Categories

List of products by supplier: UET Press

per page
Showing 193 - 224 of 232 items
 • Quick view
  525 Lekë 700 Lekë -25% In Stock

  Ky është libri më i fundit me ese i autorit tashmë të njohur, Daut Gumeni, në të cilin edhe një herë ai shpalos talentin e tij si letrar, ku flet me një gjuhë të zgjedhur, plot figuracion e metafora të goditura për jetën dhe krijimtarinë e kolegëve të tij shkrimtarë dhe artistë.

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Një tjetër provokim nga Mustafa Nano?! Nga titulli duket i tillë, por është më shumë se vetëm një provokim, është një udhëtim në historinë e shqiptarëve që nga Ilirët e deri më sot, duke i parë shqiptarët jo vetëm në raport me veten, por edhe me fqinjët, në kërkim të arsyeve të konfliktit dhe në kërkimin e të përbashkëtave mes tyre

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Një roman për gra të lira dhe burra të vërtetë! Në festën e vitit të ri 1925 në ambasadën e SHBA, femra më e bukur e Shqipërisë së shekullit XX sfidoi Kanunin dhe Ligjin Islamik, duke kërcyer e zbuluar pa ferexhe e burka, nën ritmet e muzikës moderne. Ky akt sinjalizoi ardhjen e një epoke të re. Intriga e pashembullt e pushtetit, pasioni i fshehtë...

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 050 Lekë 1 400 Lekë -25% In Stock

  Personazhet janë po ato në përditshmërinë tonë, por vlera shquhet te këndvështrimi në procesin e komunikimit dhe kuptimit. Kjo duket ashiqare te 146 profilet e Alfred Lelës që janë qëmtuar me lupë prej profesionisti plot shije në punën e tij prej gazetari. "Secilit Shqipërinë e tij" është një lloj fjalori i profilit antropologjik të shqiptarit dhe...

  1 050 Lekë
  1 400 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Ky libër përmban profile ngjarjesh, fenomenesh më shumë se individësh. Emrat dhe pjesëmarrja e tyre në to nganiëherë shpjegohen siç mund të shpjegohet një aksident: ndodhi!

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  525 Lekë 700 Lekë -25% In Stock

  Etika e Epikurit në letër Monekeut dhe Doktrinat themelore përmblidhet kësisoj: "Nuk duhet pasur frikë nga perënditë. Nuk duhet jetuar me ankthine vdekjes. E mira nuk është e paarritshme. E keqja nuk është e papërballueshme."

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Befasia në stil, në ndërtimin e rrëfimit, në strukturën e gjithë veprës në romanet e tij ishte ndoshta kontributi për një kthim të shijes së letërsisë në këto kohë, kur ritmi dhe stresi i kohës sonë e largojnë lexuesin nga libri aq më tepër nga letërsia.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 125 Lekë 1 500 Lekë -25% In Stock

  Libri i Romeo Gurakuqit është një monografi studimore kushtuar historisë politike e sociale në Shqipëri dhe e marrëdhënieve ndërkombëtare për Ballkanin dhe Shqipërinë, nga fillimi i Revolucionit Nacional Shqiptar deri në pragun e shpërthimit të Luftës së Parë Botërore. Kjo monografi është e ndarë në dy pjesë kryesore: Kryengritja Shqiptare e vitit 1911...

  1 125 Lekë
  1 500 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% In Stock

  Në këtë libër trajtohet historia politike e Shqipërisë në një hark kohor që përfshin periudhën nga përfundimi i Luftës së Parë Botërore deri në përcaktimin e statusit ndërkombëtar të këtij shteti dhe kufijve të tij, më 9 nëntor 1921.

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë 800 Lekë -25% In Stock

  Një libër që bie si një gur në pellgun e historiografisë, thyen heshtjen fajtore të së kaluarës dhe të së sotmes, hulumton në natën e diktaturës dhe sinjalizon horizonte të reja kërkimi.

  600 Lekë
  800 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Ky libër ka ndihmuar shumë burra dhe gra për të përballuar më mirë fatin e tyre dhe për ta kuptuar më mirë planetin tonë.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Konsiderohet një nga librat më elegantë të filozofisë politike, në të cilin Scruton trajton sfidat më të mëdha të mendimit politik konservator, por edhe të veprimit politik të partive që janë të rreshtuara djathtas. Me një gjuhë të përkorë dhe thellësi të rrallë, autori depërton në konceptet themelore të konservatorizmit dhe ndërton qasjen që duhet të...

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Një udhëpërshkrim i mrekullueshëm i Amerikës: Mississippi/ Illinois/ Louisiana/ Arkansas/ Tennessee/ Texas/ Alabama/ Oklahoma/ Washington, D.C./ Nevada/ New York/ Maryland/ Florida/ Mexico/ Ontario, Canada/ Rhode Island/ New Jersey/ Pennsylvania/ St.Martin, Caribbean/ Connecticut/ Michigan/ Delaware/ Vermont/ Quebec, Canada/ Virginia/ Arizona/ California/...

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% In Stock

  Ky botim, i cili i përforcon aspektin pedagogjik dhe pasurohet me zhvillimet lidhur me teknologjitë e reja dhe individualizimin e praktikave kulturore, përbën një mjet të fuqishëm reference për studentët dhe për profesionistët e kësaj fushe. Eric Maigret është profesor i sociologjisë së mediave në Universitetin Paris III Sorbonne - Nouvelle. Ai është...

