Categories

Specials

List of products by supplier: Botimet M&B

per page
Showing 33 - 64 of 84 items
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Noli’s dissertation bears the short, emotionally neutral title, George Castrioti Skanderbeg, and is written strictly abiding by the didactic guide-book for a doctorate. To this day, it may well be considered a piece of model of academic writing, in terms of both its depth of research and form of presentation.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  "Pema gjenealogjike e familjes Shehu të Peshkopisë" është një nga punët më të bukura që Muniri i la Dibrës, Peshkopisë e sidomos fisit të tij: Shehlerëve të Peshkopisë.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Një biografi e shkurtër e Hazis Ndreut shkruar nga një bashkëkohës i tij. Një vështrim i Hazisit që nga fëmijëria deri në fund të jetës, përmes kontributit të tij në të gjitha fushat e kulturës.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky libër vjen si botim anastatik i vitit 1934 nga libraria "Drita", Korçë.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në këtë roman vetëm trajton ngjarje sociale, politike dhe ekonomike të diktuara nga koha, por edhe përshkruhen imtësisht dhe me durim karakteret e personazheve që gëlojnë në të, ashtu edhe transformimet psikologjik të tyre, deri te triumfi apo disfata e pasionit, i cili, sido që ta quash, qoftë edhe dashuri, u nënshtrohet ligjeve të veta, ku vetë arsyeja...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Historia e Dibrës, e përftuar nga laboratori i njërit prej studiuesve më në zë, më prodhimtarë e të rëndësishëm të historiografisë së sotme kombëtare, vjen si një pasurim burimor në fushën e historiografisë dhe si një plotësim në historishkrimin shqiptar.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Një botim dygjuhësh që vjen edhe në anglisht falë përkushtimit skrupuloz të Ailda Mëngjesit. Nënbota e thellë e shpirtit, e quajtur ID sipas Freud, kthehet mes vargjesh në ID - kartë artistike identiteti e autorit, e pse jo, edhe e lexuesit të pritshëm.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  “IMORALISTI” është ftesë për një rrugëtim poetik në anën tjetër të së Vërtetës, një rrugëtim i gjatë nëpër tema të nxehta që nuk durojnë veshje të tepërta të shpirtit.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Kalila dhe Dimna, një nga librat më të famshëm që është shkruar ndonjëherë, një bestseller për pothuajse 2000 vite dhe një libër që ende lexohet me kënaqësi në gjithë botën. Ai është përkthyer të paktën 200 herë në 50 gjuhë të ndryshme.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Kanuni i Dibrës vjen si dëshmia më e madhe dhe më e plotë e tipologjisë së civilizimeve lokale shqiptare. I njëkohshëm dhe i barabartë për nga rëndësia me “Kanunin e Lekë Dukagjinit“ dhe me “Kanunin e Skënderbeut“ (me variantet dhe invariantet e tij)

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Monografia “Letërsia dhe procesi letrar në shekullin XX” synon të përmbushë një njohje sa më përfaqësuese të peizazhit europian e më gjerë në kulturat letrare përgjatë shekullit XX.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Përmes këtij libri autori sjell ndihmesën e tij në trajtimin e plotë dhe mbi baza dokumentare të njërës prej zonave më të veçanta e më të mëdha si Dibra, për kohën kur veproi, duke sjellë njëherësh dhe një ndihmesë të çmuar në fushën e Historisë Ushtarake Shqiptare.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Romani "Momente jete" eshte një ironi e realitetit socialo-politik në vendin tonë. Ky është një roman me ngjarje të jetuara. Me një kombinimi të tregimeve sa në Shqipëri, sa në Europë, tentohet të zgjohen ndjenjat "rrok", të cilat “flenë” akoma ndoshta në shoqërinë shqiptare.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë 2 000 Lekë -10% In Stock

  Një privilegj për muhrrakët, se kudo, në çdo cep të botës që të jenë do të kenë pranë vetes malet, fushat, lumin, lulet, shtëpitë, komshinjtë, familjen e gjithë të njohurit e dashur e të shtrenjtë të vendlindjes, për të mos i harruar kurrë. E nëse një ditë, larg, aty ku je, të merr malli e i thua vetes po shkoj në fshat, tani e ke më të lehtë, se bën dy...

