndron në faktin se ajo përshkruan një ndër periudhat më të dendura të kulturës mbarëshqiptare, e cila patjetër duhet thelluar e studiuar më tej, duke mbetur një imperativ për historiografinë e sotme shqiptare. Merita e dytë ka të bëjë me kontributin e jashtëzakonshëm të njohurive që jepen nga burimet arkivore dhe...

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   425 Lekë 500 Lekë -15% In Stock

   Marrëdhëniet greko-shqiptare rrezikohen seriozisht nga dështimi për të zgjidhur çështjen çame. Kjo çështje, natyrisht, që nuk mund të zgjidhet vetëm mes Shqipërisë, Greqisë dhe organizatave që përfaqësojnë popullsinë çame.

   425 Lekë
   500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% In Stock

   Emri etnik i shqiptarëve: si "arbërit" u bënë "shqiptarë": kur del për herë të parë ky emërtim dhe si e fitoi shqiptar statusin e emrit të ri etnik në garë me emërtimin e vjetër arbër. Po emri etnik i fqinjve të veriut "shqa", emërtim për sllavët, ç'lidhje ka me emrin "shqiptar".

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 700 Lekë 2 000 Lekë -15% In Stock

   Për fat, pikërisht në kohëra të tilla (të vështira) dalin në dritë, pavarësisht se sa të dukshme bëhen, vepra me rëndësi parësore për kulturën dhe dijen e një kombi. Një libër i tillë është Kodikët kronografikë të Shqipërisë (Shkrime dhe dorëshkrime prej Rilindjes Europiane deri në Rilindjen Kombëtare)

   1 700 Lekë
   2 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% In Stock

   Duke thelluar kërkimet e tij, sidomos në arkiva të huaja, në shërbim të plotësimit me fakte, argumente dhe dokumente të reja rreth lidhjeve shqiptaro-hebraike në funksion të shpjegimit shkencor të shpëtimit të hebrenjve gjatë Luftës së Dytë botërore në Shqipëri, sjellje unike që vazhdon të çudisë botën edhe sot e kësaj dite, studiuesi Shaban Sinani  sjell...

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   2 550 Lekë 3 000 Lekë -15% In Stock

   Albanian stand toward the Jewish question in keeping with the historical truth, on the other hand does liberate it from the flood of folkloric myths and interpretations that have lately disregarded history in favor of legend.

   2 550 Lekë
   3 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   595 Lekë 700 Lekë -15% In Stock

   Lëvizja e dhjetorit '90 ka ngjallur vazhdimisht debate të nxehta saqë, çdo vit, historisë i shtohet edhe një detaj, por kësaj radhe nuk janë protagonistë-dhjetoristë, por gazetarë që i ndoqën zhvillimet hap pas hapi, të cilët rrëfehen pa peshën e misionit historik. Gazetari Arian Melonashi dhe muzikantja Greta Aliaj kanë vendosur të kthejnë në rend diçka...

   595 Lekë
   700 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   680 Lekë 800 Lekë -15% In Stock

   Janë plot 767 letra të panjohura deri më sot nga lexuesi shqiptar që Damiano Bruno, një mjek arbëresh i mobilizuar në ushtrinë italiane gjatë Luftës së Parë Botërore, ia dërgonte, nga prapavijat e frontit shqiptar, familjes së tij në Itali.

   680 Lekë
   800 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% In Stock

   Në këtë vepër tërësore, autori Pëllumb Qazimi bën një paraqitje të gjallë prej gati tetëdhjetë vite të historisë shqiptare në shekullin e njëzetë, ndërkohë, gjithashtu, shqyrton në një farë mënyre edhe ato periudha të historisë të shekullit të 18-të dhe 19-të të historisë së Shqipërisë, që i shërbejnë objektivit parësor- ecurisë së zhvillimit...

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% In Stock

   Një libër që zbardh historinë e plotë të himnit kombëtar.

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   850 Lekë 1 000 Lekë -15% In Stock

   Më në fund, pas 93 vjetësh, historia e parë e Shqipërisë shkruar në gjuhën angleze dhe botuar në SHBA në vitin 1919, ribotohet ne shqip, në gjuhën amtare të autorit, Kostë Çekrezit, një nga intelektualët dhe patriotët më të mëdhenj që ka pasur Shqipëria, pjesë e kuartetit të famshëm të diasporës shqiptare amerikane: Fan Noli, Faik Konica, Kostë Çekrezi...

   850 Lekë
   1 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   425 Lekë 500 Lekë -15% In Stock

   Duke qenë një vëzhgues i hollë i jetës dhe politikës shqiptare, duke jetuar prej disa dekadash në Shqipëri, kryesisht në Shkodër dhe rrethinat malore, në mjediset e klerit katolik dhe në shtëpitë e shqiptarëve të thjeshtë, autori italian Camillo Libardi na jep një tablo të gjallë të shoqërisë shqiptare të asaj kohe, duke u fokusuar në stilin shqiptar të...

   425 Lekë
   500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   680 Lekë 800 Lekë -15% In Stock

   Dokumentacioni i gjerë që shoqëron arsyetimin e autorit është shumë i vlefshëm në këtë rast dhe burimi për teza të ndryshme shkencore

   680 Lekë
   800 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 700 Lekë 2 000 Lekë -15% In Stock

   Monografia "Kodikët e Shqipërisë në "Kujtesën e Botës" pasuron dijet tona për vlerat e trashëgimisë kulturore të krishtërimit të hershëm dhe për periudhën e gjatë e të vështirë që vijon. Monografia e analizon në mënyrë të gjithanshme këtë pasuri pak të njohur, madje dhe për vetë studiuesit e interesuar.

   1 700 Lekë
   2 000 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 275 Lekë 1 500 Lekë -15% In Stock

   Me saktësinë e një historiani dhe me mjeshtërinë e një shkrimtari, Spiro Mella na paraqet në plotërinë e tij Ali pashë Tepelenën

   1 275 Lekë
   1 500 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% In Stock

   Ky botim është cikli më i plotë në historinë fatkeqe të Çamërisë, peripecitë që ajo pati nga lashtësia deri në ditët tona. Libri ofron garanci, si studim shkencor falë bagazhit historik në lidhje me trajtimin e çështjes çame. Së dyti, si problem shkencor i historisë shqiptare dhe së fundi jepen të dhëna të sakta në trajtimin tepër të vështirë të problemit...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   1 020 Lekë 1 200 Lekë -15% In Stock

   Ky botim është një përpjekje për njohjen e së vërtetës historike të periudhës moderne të rajonit tokësor ku dy blloqe kompakte etnike, greke dhe shqiptare, bashkohen së bashku në Epir. Libri realizohet si projekt falw kontributeve tw disa personaliteteve si: Romeo Gurakuqi, Sami Repishti, Ferit Duka, Ledia Dushku, Ksenofon Krisafi, Fatmira Rama, Selman...

   1 020 Lekë
   1 200 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  • Quick view
   765 Lekë 900 Lekë -15% In Stock

   Irlandezi Michael O'Reilly, avokati mbrojtës i Ramush Haradinajt në procesit gjyqësor kundër të tij në Hagë, sjell një shërbim të çmuar edhe si shkrues i një historie të rrallë, jo vetëm për Haradinajn, por edhe për Kosovën. Në libër vijnë historia e krijimit të UÇK-së dhe luftës së kosovarëve për liri, të gërshetuara edhe me një vështrim mbi historinë e...

   765 Lekë
   900 Lekë -15%
   Reduced price!
   In Stock
  Showing 1 - 32 of 522 items