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë 2 000 Lekë -25% Out of stock

  Teksti Statistika për biznes dhe ekonomik ka për qëllim t'u japë studentëve, në radhë të parë atyre të fushave administrim - biznesit dhe të ekonomisë, një hyrje konceptuale në fushën e statistikës dhe të zbatimeve të shumta të saj. Teksti është i orientuar drejt zbatimeve dhe është shkruar duke patur në mend nevojat e një jornatematikani; kërkesa...

  1 500 Lekë
  2 000 Lekë -25%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  1 200 Lekë 1 600 Lekë -25% In Stock

  Botimi i librit përfshin disa reflektime më të pjekura për rolin e fuqisë ushtarake në botën bashkëkohore. Këto reflektime përfshijnë analiza të konflikteve të fundit, që nga lufta e Afganistanit deri te ajo e Irakut, dhe debatet e vazhdueshme për mësimet që mund të nxirren nga këto luftëra.

  1 200 Lekë
  1 600 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 050 Lekë 1 400 Lekë -25% Out of stock

  Vepra “Struktura dialektore e gjuhës shqipe” e Prof. dr. Bahri Beci shfaqet pas botimit tw një Atlas dialektologjik të gjuhës shqipe si një domosdoshmëri, duke pasur parasysh dhe realitetin gjeopolitik të bashkësisë shqipfolëse. Përvoja e gjatë e prof. dr. Bahri Becit dhe egoja e mirë shkencore e tij për të qenë sa më koherent me zhvillimet e reja...

  1 050 Lekë
  1 400 Lekë -25%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  1 125 Lekë 1 500 Lekë -25% Out of stock

  Studimet e Sigurisë janë nëndisiplinë e Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Në qendër të Marrëdhënieve Ndërkombëtare ndodhet studimi i sigurisë

  1 125 Lekë
  1 500 Lekë -25%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% In Stock

  Në përmbajtje të këtij libri ka një numër tematikash mbi teorinë dhe natyrën e disiplinës së Marrëdhënieve Ndërkombëtare. Ky libër është hartuar në një mënyrë të tillë që pedagogët dhe studentët të mund t'i lexojnë krerët sikur ata janë të palidhur me njëri-tjetrin.

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  450 Lekë 600 Lekë -25% In Stock

  “Terminologji informatike: problematika dhe zgjidhje”, është fryt i një pune disavjeçare të autorit Erion Çano në bashkëpunim të ngushtë me Prof. Edmond Tupen. 

  450 Lekë
  600 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Gazetari dhe analisti i njohur Blendi Fevziu vjen me një libër të ri para lexuesit, i cili ka një dimension autobiografik. Libri rrok ngjarje, personazhe dhe realitetin e Tiranes.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Ky libër është një përpjekje për të hedhur dritë mbi politikën e jashtme turke gjatë viteve të fundit. Është një koleksion prej tetë esesh që tenton të ofrojë një panoramë sa më të qartë të politikës së jashtme bashkëkohore, e cila ushtrohet nga Turqia kudo në botë dhe veçanërisht në Ballkan.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% In Stock

  Kalimi nga sistemi komunist në atë demokratik, jashtë çdo diskutimi, ishte një përmbysje e ziadhe shumëplanëshe. I tillë ishte dhe transformimi ekonomisë nga ekonomi socialiste e planifikuar dhe e qendërzuar, në ekonominë e tregut të lirë. Përmbysja as nuk mund të kryhej e as nuk u krye dot brenda një dite, por kërkonte vite të tëra.

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  525 Lekë 700 Lekë -25% In Stock

  Një libër që I kushtohet transformimeve të rëndësishme të cilat sollën ngjizjen e Partisë Socialiste në fillim të viteve '90 dhe ndryshimin e saj gradual.

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Me një narracion linear dhe shpesh me një thjeshtësi penetruese, autori Rudolf Marku ndjek e analizon fatin e intelektualit shqiptar Viktor, në imigracion, por ky intelektual mund të ishte fare mirë, çek, rumun, gjermano-lindor

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Preç Zoga që njihet si poet, eseist, romancier, tani shfaqet para lexuesit edhe si tregimtar. Ai ka botuar se fundi tri novella: Hedhja, Bija e re e nënës së vjetër dhe Kompleksi  

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  3 750 Lekë 5 000 Lekë -25% In Stock
  New

  Librit “Tri format e mendimit” nga Arben Imami vjen si një ftesë për të menduar rreth utopisë, arsyes, mitit, religjionit, dijes, së vërtetës, marksizmit, politikës, post-modernizmit, hegjemonisë, funksionit dhe thelbit. Me këtë libër autori mori Çmimin për veprën më të mirë studimore të vitit 2022 në Panairin e 25-të të Librit të Tiranës në vitin 2022

  3 750 Lekë
  5 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% In Stock

  Libri i Belina Budinit "Tri kohë të Shqipërisë në Time", tregon, veç të tjerash, se paradigma e kohës, është po aq e përshtatshme për tekste studimorë, sa ç'është e tillë për metafora poetike. Titulli është i bukur. Dhe jo vetëm titulli. Teksti ka prirjen ta shtyjë mendimin përtej asaj që lexon.

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  788 Lekë 1 050 Lekë -25% In Stock

  788 Lekë
  1 050 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Një libër që përmban esse, ide dhe debate.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Një libër që rifillon aty ku mbaron leximi. Dhe të mban lidhur si një ëndërr, prej së cilës nuk arrin dot të shkëputesh. Një grup portretesh që letërsia nuk do t'i mblidhte dot bashkë, në një libër ku realiteti sfidon letërsinë.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
Showing 193 - 224 of 232 items