Categories

Specials

List of products by supplier: Botimet M&B

per page
Showing 1 - 32 of 50 items
 • Quick view
  500 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Si ndikojnë frutat dhe perimet në shëndetin e njeriut? Si t’i zgjedhim dhe t’i ruajmë ato? Cilat janë vlerat ushqyese dhe përbërësit kryesor? Të gjitha këto trajtohen në botimin e parë të këtij lloji në vendin tonë dhe vjen pas një pune studimore ndër dekada për frutat dhe perimet. Informacionet në këtë libër bazohen mbi burimet e fundit studimore, janë...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Ky botim është monografia më e plotë shkencore mbi këtë revolucionar të Rilindjes Kombëtare Shqiptare...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ahmet Zogu ka ngritur shumë përshtjellime të cilat Akademik Kristo Frashëri gjen rastin për t’iu përgjigjur. Ai ka trajtuar në disa plane pyetje të tilla si: Kush ishte Ahmet Zogu si njeri? Cilat qenë meritat e mbretërimit të tij? Cilat qenë gabimet apo dëmet që atij i atribuohen? Si duhet të cilësohen veprimet e tij, nëse ka ndër to akte të mbrapshta, -...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Në këtë libër, i dyti i një serie me 12 volume, flitet për historinë e Al Qaedas (AQ) në SHBA dhe Kanada, drejtuesit dhe operatorët kryesorë, shtetasit amerikanë të lidhur me grupet terroriste që bashkëpunuan me AQ, sulmet terroriste të AQ në SHBA

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Në këtë libër, i treti i një serie me 12 volume, flitet për Al Qaedan (AQ) në Europë.

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Në këtë libër, i pari i një serie me 12 volume, lexuesi do të njihet me fazat e zhvillimit të Al Qaedas (AQ) përgjatë pesë gjeneratave të saj.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Periudha e sundimit turk në Ballkan ka të bëjë me faqe të historisë pak të studiuara. Për sa i përket Shqipërisë dhe Greqisë, në këtë drejtim është bërë shumë pak. Materialet e pasura që ka në arkivat e BRSS për historinë e Shqipërisë dhe të Greqisë pothuajse nuk janë studiuar.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Edhe pse personazhet janë thuajse të gjithë negativë, antiepikë e kontradiktorë, këta antiheronj janë përshkruar me dhimbje, përvuajtje e dashuri, një karakteristikë e hershme që i dallon të gjitha krijimet e Ramiz Gjinit. Ky roman ka fituar çmimin "Petro Marko" si romani më i mirë i vitit 2010.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ndërtimi kompozicional i këtij libri, me tetë  kapituj, është interesant e disi i veçantë, duke ndërthurur dy linja që ecin paralel me njëra-tjetrën: atë të traditës dhe atë të dashurisë njerëzore.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Një shtegtim në kërkim të origjinës dhe historisë së vet: “Brenga ime shqiptare” rrëfen udhëtimin e Aldos dhe të dajës së tij, Xhakomos, të cilët kthehen në Shqipëri pas dyzet e katër vjetësh.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  "Një përmbledhje e autorëve të ndryshëm mbi historinë, arkeologjinë, kulturën dhe traditën dibranë, shoqëruar me një hyrje nga Agron Tufa.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Askush nuk mund të thotë se këto këngë e gojëdhëna u trilluan ashtu, kot së koti nga populli. Ato e kanë një burim, për këtë as që mund të dyshohet. Në to shihet qartë vringëllima e shpatës, lufta për mbijetesë, për liri. Burimi është populli, vetë historia e tij.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ditari i ambasadorit të Shqipërisë në Bruksel në vitet 1995-1997, që nga nisja e detyrës deri në largimin e tij. Një ditar që tregon historinë e marrëdhënieve diplomatike në dy vitet e vështira të Shqipërisë me Europën, lufta e brendshme politike dhe ndikimet që ajo lë në marrëdhëniet me vendet e tjera. Një ditar që na tregon se si ka funksionuar shërbimi...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Libri përmban aktet e konferencës shkencore të organizuar së bashku  me Akademinë e Shkencave, të cilat botohen me rastin  e 90-vjetorit të qeverisë të kryesuar prej Fan S. Nolit, në gjysmën e dytë të vitit 1924 dhe 50-vjetorit të vdekjes, duke sjellë një kontribut të vyer në ndiçimin dhe studimin e mëtejshëm të figurës poliedrike të Fan Nolit me...

