Categories

Specials

 • Buzeqesh

  Një nga librat më të famshëm në botë...

  900 Lekë -10% 1 000 Lekë

List of products by supplier: Tirana Times

per page
Showing 1 - 32 of 100 items
 • Quick view
  2 500 Lekë In Stock

  Libri Aftësitë juridike, përfshin të gjitha aftësitë akademike dhe praktike ligjore thelbësore të studentit të ligjit në një vëllim të menaxhueshme. Është një tekst ideal për studentët e drejtësisë të vitit të parë; është gjithashtu burim i vlefshëm për ata që studiojnë ligjin në çdo nivel. Strukturuar në mënyrë të qartë në tri pjesë, libri mbulon gamën e...

  2 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Në këtë libër, studiuesi i njohur Bernd Fischer ofron një panoramë të gjerë e të qartë të sundimit të Ahmet Zogut në Shqipëri. Bernd Fischer-i, ndonëse e ka trajtuar historinë e Ahmet Zogut në tërësi - në pjesën më të madhe të monografisë ai është përqendruar te veprimtaria e tij si burrë shteti si ministër, kryeministër, kryetar i Republikës dhe mbret i...

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  4 000 Lekë In Stock

  Shqipëria 1943-1945, një vështrim përmes dokumenteve perëndimore. Për hartimin e këtij libri, historiani Fischer është mbështetur në dy dokumente, që sjellin fakte të reja mbi të tashmen e Shqipërisë së periudhës 1943-1945. Janë dy dokumente që botohen për herë të parë: raporti final i Vermahtit dhe raporti i përfaqësuesit të misionit amerikan në Shqipëri.

  4 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 400 Lekë In Stock

  The Balkans and the region's neighbors have been the main subject of Albania's foreign policy since the fall of the communist regime 30 years ago. From once being "the center of the world" in asymmetrical and privileged relations with superpowers to ending up in total isolation, the playing field of Albanian diplomacy remains the Balkans, a historically...

  2 400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  850 Lekë In Stock

  Tregimtarja e njohur Edlira Jorgo vjen me nje vellim te ri ne prozen e shkurter, duke na paraqitur prurjet me te mira, me nje nivel me te larte te rrefimit

  850 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Shkrimtari Teodor Laço i ka hedhur në një libër kujtimet e tij, duke sjellë kështu para lexuesit edhe dëshmi të një të shkuare të afërt, por që ka shënuar çaste të rëndësishme në jetën e shoqërisë shqiptare. Janë shënime politike, letrare dhe intime, të cilat Laço i ndan me lexuesit.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  Ky libër prezanton teoritë e shkollave kryesore të mendimit në marrëdhëniet ndërkombëtare (liberalizmi, realizmi, marksizmi, konstruktivizmi), si dhe shpjegon tre nivelet e analizës për t'i kuptuar ato (sistemin ndërkombëtar, shtetet dhe individët).

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Sistemi i besimeve dhe riteve që lidhen me bektashizmin duket se i korrenspondon një lloj teologjie çlirimi, ndërsa struktura e grupeve Bektashi pak a shumë i korrenspondon organizimeve fetare që njihen përgjithësisht si grupe karizmatike. Ndaj bëhet e kuptueshme, që prirja e tyre shpirtërore herë pas here, lidh dhe takon prespektiva sociale, kulturore...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  Një përmbledhje me tridhjetë biseda të shkrimtarit të njohur argjentinas Jorge Luis Borges, të zbardhura nga intervistuesi i tij, Osvaldo Ferrari, për radion "Municipal" të Buenos Aires në vitin 1984, zhvilluar pak përpara vdekjes dhe janë të fundit dëshmi që ka lënë. Këto biseda spontane dhe të lira, Ferraris i zbardhte dhe i botonte çdo javë në një...

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Siç e thotë edhe titulli, kjo përmbledhje përbëhet nga biseda filozofike mbi një sërë çështjesh si: mikpritja, bujaria, gënjeshtra në politikë, falja etj. "...Kur dëshmoj, unë premtoj të them të vërtetën, qoftë kjo përpara një gjykate apo në jetën e përditshme, dhe duhet ndarë pra, që në nisje, sinqeriteti nga e vërteta. Kur gënjej, unë nuk them...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 500 Lekë In Stock

  Ky libër ofron një eksplorim të përditësuar dhe të plotë të çështjeve të praktikave të biznesit kombëtar. Eksperienca e autorëve, si ekspertë dhe akademikë, na sjell një tekst të balancuar dhe të sprovuar. Teksti është ndërtuar mbi një bazë të fortë teorish dhe përfshin shembuj aktualë, çështje dhe njohuri që tregojnë sesi këto koncepte zbatohen në...

