Categories

Specials

List of products by supplier: UET Press

per page
Showing 33 - 64 of 232 items
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Qëllimi kryesor i këtij botimi është të paraqesë një vështrim të detajuar dhe të përgjithshëm mbi skenën e medias bashkëkohore, çka do të përbënte një ndihmë për ata që aspironin median profesionale dhe në të njëjtën kohë do të siguronte një bazë të mirë njohurish mbi median për të gjithë ata që do të merrnin drejtime të tjera.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Alfred Peza sapo hyri në politik, nuk e harroi zanatin e gazetarit, duke mbajtur shënim çdo moment të përvojës së parë si politikan në terrenin e egër të zgjedhjeve të 23 qershorit 2013. Dhunë, mashtrim, vjedhje votash, dyshim, mohim dhe rivalitet për të shtuar varfërinë. Kjo është makina politike që ka ecur deri sot nëpër rrugët e Shqipërisë....

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Një libër me 30 shkrime, të shoqëruar secili nga 30 karikatuara, të pasqyruara me shumë objektivitet nga mjeshtri i madh Bujar Kapexhiu. Shkrimet janë një lloj kronike e fushatës elektorale.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Romani "Djali me biçikletë" na e përcjell të njëjtën periudhë në këndvështrimin e një të riu hebre iraken sefardit nga Lindja Arabe. Dy këndvështrime të ndryshme, nga dy botë të ndryshme, si këndvështrimet e Lindjes e të Perëndimit.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Origjina dhe Parimet e Revolucionit Amerikan krahasuar me Origjinën dhe Parimet e Revolucionit Francez (1800) ndriçon diferencën mes shkaqeve dhe parimeve të dy revolucioneve.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky libër, i shkruar në një stil të ngjeshur por të saktë, nuk kufizohet në përshkrimin e rregullave të të drejtës pozitive. Ai synon gjithashtu të shpjegojë se ku bazohen ato si dhe kontradiktat që kanë nganjëherë.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Një libër i shkruar me pasion dhe ndershmërinë e qëllimit që tregon dhe pasuron personalitetin e një autori të mirënjohur; si Martines. Përveç të dhënave faktike mbi zhvillimin konstitucional, ky libër përshkohet nga një ton ritregues leksionesh, duke u ardhur në ndihmë studentëve të kësaj lënde dhe më gjerë.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 900 Lekë In Stock

  E drejta penale nuk mund të jetë gjë tjetër veçse filozofia e fajësisë, duke e parë atë në funksionin e vet parësor, por sigurisht që brenda kësaj, vijnë dhe radhiten të gjitha aspektet e tjera që kanë të bëjnë drejtpërsëdrejti me kryerjen e krimit dhe me autorësinë e tij: lidhja shkakësore, veprimi apo mosveprimi, tentativa, mbrojtja e nevojshme, nevoja...

  1 900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  E Drejta Romake përbën një hyrje të paçmuar në të kuptuarit e koncepteve ligjore dhe një çelës për vlerësimin e sistemeve ligjore kontinentale. Studimi i saj do të kishte një vlerë të jashtëzakonshme, sepse ajo është një krijim i gjenisë për rend harmonik dhe gjykim të organizuar të një qytetërimi të spikatur të lashtësisë dhe përbën një trashëgimi që ka...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 300 Lekë In Stock

  Një libër i pasur me kujtime, që dëshmon rrugëtimin e vështirë drejt pavarësisë së Kosovës dhe protagonizmin e Diasporës, me fakte që nuk i dimë; takime, lobim, qasje të guximshme dhe sfiduese, tension, përgjegjësi dhe emocione intensive... në nivelet më të larta të vendimmarrjes amerikane. Një libër që teksa rrëfen çlirët, të zhvendos emocionalisht në...

  2 300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Në këtë libër autori është përpjekur të japë, njekohesisht, një retrospektivë këndvështruese historike të politikës së jashtme të shtetit shqiptar të asaj kohe, e cila zë fill menjëherë mbas Luftes së Dyte Botërore, deri në pragun e përmbysjeve të mëdha në Evropën Lindore

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Libri sjell një përmbledhje prej 31 intervistash dhe debatesh historike, që sollën debatin ndryshe në Shqipëri dhe personazhe ekskluzivë që nisin me Kadarenë në Izrael dhe përfundojnë me Michel Houellebecq në Paris. Ky është botimi i radhës së autorës e cila ia dedikon emisionit "Shqip", ku u angazhuan mendjet me përfaqësuese shqiptare dhe emrat me më...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Nuk është aspak e rastit që ky libër është shkruar nga Belina Budini. Në moshë të re, sidomos për barrën profesionale që ka mbajtur mbi supe, ajo bën pjesë te ai brez, i cili nuk ka kurrfarë kompleksi ndaj tematikës së çështjeve që merr në shqyrtim, kudo, në faqet e shtypit, në bisedat shoqërore, përballë studentëve, në mbledhje publike e gjetiu. Objekti...

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 700 Lekë In Stock

  Një libër, ka si qëllim t'i prezantojë studentët me shkencën ekonomike, në mënyrë sa më të përmbledhur.

  1 700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 700 Lekë In Stock

  Për ekonomistët profesionistë është tunduese të shkruajnë një tekst mësimor për të interpretuar pikëpamjen e një ekonomisti dhe për të theksuar ato subjekte të cilat i magjepsin ata dhe ekonomistët e tjerë. U përpoqëm ta vinim veten në pozitën e dikujt që e shikon shkencën ekonomike për herë të parë.