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Fjalori Anglisht-Shqip i Informatikës dhe Elektronikës, i cili përmban rreth 25000 terma të ndryshme, do t’ju vijë në ndihmë sa herë që do t’ju duhet të përktheni materiale nga Informatika, kësaj shkence që merret me ruajtjen, përpunimin dhe shfrytëzimin e informacioneve duke përdorur kompjuterin.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  Në ndihmë të fëmijëve me aftësi të kufizuar, të mësuesve dhe prindërve që punojnë me ta

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Funeral i të gjallëve apo jetë e të vdekurve? - Një histori e pakohë dashurie, ku si në një lojë pasqyrash vdekja shfaqet si imazhi më i gjallë i jetës.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ky libër vjen si botim anastatik i vitit 1944 i tipografisë "Gurakuqi". "Shfaqjet e jetës s’onë kombëtare e shoqnore në të kaluemen, përgjithësisht, janë përjetsue prej poetëvet t’onë popullorë me anë të kangëvet.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Noli’s dissertation bears the short, emotionally neutral title, George Castrioti Skanderbeg, and is written strictly abiding by the didactic guide-book for a doctorate. To this day, it may well be considered a piece of model of academic writing, in terms of both its depth of research and form of presentation.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky libër vjen si botim anastatik i vitit 1934 nga libraria "Drita", Korçë.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Historia e Dibrës, e përftuar nga laboratori i njërit prej studiuesve më në zë, më prodhimtarë e të rëndësishëm të historiografisë së sotme kombëtare, vjen si një pasurim burimor në fushën e historiografisë dhe si një plotësim në historishkrimin shqiptar.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Kliton Nesturi kthehet pas gati një çerek shekulli me vëllimin poetik "I lindur bohem", pas vëllimit "Eldorado" botuar në vitin 1997.  Rikthimi te poezia është si "Të kthehesh në Atdhe", e cila është poezia që paraprin 5 ciklet poetike të vëllimit: Në udhë, Fija e flokut tënd, Blloku i vjetër i trishtë, I lindur bohem dhe Udhëtim drejt vetvetes.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Një botim dygjuhësh që vjen edhe në anglisht falë përkushtimit skrupuloz të Ailda Mëngjesit. Nënbota e thellë e shpirtit, e quajtur ID sipas Freud, kthehet mes vargjesh në ID - kartë artistike identiteti e autorit, e pse jo, edhe e lexuesit të pritshëm.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  “IMORALISTI” është ftesë për një rrugëtim poetik në anën tjetër të së Vërtetës, një rrugëtim i gjatë nëpër tema të nxehta që nuk durojnë veshje të tepërta të shpirtit.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Kalila dhe Dimna, një nga librat më të famshëm që është shkruar ndonjëherë, një bestseller për pothuajse 2000 vite dhe një libër që ende lexohet me kënaqësi në gjithë botën. Ai është përkthyer të paktën 200 herë në 50 gjuhë të ndryshme.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Monografia “Letërsia dhe procesi letrar në shekullin XX” synon të përmbushë një njohje sa më përfaqësuese të peizazhit europian e më gjerë në kulturat letrare përgjatë shekullit XX.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 500 Lekë In Stock

  Lexuesi do të gjejë në libër zhvillime befasuese, që na bëjnë të kuptojmë më mirë raportet ndërmjet komunistëve grekë, jugosllavë dhe të atyre shqiptarë në periudhën 1946-1949, e parë në raport me interesat e të mëdhenjve, pozicionin e Shqipërisë në këtë lojë të madhe dhe qëndrimin e politikës shqiptare.

  2 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Romani "Momente jete" eshte një ironi e realitetit socialo-politik në vendin tonë. Ky është një roman me ngjarje të jetuara. Me një kombinimi të tregimeve sa në Shqipëri, sa në Europë, tentohet të zgjohen ndjenjat "rrok", të cilat “flenë” akoma ndoshta në shoqërinë shqiptare.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Një libër me ese kulturologjike ku shkrimtari trajton raportet e tij me fëmijërinë, vendlindjen, kulturën, traditën, ideologjinë, gjuhën, historinë dhe artin e të shkruarit. Përmes stilit të tij ekspresiv, dinamik e sugjestiv, Tufa në këto ese bën një guidë meditative nëpër stacione të trazuara të së shkuarës dhe bashkëkohësisë dhe në sëmundjet e...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  700 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 32 of 50 items