Categories

Specials

List of products by supplier: Botimet Princ

Showing 1 - 26 of 26 items
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Ne kete antologji te pergatitur nga Rozafa Shpuza dhe Gazmend Berlajolli vijne autore bashkekohore qe shkruajne prozen e shkurter ne dialektin gege

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Frika më e madhe për një krijues nuk është humbja e garës me të tjerët apo me botën, por frika e madhe dhe totale është humbja e raportit të vogël të përditshëm me veten.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Libri përbëhet nga disa kapituj që provojnë se janë të pabazuara pikëpamjet e disa autorëve të huaj, sipas të cilëve ndikimi i greqishtes në epirotisht dhe në dialektet e tjera ilire është i madh. Epirotët, maqedonasit dhe ilirët në përgjithësi kanë individualitetin e tyre etnik. Sado fqinj shekullorë me grekët dhe me romakët, ilirët e kanë ruajtur gjuhën...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Nga libri: E tashmja e njeh të shkuarën, por jo të ardhmen. Ato nuk mund të shkojnë më larg se dëshira për të dalë në sfond e padukshmja.

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Romeo Çollaku ka botuar trembëdhjetë libra me poezi, prozë e përkthime nga letërsia greke dhe franceze. 

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Ka mbi dhjetë vjet që për veprën e Arshi Pipës spekulohet pa e njohur atë, duke u mbështëtur në paragjykime të krijuara në shtyp nga disa gazetarë apo edhe shkrimtarë të ngarkuar politikisht dhe me qëndrim apriori negativ ndaj autorit në fjalë.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Lëvizja studentore shqiptare, 1990-1991. Origjinat historike dhe kontributi i saj gjatë transformimeve politike.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Pjesë nga libri: E gjithnjë shpresonim në atë fijen e barit të gjelbër, që luhatej nga liria.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Kto poema janë krejtësisht të pabotueme, ndonse mosha e tyne asht relativisht e madhe. U krijuen e kurr sdolën prej mitrës që i ushqeu, sepse jeta zhvillohej vetëm ditën e kto ishin lule nate.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Pak libra mund të kenë qenë aq të papërsëritshëm sa De Pictura (Mbi Pikturën)... libri i parë kushtuar arsyes intelektuale për të pikturuar.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Ky botim redaktuar dhe renditur (në italisht) nga Marco Collareta, është mbështetur në versionin original në gjuhën latine dhe na lejon të kuptojmë plotësisht rëndësinë e një teksti thelbësor mbi teorinë e origjinës së figurave (imazheve).

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Libri është një buqetë kujtimesh, shkruar e treguar nga bashkëkohësit e tij dhe e mbledhur prej vitesh nga shkrimtari dhe studiuesi Nasho Jorgaqi. 

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  790 Lekë In Stock

  Është studimi i parë në gjuhën angleze i këtij karakteri për veprën e Eugenio Montales, i cili është ndoshta poeti italian më i madhe i gjallë.

  790 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Familja e autorit ja kushton botimin e këtij libri ish të burgosurve dhe të internuarve politikë në Shqipëri si dhe familjeve të tyre që vuajtën përndjekjet gjatë asaj kohe.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  "Për Migjenin" është një libër që përmbledh tri ese të autorit të shkruara në kohë të ndryshme: "Historia e dhimshme e nji shpirti të ri" (Revista "Kritika" 1944'), "Nderim për Migjenin" (Revista letrare, 1945) dhe "Miti i Oksidentit në poezinë e Migjenit".

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  Vendosja e një demokracie liberale, si objektiv dhe si proces, duket një objektiv më i largët sot se sa ka qenë në vitin 1990.

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Ashtu si Lao Tze, i cili për të takuar të vërtetën kërkoi të mërthente rrënjët e dritës, Rovena Grishaj kërkon të kapë, mbërthejë rrënjët e dhimbjes, e cila në këtë rast nuk është gjë tjetër veçse vetë drita, dhe pse në nënvetëdijen e saj ajo është më e vetëdijshme se nëse kjo do të ndodhtë, atij çasti e mbrapa dhimbja nuk do të ekzistojë. Me pak fjalë,...

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Mbasi gjithë natën andrrova burrat e kthyem në derrkucë, në mëngjes u zgjova i raskapitun

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Libri pëmbledh dorëshkrimin origjinal të shkruar në italisht dhe përkthimin e tij në shqip. Dorëshkrimi, nën titullin "Abbozzo di una concezione della vita (seguito da) Il genio", është transliteruar dhe shoqërohet me një aparat kritik nga Prof.As.Dr. Merita Sauku Bruci. Gjithashtu, ai është përkthyer nga motra e Arshi Pipës, znj. Nedret Kalakulla dhe...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  Skulptura, parimet dhe praktika me 253 ilustrime është një prej librave më autoritar dhe më gjithëpërfshirës mbi krijimin e skulpturës.

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim janë mbledhur shkrimet politike të viteve 1958 ­ 1989, të cilat, gjithsesi, nuk arrijnë ta mbulojnë të gjithë harkun kohor të asaj periudhe.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  550 Lekë In Stock

  Paqe! Ose anija do të fundoset!

  550 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë Out of stock

  Ajo është fryt i një imagjinate të pasur dhe i një pune krijuese e të bërë me përkushtim, krijuar në vazhdimësi në një periudhë mbi dyzetvjeçare në kushte e në rrethana të veçanta dhe në vende të ndryshme.

  600 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
Showing 1 - 26 of 26 items