Mjeshtria dhe gjenia e Rhonda Byrne e...
Subcategories
Harrojeni idenë se të bësh punë brenda në shtëpi është e bezdisshme: Mësoni si të realizoni instalime të vogla, si të rregulloni, por edhe disa nga të fshehtat e ndriçimit. Ndiqni këshillat për të realizuar punime druri, guri, etj
Manual praktik për rregullimet, kopshtarinë dhe zbukurimin e shtëpisë: Duke e organizuar mirë punën dhe duke nxjerrë në pah pjesën më të mirë të mobilieve dhe aksesorëve tuaj, vendosja e çdo gjëje në vendin e duhur, thjesht do t'ju zbavitë
Nëpërmjet këtij libri, do t'ju ndihmojmë të zgjidhni ndërmjet një numri të madh modelesh ekzistuese; do t'ju shpjegojmë teknikat e duhura për t'i vendosur pllakat në mënyrën më të mirë.
Ky libër synon tu japë njohuritë më kryesore për të lexuar dhe për të folur gjuhën shqipe letrare, në radhë të parë atyre që shqipen e kanë gjuhë të nënës, por nuk i kanë sot mundësitë për ta nxënë në shkollë me program të rregullt si lëndë mësimore.
Botim special me të gjitha shenjat e qarkullimit. I vlefshëm për drejtuesit e mjeteve dhe ata që hyjnë në testim për lejdrejtimi mjeti
Ju dëshironi të mësoni pa mundim, anglishten e sotme, të domosdoshme dhe të frytshme? Ky libër është për nivelin fillestar dhe mesatar
Përmbajtja dhe ndërtimi i këtij fjalori praktik është i thjeshtë dhe i ndarë në disa leksione bazë. Libri përmban edhe një fjalor të vogël me rreth 600 fjalë, në dy gjuhët shqip-kinezisht dhe kinezisht- shqip. Do t’ju shërbejë si një guidë mjaft praktike qoftë për turizëm, qoftë për biznes, pasi në të do të gjeni gati gjithë fjalorin dhe shprehjet që ju...
Spanjishtja e re pa mundim e Assimil është bashkëkohore. Gramatika paraqitet në mënyrë thelbësore, bazuar në shënimet e veçuara. Ato ju çojnë në studimin e strukturuar të gjuhës, sidomos duke u përfshirë edhe mësimi përsëritës, që zhvillojet gjithnjë pas gjashtë mësimesh. Mësimet përsëritëse janë më të ngjeshura, mjaft të vlefshme, japin gjithmonë një...
Greqishtja e re pa mundim e Assimil është bashkëkohore. Gramatika paraqitet në mënyrë thelbësore, bazuar në shënimet e veçuara. Ato ju çojnë në studimin e strukturuar të gjuhës, sidomos duke u përfshirë edhe mësimi përsëritës, që zhvillojet gjithnjë pas gjashtë mësimesh. Mësimet përsëritëse janë më të ngjeshura, mjaft të vlefshme, japin gjithmonë një...
Frëngjishtja e re pa mundim e Assimil është bashkëkohore. Gramatika paraqitet në mënyrë thelbësore, bazuar në shënimet e veçuara. Ato ju çojnë në studimin e strukturuar të gjuhës, sidomos duke u përfshirë edhe mësimi përsëritës, që zhvillojet gjithnjë pas gjashtë mësimesh. Mësimet përsëritëse janë më të ngjeshura, mjaft të vlefshme, japin gjithmonë një...
Një libër kuzhine për të gjithë. Për admiruesit pasionantë të artit të kulinarisë, por edhe për fillestarët që duan të ushqehen mirë dhe të zbulojnë magjinë e gatimit, përmes recetave të thjeshta dhe të shpejta. Një libër që nuk mund të mungojë në kuzhinën tuaj.
Mjafton të thuash Pasta dhe ke thënë gjithçka! Pjata që nuk i thuhet kurrë jo! Pjata që mund të gatuhet me dhjetëra mënyra, nga më e thjeshta, vetëm me vaj ulliri e deri tek ato më të ndërlikuarat ku pastat duhet t’i prodhoni vetë. Por për të mbërritur tek receta e një shefi, së pari leximi kalon nga botimi më i ri i Ideart, nën kujdesin e së famshmes...
Kuzhina italiane, plot finesë, shumëaromshe, vjen për lexuesit me recetat më të mira klasike, në një libër ku gjenia dhe arti i të ushqyerit mirë gërshetohen me luksin dhe cilësinë e një botimi unik.
