Categories

Specials

List of products by supplier: OM

per page
Showing 1 - 32 of 35 items
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Poezi mendimtare, që tregon pjekjen dhe kapërcimin përtej shkrimit poetik. Delli poetik megjithëse i pranishëm edhe në librat e mëparshëm, tashmë del në veçantinë e tij.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Romani i Andrej Nikolaidisit, Ardhja, bën një thellim tematik nëpërmjet dimensionit biblik, i cili shfaqet që në titull dhe shtrihet gjithandej në nëntekstin e romanit, në një pjesë të të cilit rrëfehet ati, e në pjesën tjetër i biri i braktisur dhe i çmendur.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Manjola Brahaj vjen në vëllimin e tretë me poezi, në një tjetër nivel artistik, ku shquhet për sensualitetin e guximshëm dhe gjuhën kapilare. Primo Shllaku thotë se ajo sjell në vargje nji frymë të ngjeshun erotizmi konsumativ, plot me afrime deri në të gjitha zonat e rreptësisë së ksaj tabuje jo shum të vjetër të struktures mendore të shqiptarit”. Poezia...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Dy protagonistët e librit kanë lirinë për t’i prekur të gjitha temat e të gjitha kohëve, duke shpalosur idetë për miqësinë, shoqërinë, filozofinë, letërsinë, filmin, teatrin, muzikën, pikturën, arkitekturën, historinë, magjinë, vetëvrasjen, ëndrrën, jetën, vdekjen, antikën, bashkëkohësinë dhe gjithçka tjetër, duke përjashtuar vetëm një temë: politikën....

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  550 Lekë In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  Me këtë libër autorja na sjellë një pasqyrë të plotë me metodën intertekstuale të prozave të Ismail Kadaresë.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock
 • Quick view
  550 Lekë In Stock

  Poezia e Ndue Ukaj veçohet nga letërsia jonë bashkëkohore, sepse, sipas saj, i jep një përmasë shpirtëzimi publikes, të përbashkëtës dhe veçanërisht qytetit.

  550 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 250 Lekë In Stock

  Studimi ‘Goethe dhe receptimi i tij në kulturën shqiptare’ është monografia e vetme që trajton çështjen e receptimit të kryeshkrimtarit gjerman në kulturën dhe letërsinë shqiptare.

  1 250 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  Në këtë tragjedi psikanalitike mishërohen idetë teorike të Frojdit për të dhënë një histori të mundshme të Hamletit, duke prekur temën e incestit të dyfishtë (vëlla-motër, nënë-bir) dhe temën e tradhtisë së shumëfishtë.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  ... dikush ka humbur qenin, një tjetër ka humbur gruan, të tjerë kanë humbur vehten...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  "Kam me ardhë si deka" është një titull tronditës, para të cilit s’mund të rrish indiferent. Jetës mund t’i shmangesh, por vdekjes kurrsesi, thoshte T. S. Elioti.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Ky nuk është libër me analiza, por një lloj përmbledhje reflektimesh që kanë dalë prej leximeve dhe dyshimeve të autorit. Pak a shumë, një koleksion konstatimesh që ai ka mbajtur nëpër margjina librash gjatë leximit të letërsisë shqipe, nga fillimi i saj deri sot. Jo analiza, jo recensione, por thjesht refleksione mbi ato që Apolloni i ka konsideruar...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ky studim aq i cituar, i botuar edhe në antologji të studimeve postmoderne, trajton postmodernizmin si periudhë dhe si poetikë, duke ndjekur kronologjinë e diskutimit të këtij fenomeni dhe duke analizuar terminologjinë bazike të tij.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  Në librin “Letërsia dhe miti” Osman Gashi zhvillon një dialog me letërsinë botërore dhe atë shqiptare, për t’i parë fenomenet, format dhe funksionet e tyre. Duke i shtyrë kufijtë kohorë sa më larg, interesimi i tij nis me mitin përtej të cilit nuk shkohet dhe nga i cili lind problemi i kohës.

  1 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  550 Lekë In Stock

  Këto pesë letra që gjenden në këtë libër prej pesë shekujsh botohen vazhdimisht, me tirazhe marramendëse dhe janë lexuar nga qindra miliona lexues në mbarë botën. Ato janë studiuar edhe nga Leo Spitzer, Rainer Maria Rilke, Frederic Deloffre, etj. ajo që i bën të kërkuara këto letra është “një dashuri plot përpjekje të pakrahasueshme

  550 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një roman për shkrimtarin që e duam të gjithë. Për më shumë, një roman për njeriun që e deshi atë shkrimtar më shumë se të gjithë. Një himn për miqësinë mes Franc Kafkës dhe Maks Brodit. Një libër që lexohet me një frymë dhe që të lë pa frymë."

