Categories

Specials

List of products by supplier: Botimet M&B

per page
Showing 65 - 86 of 86 items
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Ky është një postulat, i cili po anashkalohet dhe harrohet, por që e shoqëron këtë botim nga faqja e parë deri në fund, duke na sjellë një jetë plot pasion e sakrifica, që pak e njohin të një gjeologu që i dha familjes dhe vendit shumë nga energjia dhe përkushtimi i tij.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një vëllim me fjalë të urta dhe shprehje popullore nga krahina e Dëshnicës, Permet.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Shqiponjat janë burrat dhe gratë që gjatë 50 viteve ishin mbyllur në kafaz e që u hodhën në Europë në vitet ‘90. Shqiponjat janë 3 milionë qytetarë të rrënuar që e plaçkisin vetë vendin e tyre. Një roman realist e autentik. Katër fate të tmerrshme që dëshmojnë egërsinë dhe vetminë. Si Shqiponjat. Nga i madhi, shumë i madhi Zykë.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një botim në format xhepi, i përshtatshëm për tu lexuar kudo ku ndodheni. Një libër që të rrëmben me magjinë e të folurë së Dibrës, plot nënkuptime e alegori; krejt origjinale të mbledhura nga Munir Shehu.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Monografia  “Sinoret e Luznisë” është një kornizë model, se si shkruhet mbi një krahinë, duke gërshetuar literaturën, dokumentet, dëshmitë folklorike e gojore, arkeologjinë, etnografinë dhe folklorin.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një biografi e artistit, këngëtarit, aktorit e regjisorit Skënder Cala. Një përshkrim i repertorit të tij artistik dhe një përmbledhje kujtimesh të miqve e kolegëve të tij.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 700 Lekë In Stock

  Monografia "Studies in the Prehistory of Albania" është versioni anglisht i përditësuar i monografisë "Studime për Prehistorinë e Shqipërisë", me autorë F. Prendi-A. Bunguri, botuar në vitin 2014. Ajo është një antologji e kulturave prehistorike të Shqipërisë, në harkun e gjerë kronologjik nga Paleoliti i Hershëm (rreth 300.000 vjet më parë) deri në fund...

  3 700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Një udhërrëfyes për teorinë dhe praktikën televizive    

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Poezia e Teodorit është një zë burues që priret të shuaj ato etje që mbushin zemra, të dehë ato pasione që ka përgjumur koha, të harbojë ato drita që fikur i mban ikja. Ritmi dhe muzikaliteti, vokacioni dhe mesazhi, janë një shprehje e kthjellët dhe një marrëdhënie e sinqertë, që poeti ngulmon të ndërtojë me lexuesin e tij, me ata, të cilët gjejnë pjesë...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një roman historik mbi Berishët e Muhurrit. A e ndihmuan Skëndërbeun apo e tradhtuan? Roli i Dhimitër dhe Nikollë Berishës nga Dibra, gjeneralë të Skënderbeut.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  680 Lekë 800 Lekë -15% In Stock

  TED B ka lënë pas një seri tregimesh, që, të ndërthurrura me emrat e paktë që gjenden në celularin e tij, krijojnë një subjekt triller të romanit, që të rrëmben deri në faqen e fundit...

  680 Lekë
  800 Lekë -15%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Në librin e këtyre dy autorëve janë ndërthurur meritat e mbledhësit, tejshkruesit dhe të studiuesit. Aty janë bashkë edhe filologu, edhe dialektologu, edhe antropologu e historiani. Libri i tyre është një arritje etnogjuhësore, në të cilën fjala dhe bartësi i saj nuk ndahen...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Një guidë turistike për Dibrën në gjuhen angleze: vendet, shtëpitë, hotelet dhe resportet e pushimit, guidat malore dhe informacione të plota për një guidë të plotë turistike. Përmes fotografive me ngjyra dhe kontaktet e mikrpritësve, guida bëhet e vlefshme jo vetëm për informacionin e nevojshëm, por edhe si një album artistik.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një vëllim me tregime alegori,e rrëfime, ngjarje e ndodhi reale të mbledhura e përpunuara nga Xhafer Martini.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

   

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 700 Lekë In Stock

  Monografia "Vendbanimi Prehistorik i Maliqit" (The prehistoric settlement of Maliq) me autor Frano Prendi, është botim i dorëshkrimeve të vitit 2000 të autorit, në kuadrin e 70 vjetorit të krijimit të arkeologjisë shqiptare dhe të zbulimit të vendbanimit të Maliqit si dhe 90 vjetorit të lindjes së autorit, Prof. Frano Prendit.

  3 700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Teksti universitar “Vetëqeverisja vendore, organizimi dhe funksionimi në Republikën e Shqipërisë dhe të Kosovës”, është hartuar në përputhje me strukturën e përmbajtjeve të kurrikulave pedagogjike dhe si i tillë, mund të shërbejë edhe për mësuesit e të gjitha niveleve në Shqipëri dhe Kosovë.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Tematika e përzgjedhur nga autori është sa interesante, aq edhe e dobishme, sa e nevojshme, aq edhe e vështirë. Në kushtet e pandemisë, kur e gjithë bota, përfshi edhe vendin tonë, po përjeton me dhimbje humbjet e jetëve njerëzore dhe sfidat për gjetjen e mënyrave, rrugëve dhe medikamenteve për përballimin e saj. Një nga pasojat e kësaj pandemie, për të...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Përmbajtja e librit na ballafaqon me një problematikë të vështirë dhe të padëshiruar për shqiptarët dhe boshnjakët në rajonin e Ballkanit Perëndimor Xhihadizmin dhe Ekstremizmin Islamik.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Në libër përfshihen 55 poezi të cilat paraprihen nga një hyrje bio-analitike nga përkthyesi Gjekë Marinaj dhe mbyllen me një intervistë me poetin Vietnamez, ekskluzive për lexuesin shqiptar.

  500 Lekë
  In Stock
Showing 65 - 86 of 86 items