Ëmbëlsirat, të ëmblat, shumëngjyrëshet, aromëndjellëset… tundimi që falet e dëshirohet prej të gjithëve. Por jo të gjithë kanë lindur pastiçier… E nëse nuk keni lindur e tillë, provën e parë mund ta bëni në kuzhinën tuaj modeste nën shoqërinë e “Të ëmblat Ëmbëlsira”. Ky është më shumë se një libër, është një mik që nuk do t’ju lërë kurrë në baltë, në...
40 receta antipastash të zgjedhura nga Academia Barilla, frymëzuar nga tradita italiane: pjata tradicionale, variante të krijuara duke u bazuar në klasiket dhe risi, që vijnë si një prelud i shkëlqyer i një vakti të mirë.
40 receta sallate të zgjedhura nga Academia Barilla: nga klasiket e përjetshme me bazë perimesh deri te pjatat më komplekse me përbërës origjinalë.
40 receta buke, çibukësh dhe biskotash të kripura të traditës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: gatime tradicionale dhe të reja, për të festuar mirësinë e bukës, ushqim i pazëvendësueshëm në tavolinat tona.
40 receta të zgjedhura nga Academia Barilla për të përgatitur pica dhe fokaçe të shijshme, nga tradita origjinale italiane: nga klasiket që tashmë janë të famshme në gjithë botën deri tek ato më fantastike të pasuruara me produktet tipike italiane.
40 receta tunduese pastash nga repertori i pasur i kuzhinës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: shumë krijime të reja dhe receta klasike që nuk mund të mungonin, realizuar me produkte origjinale italiane.
40 receta risotto dhe supash të zgjedhura nga Academia Barilla: më të mirat e traditës italiane, përmes një udhëtimi kulinar tërheqës mes specialiteteve të shijshme me origjinë nga fshati dhe atyre klasike.
40 receta me bazë mishi të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: me një thjeshtësi të jashtëzakonshme, pjata të një teknike të lartë, me përbërës tipik italianë.
40 receta me bazë peshku, të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: recetat më të njohura të rajoneve dhe shumë pjata të shijshme e plot imagjinatë.
40 receta të shijshme kontornosh të kuzhinës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: një udhëtim përmes shijesh, ngjyrash, aromash tipike për Italinë, mes pjatash të pasura dhe recetash që përgatiten lehtë.
40 receta të krijuara mbi bazën e traditës italiane, të zgjedhura për një menu plotësisht vegjetariane nga Academia Barilla: specialitete të rajoneve, pjata të famshme klasike dhe shumë të tjera autentike dhe të reja.
40 receta salcash, konservash dhe likernash të zgjedhura nga Academia Barilla për të shijuar të gjitha “shijet e shtëpisë” tipike të kuzhinës italiane: thesare të vogla që shoqërojnë për mrekulli pjatat dhe e bëjnë tavolinën festive.
40 receta ëmbëlsirash joshëse “made in Italy” të zgjedhura nga Academia Barilla, që ruajnë ekuilibrin mes tradicionales dhe krijimeve të reja: kryevepra të artit modern të pastiçerisë dhe shumë të tjera që janë krenari e kuzhinave të ndryshme rajonale.
Ky fjalor anglisht-shqip, me rreth 35000 fjalë-titull, është rezultat i një pune të kujdesshme, ku shquhet njohja shumë e mirë e anglishtes dhe shqipes nga autori.
Qëllimi i përpilimit të këtij libri është që të njohë dhe të rrisë më mirë nivelin e përgatitjen e amvisave në familje për gatimet e gjellëve në gamë sa më të gjerë.
Fjalori frazologjik frëngjisht-shqip është botimi i plotë, i përgatitur nga Ndue Beleshi, i cili veç formimit filologjik, i bashkëngjit edhe përvojën personale prej shumë vitesh duke jetuar në vende frëngjishtfolëse
C++, një gjuhë programimi e përdorshme gjerësisht. Ajo konsiderohet si një gjuhë e nivelit të ndërmjetëm. E zhvilluar nga Bjarne Stroustrup duke filluar nga viti 1979. C++ fillimisht është quajtur C me klasa, mbasi gjuhës C iu shtuan cilësitë e orientimit në objekte, të tilla si klasat, dhe zhvillime të tjera të gjuhës së programimit C.
Ky është libri i parë në historinë e publikimeve shqiptare, një guide profesionale për administrimin e pallateve.Ndihmon administratorët e bashkepronësive dhe qytetarët e interesuar për bashkëjetesën në komunitet. Autori vjen nga një përvojë empirike tre vjeçare si administrator pallati në një kompleks banimi në Tiranë.