  1 800 Lekë
  2 000 Lekë -10%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një libër me ese kulturologjike ku shkrimtari trajton raportet e tij me fëmijërinë, vendlindjen, kulturën, traditën, ideologjinë, gjuhën, historinë dhe artin e të shkruarit. Përmes stilit të tij ekspresiv, dinamik e sugjestiv, Tufa në këto ese bën një guidë meditative nëpër stacione të trazuara të së shkuarës dhe bashkëkohësisë dhe në sëmundjet e...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Jeta e një gjeologu, përkushtimi e vendosmëria në punë, maleve të Lurës,Bulqizës e Martaneshit, për kërkim zbulimin, studimin e shfrytëzimin e mineraleve të dobishme të rajoneve të pasura me krom në masivët ultrabazikë të Lurës e Bulqizës në rrethet Dibër e Mat, mineraleve të tjerë të dobishëm në zonën e Korabit, si dhe me punën për zhvillimin e...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Alban Tufa vjen para lexuesit me nje permbledhje poetike, duke artikuluar nje individualitet nje lenden dhe ndjesite qe percjell, ne perdorimin e mjeteve poetike dhe ne fuqine komunikuese qe ka per te ndervepruar me lexuesit

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Pas botimit të veprës së Schmitt për Skënderbeun, shumë kundërshtime ishin emocionalë. Bazoheshin mbi historitë e mitit mbi Skënderbeun dhe paprekshmërisë së tij, si një figurë e rëndësishme e botës shqiptare. Autori i këtij botimi është përpjekur që bazuar në trashëgiminë popullore, tregimet, legjendat, toponiminë e vendit ku u rrit dhe kaloi fëmijërinë...

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në këtë libër përfshihet një historik i shkollës Pedagogjike të Peshkopisë dhe një profil për 10 personalitetet e dala nga kjo shkollë: Abdi Baleta, Bajram Mata, Hasan Leka, Lirie Rasha, Natasha Shehu, Nevrez Manjani, Safet Zhulali, Shaban Sinani, Shefqet Hoxha dhe Zenel Sula.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Romani "Pëllumbat e rrugës" ngre problematikat e mprehta individuale, shoqërore e metafizike, të cilat jepen përmes një karnavalizmi tabloid, të dhembshëm, por të shëndetshëm. Janë sëmundjet tona, të një shoqërie që u ngrit nga koma socio-ideologjike dhe rend për t'u vetrealizuar me paranojat psikopatologjike të megallomanisë apo komplekseve të thella...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Urtësia dibrane vjen përmes një cikli me tregime bazuar në gojëdhënat popullore. Ritreguar në gjuhën e sotme, gojëdhënat vijnë më afër lexuesit, duke sjellë mesazhet që burojnë nga tabani popullorë.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Një përmbledhje me tregimet më të mira të Ramiz Gjinit, një pjesë e të cilave të përkthyera në gjuhë të huaja, anglisht, rumanisht, etj. Tregime që të magjepsin me mënyrën e rrëfimit dhe mesazhet që përcjell.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Principata Mesjetare e Arbërisë e viteve 1190-1215 është formacioni i parë shtetëror shqiptar. Si proces historik, formimi i tij nënkupton për vendin fillimin e një diferencimi të ri shoqëror, plasaritjen e bashkësive krahinore, zhvillimin e lidhjeve ndërkrahinore, dobësimin e ndjenjës së fisit dhe zëvendësimin e saj me ndërgjegjen e kombësisë. Ai...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Një biografi për jetën e Gjeneral Rrahman Parllakut, i cili i mbushi 100 vjet dhe pati shumë për të treguar.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Ky libër bën një analizë të detajuar të të gjithë programit të nivelit MTCNA sipas rekomandimeve të kompanisë Mikrotik.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Një roman i shkruar në vetën e parë, plot histori të gjalla e reale, të cilat na tregojnë pak nga pak jetën tonë. "Rrugëtim në tri kohë" është një roman plot jetë dhe historitë e treguara shpesh me humor, aq sa të bëjnë të qeshësh, po aq të fusin edhe në mendime. Një histori e tranzicionit shqiptar.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një vëllim me tregime të zgjedhura nga Artan Gjyzel Hasani. Janë tregime që lexohen e rilexohen, pasi aty është gjithë dashuria për jetën: për gjyshen, për motrën, nënën dhe babain.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Ky është një postulat, i cili po anashkalohet dhe harrohet, por që e shoqëron këtë botim nga faqja e parë deri në fund, duke na sjellë një jetë plot pasion e sakrifica, që pak e njohin të një gjeologu që i dha familjes dhe vendit shumë nga energjia dhe përkushtimi i tij.

  1 500 Lekë
  In Stock
Showing 33 - 64 of 84 items