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  Ky libër është një përmbledhje tregimesh që rrëfejnë për të kaluarën dhe aktualitetin shqiptar, me një gjuhë të pastër dhe me një stil të pasur. Pjesa më e madhe e librit është novela “Muzikantët”, nga e ka marrë edhe titullin vepra, ndërsa tregimet e tjera janë: “Loja”, “Unaza”, “Pema në mes të sheshit” dhe “Të nesërmen e barbarëve”.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  Romani i Andrej Nikolaidisit, Ardhja, bën një thellim tematik nëpërmjet dimensionit biblik, i cili shfaqet që në titull dhe shtrihet gjithandej në nëntekstin e romanit, në një pjesë të të cilit rrëfehet ati, e në pjesën tjetër i biri i braktisur dhe i çmendur.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Duke lexuar poezite e vellimit “Nje gur mangut” ju menjehere e ndjeni se poeti ju fton ne nje hapesire private te ndaje nje te fshehte, nje intimitet te vecante, nje ofshame te mbytur qe askush tjeter sdo ta dije. Buzhala eshte nje poet me vetedije; nje poet i deshmive. Ai e ndjen boten. (Michael Rothenberg)

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në këtë roman kemi një linjë dashurie, një dashuri të braktisur, e cila vendoset në një hapësirë konkrete gjeografike dhe në një sfond real historik e politik.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë Out of stock

  Ernesto Sabato është ndër shkrimtarët më të mëdhenj botëror, i çmuar për autencitetin, guximin dhe dijen, dnë të cilën bashkohet mjeshtrisht arti dhe shkenca. Në veprat e tij krahas mendimeve të thella, shfaqet edhe një qëndrim thellësisht humanist. I tillë vjen edhe ky libër me ese brilante të shkruar nga autori në vite të ndryshme

  700 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  "Nudo" është një vepër që trajton temën e pushtimit. Jo të pushtimit në kuptimin tradicional, por të pushtimit erotik. Prandaj, titulli alternativ i kësaj vepre, sipas dëshmisë së autorit, ka qenë Pushtimi i madh, kurse si moto e saj është vënë thënia e filozofit kinez Lao Tzu: Çdo pushtim eshtënje dështim.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 300 Lekë In Stock

  Studiuesi Apolloni, para se të shkruajë për romanin, apo romanet e Kadaresë, ai i bën një vështrim të shkurtër, por të thuktë rrugës së lindjes dhe të zhvillimit të romanit Gjenerali i ushtrisë së vdekur, duke e parë atë edhe në kontekstin e letërsisë botërore dhe të asaj shqiptare si dhe duke paraqitur pak a shumë vijat kronologjike, që i paraprinë...

  1 300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  Poetika e postmodernizmit, për studiuesit është doracak detajizues, për dyshuesit është prekje e plagës se Mesias, ndërsa për ithtarët është Bibël që konsolidon mosbesimin në rrëfime të mëdha.

  1 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Ky libër hapi hullinë e librave që i kushtohen gjerësisht Rexhep Qoses. Libri i Feride Paplekës për Rexhep Qosen mund të konsiderohet me plotë gojën si libri më i mirë dhe më i plotë për figurën e vecantë dhe të spikatur të Rexhep Qoses.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  450 Lekë In Stock

  "Rrembyesi dhe Ara", nga Mario Caliva perbehet nga dy pjese dramatike; Nje drame dhe nje Monodrame. Libri i tij është mjaftueshëm realist, e veçanërisht njerëzor, duke pasur për objekt përditshmërinë e jetës së njerëzve të thjeshtë, kryesisht me personazhe reale, gjë që dëshmon ndjeshmërinë autorit ndaj dukurive dhe problematikave të sotme shoqërore. Por...

  450 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Meqenëse teatri postmodern bën demitizimin e metarrëfimeve si “të vërteta” ideologjike, drama “Sfinga e gjallë” ndjek të njëjtën rrugë, duke bërë demitizimin e të drejtës kanunore për gjakmarrje. Kjo dramë dallohet për nga statusi i dyfishtë i lojës: loja si tekst i destinuar për t’u luajtur dhe loja si tallje me temën. E para i jep dramës karakter...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  Libri “Shqiptarët dhe të tjerët: nga Madona e Zezë deri te Molla e Kuqe” i historianit Ylber Hysa shkruan ndryshe nga historiografia e zakonshme shqiptare. Prandaj, ky libër përpiqet të ecë rrugëve të reja dhe që qëllimisht rrok tema jokonvencionale. Ylber Hysa ka shkruar një vepër, e cila ofron një përzgjedhje interesante të trajtesave.

  1 100 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 32 of 35 items