  1 700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 700 Lekë In Stock

  Për ekonomistët profesionistë është tunduese të shkruajnë një tekst mësimor për të interpretuar pikëpamjen e një ekonomisti dhe për të theksuar ato subjekte të cilat i magjepsin ata dhe ekonomistët e tjerë. U përpoqëm ta vinim veten në pozitën e dikujt që e shikon shkencën ekonomike për herë të parë.

  1 700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Çdo vend, e sidomos kryeqytetet, i kanë figurat e tyre, të cilat kanë bërë histori dhe kanë sjellë vlera. Këtu buron edhe ideja për të bërë një enciklopedi të qytetarëve të nderit të Tiranës, të Valer Gjonit. Falë përvojës si gazetar, aktor dhe regjizor, por edhe si zyrtar i Bashkisë së kryeqytet, emrat e spikatur, që nga Dr. Shefqet Ndroqi, Sadik Kaceli,...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  .. E tashmja është stacioni ku njeriu ndalon për tu mbushur me frymë, për të bërë përcaktime. Mirë a keq, parajsa është përpara. Zoti fshihet në retë e bardha të së ardhmes, dhe nuk duket asnjëherë. Prandaj nuk e takojmë kurrë sa jemi gjallë.

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 050 Lekë In Stock

  “Enver Hoxha”, e para biografi, kontraverse, e shumëdebatuar, e bazuar në dokumentet e arkivit personal të diktatorit dhe në rrëfimet e atyre që e njohën dhe punuar për shumë vite me radhë. E shkruar në një stil gazetaresk, mbetet ndër librat referencial për të njohur botën e ndërlikuar të atij që sundoi për rreth 40 vjet Shqipërinë

  1 050 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 250 Lekë In Stock

  "Enver Hoxha", e para biografi, kontraverse, e shumëdebatuar, e bazuar në dokumentet e arkivit personal të diktatorit dhe në rrëfimet e atyre që e njohën dhe punuar për shumë vite me radhë. E shkruar në një stil gazetaresk, mbetet ndër librat referencial për të njohur botën e ndërlikuar të atij që sundoi për rreth 40 vjet Shqipërinë. Ky është botimi në...

  1 250 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Një roman që i bën autopsinë sistemit komunist, duke zbërthyer kodin e hipokrizisë së pushtetit dhe manipulimit të mendjeve të thjeshta njerëzore!

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Ky botim është një përpjekje për njohjen e së vërtetës historike të periudhës moderne të rajonit tokësor ku dy blloqe kompakte etnike, greke dhe shqiptare, bashkohen së bashku në Epir. Libri realizohet si projekt falw kontributeve tw disa personaliteteve si: Romeo Gurakuqi, Sami Repishti, Ferit Duka, Ledia Dushku, Ksenofon Krisafi, Fatmira Rama, Selman...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  A është tradhëtar apo hero Esat Pashë Toptani? A e shiti Shkodrën? A luftoi për nderin e familjes së tij të madhe, apo e turpëroi? Këto dhe shumë pyetje të tjera ngre kjo monografi e gazetarit të Zërit të Amerikës, Ilir Ikonomi, e cila sjell shumë anë të panjohura dhe burime nga jashtë Shqipërisë. Ikonomi di të rrëfejë për ngjarje dhe personazhe, dhe kjo...

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Blushi, duam a nuk duam, është një pikë interesante e shkrimit letrar, që ka tërhequr vëmendjen e lexuesit të shumë fushave, dhe unë po rrekem të them se kjo nuk është vetëm pse ai është në politikë, ose që herë pas herë, duket edhe në gazetari, të cilën më parë e ka patur fort për zemër, por sepse ka këto elementë të tekstit, të rrëfimit, të stilit të...

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Historia e Shqipërisë në periudhën e ndryshimeve, në vitet 1990-92 nuk është e panjohur, por filtri që përdor autori, edhe si dëshmitar e protagonist, e bën këtë libër ndër më të mirët në zhanrin e tij non-fiction.Ai trajton ngjarje si demonstrata e 14 janarit 1990 në Shkodër, demonstrata në Kavajë, eksodi i ambasadave më 2 korrik të vitit 1990, takimi i...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 100 Lekë In Stock

  Ky liber eshte nder botimet me te rendesishme ne fushen e mendimit filozofik nga nje prej mendjeve me brilante te kohes tone

  2 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 700 Lekë In Stock

  Ky libër është hartuar për t'u përdorur në nivelet universitare, si dhe në programet pasuniversitare në degën e administrimit publik. Lexuesit duhet të kenë njohuri të teorisë mikroekonomike në nivelin e një kursi fillestar.

  1 700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Një analizë e thellë, në disa këndvështrime, do të na çojë në arritjen e një produkti përfundimtar dhe relativ mbi përkufizimin që secili prej nesh i jep pasurisë së paluajtshme.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë Out of stock

  Alastair Campbell ka të drejtë të japë këshilla sesi të jesh i suksesshëm sepse, kujdo që ia ba ofruar ato, e ka realizuar qëllimin. "Fitimtarët" janë sportistë elitarë, biznesmenë të suksesshëm, menazherë të dashur e jetëgjatë në fushën e futbollit e të modës dhe politikanë të admiruar e karizmatikë. Për secilin nga personazhet, në përputhje me linjën e...

  1 200 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
Showing 33 - 64 of 232 items