  2 500 Lekë
  Online only
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Galimberti është vëzhgues i madh i realitetit që analizon, interpreton dhe rrëfen edhe në rolin e një divulguesi, kurse në rolin e psikologut dhe mjekut kujdeset edhe për atë që ndodh brenda nesh. Corriere della Sera "Ky libër është një hetim i thellë dhe i kthjellët i situatës së të rinjve. Qartësia e parashtrimit, kuptueshmëria edhe për një lexues të...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  I shkruar në periudhën e karantinës në muajt e parë të vitit, “Curvid” është një kronikë e jetës së personazhit kryesor, Nikut, në ato pak javë të shpërthimit të pandemisë, kur ende askush nuk e dinte se me çfarë kishte të bënte

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 450 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim, autori ka paraqitur regjimet autoritare që janë vendosur në Ballkan përmes pasqyrimit të krerëve të këtyre regjimeve. Autori ka përshkuar një horizont të gjerë kohor, para dhe pas Luftës së Dytë Botërore, nga vendosja e diktaturave të djathta mbretërore deri në mbizotërimin e tiranisë sipas modelit stalinist.

  1 450 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Qëllimi i këtij libri është të japë një informacion të qartë dhe të besueshëm për ata që duan të nisin një karrierë diplomatike. Në të njëjtën kohë, të dhënat e librit janë të dobishme edhe për individë të cilëve u duhet të marrin pjesë në shumë konferenca me tema të ndryshme dhe për ata që janë të interesuar mbi mekanizmat e marrëdhënieve ndërkombëtare.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Berridge nëpërmjet këtij libri ka arritur me sukses ta zhvillojë këtë temë kaq të koklavitur me shpjegime shumë të qarta dhe duke sjellë shembuj të përzgjedhur nga mënyra e sjelljes e qeverive në kohërat e sotme. Ky libër shkolle është shumë i dobishëm si për profesionistët e kësaj fushe, ashtu dhe për studentët fillestarë. Laurence E. Pope, ish-ambasador...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  5 000 Lekë In Stock

  Teksti i Craig & de Burca është Bibla" e Të Drejtës së Bashkimit Europian. Unë nuk mund ta imagjinoj studimin pa këtë libër." Marriane Muona, ish-studente e Drejtësisë, Universiteti i Helsinkit; "Craig & de Burca është bërë legjendë për cilësinë: i saktë nga pikëpamja ligjore dhe i pasur nga përmbajtja", Christopher Hilson, Profesor i të Drejtës...

  5 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  4 500 Lekë In Stock

  Teksti i Craig & de Burca është Bibla" e Të Drejtës së Bashkimit Europian. Unë nuk mund ta imagjinoj studimin pa këtë libër." Marriane Muona, ish-studente e Drejtësisë, Universiteti i Helsinkit; "Craig & de Burca është bërë legjendë për cilësinë: i saktë nga pikëpamja ligjore dhe i pasur nga përmbajtja", Christopher Hilson, Profesor i të Drejtës...

  4 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Ky libër mbi të drejtën ndërkombëtare iu jep studentëve një trajtim të përmbledhur të të gjitha temave themelore, që studiohen në kurset e të drejtës ndërkombëtare, duke iu dhënë atyre gjëra të reja për temën, me një hyrje të plotë e të kujdesshme dhe me një shtrirje të përshtatme.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  Ky libër mbi të drejtën ndërkombëtare iu jep studentëve një trajtim të përmbledhur të të gjitha temave themelore, që studiohen në kurset e të drejtës ndërkombëtare, duke iu dhënë atyre gjëra të reja për temën, me një hyrje të plotë e të kujdesshme dhe me një shtrirje të përshtatme.

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  E paemërtueshmja është një novelë e vitit 1953 dhe pjesa e tretë e trilogjisë së Beket-it. Ashtu si Dante që ecën nga rrethi në rreth për të arritur në Ferrin apo Parajsën e tij, edhe Samuel Beket vendos secilin në një rreth të shquar mirë, tre protagonistët kryesorë të romaneve të trilogjisë së tij: "Molloy", "Malone vdes" dhe "E Paemërtueshmja", me...

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 000 Lekë In Stock

  3 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  "Një nga romanet më tronditës që kam lexuar. Një ngjarje e tillë ju mbetet në mendje për një kohë të gjatë, ndoshta përjetë. Dhe ne dalim të ndryshuar nga kjo. Kam dalë krejt i tronditur nga ky lexim. Në një përmasë tjetër. I lënduar, i vrarë, i zemëruar, i tërbuar, i nënshtruar, të gjitha këto ndjenja ndërroheshin me njëra-tjetrën në vijimin e faqeve....

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Enver Hoxha, njeriu që udhëhoqi lëvizjen komuniste në vend për afro gjysmë shekulli, ushtroi ndikim afatgjatë dhe la gjurmë të thella. Historiani dhe studiuesi Bernd Fischer i ka bërë një profil konciz, që i bashkëngjitet studimit tjetër të tij, "Diktatorët e Ballkanit".

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 600 Lekë In Stock

  Komente "Fukuyama është një mendje e pavarur dhe origjinale, kurse shkrimet e tij nuk janë dukur kurrë se janë bazuar mbi një themel doktrinar. Ai i merr idetë me seriozitet dhe përpiqet të shohë një tablo të madhe..." "I pranon apo nuk i pranon tezat e tij, Fukuyama e ka futur filozofinë serioze politike në diskutimin e çështjeve politike dhe prandaj e...

  1 600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  "Fundi, një fëmijëri tjetër" sjell për lexuesit një kolanë poezish, të cilat i përkasin krijimtarisë së tij të kohëve të fundit. Preç Zogaj, veç veprimtarisë politike njihet nga publiku edhe për kontributin e tij si poet. "Fundi, një fëmijëri tjetër është "një libër i mrekullueshëm poetik, nga një poet i rrallë për nga ndjeshmëria, magjia e të shkruarit,...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Në këtë libër Dominique Moisi tregon se si bota e pas 11 shtatorit është e ndarë jo vetëm në vija kulturore ndërmjet kombeve dhe qytetërimeve. Moisi, në mënyrë të shkëlqyer, bën një kronikë të gjeopolitikës së sotme dhe karakterin e saj të përplasjes së emocioneve, duke treguar gjithashtu se si kultura e frikës, poshtërimit dhe shpresës po riformon botën...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Si mund të jetë bota ime kjo skutë ku më detyrojnë t'i shtyj ditët? Në këtë jetë, ku të gjithë jemi udhëtarë, kam dashur të ec drejt një ëndrre. Këtu s'mund të bëj dot asgjë, përveçse të largohem nga ëndrra. Ta le të vdesë, ta varros. A nuk i varrosi kështu miku im i paharruar? Në këtë Gropë bien edhe kujtimet. A nuk i thërresim kujtimet e bukura të së...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Dy shkrimtarët italianë të shekullit XX u bashkuan në vitin '40 dhe filluan të shkruajnë bashkë. Romani "Gruaja e së dielës", i shkruar në vitin 1972, është një hulumtim i shoqërisë së kohës. Industrialistë, shërbyes, policë, emigrantë nga jugu i Italisë, përgjues çiftesh, gra të vetmuara e burra homoseksualë, e shoqërojnë lexuesin gati si në mënyrë të...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Biografia e Vacllav Havelit, shkruar nga Michael Zantovsky, është gëzim dhe frymëzim. E ngrohtë, me humor, me mprehtësi, ajo tregon historinë e jetës së një prej politikanëve, shkrimtarëve dhe studiuesve më të rëndësishëm të kohës sonë...

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  "Një përmbledhje kaleidoskopike, tërheqëse e historisë globale". Tristram Hunt, BBC History Magazine. "Një kënaqësi për të gjitha moshat. Faqet e librit shkëlqejnë nga mençuria dhe dija e fituar nga autori dhe duke e lexuar e ndjen se si Gombrich të drejton nëpër kohëra me një dritë stërgjyshore në sytë e tij". Ben Schott, The Observer

  1 500 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 32 of 100 items