Kategoritë

Ofertat

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Tirana Times

për faqe
Shfaq 1 - 32 nga 38 libra
 • Shikim i shpejtë
  850 Lekë Në stok
  I ri

  Tregimtarja e njohur Edlira Jorgo vjen me nje vellim te ri ne prozen e shkurter, duke na paraqitur prurjet me te mira, me nje nivel me te larte te rrefimit

  850 Lekë
  Në stok
 • Ky libër prezanton teoritë e shkollave kryesore të mendimit në marrëdhëniet ndërkombëtare (liberalizmi, realizmi, marksizmi, konstruktivizmi), si dhe shpjegon tre nivelet e analizës për t'i kuptuar ato (sistemin ndërkombëtar, shtetet dhe individët).

 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Galimberti është vëzhgues i madh i realitetit që analizon, interpreton dhe rrëfen edhe në rolin e një divulguesi, kurse në rolin e psikologut dhe mjekut kujdeset edhe për atë që ndodh brenda nesh. Corriere della Sera "Ky libër është një hetim i thellë dhe i kthjellët i situatës së të rinjve. Qartësia e parashtrimit, kuptueshmëria edhe për një lexues të...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  I shkruar në periudhën e karantinës në muajt e parë të vitit, “Curvid” është një kronikë e jetës së personazhit kryesor, Nikut, në ato pak javë të shpërthimit të pandemisë, kur ende askush nuk e dinte se me çfarë kishte të bënte

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Qëllimi i këtij libri është të japë një informacion të qartë dhe të besueshëm për ata që duan të nisin një karrierë diplomatike. Në të njëjtën kohë, të dhënat e librit janë të dobishme edhe për individë të cilëve u duhet të marrin pjesë në shumë konferenca me tema të ndryshme dhe për ata që janë të interesuar mbi mekanizmat e marrëdhënieve ndërkombëtare.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  5 000 Lekë Në stok

  Teksti i Craig & de Burca është Bibla" e Të Drejtës së Bashkimit Europian. Unë nuk mund ta imagjinoj studimin pa këtë libër." Marriane Muona, ish-studente e Drejtësisë, Universiteti i Helsinkit; "Craig & de Burca është bërë legjendë për cilësinë: i saktë nga pikëpamja ligjore dhe i pasur nga përmbajtja", Christopher Hilson, Profesor i të Drejtës...

  5 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  E paemërtueshmja është një novelë e vitit 1953 dhe pjesa e tretë e trilogjisë së Beket-it. Ashtu si Dante që ecën nga rrethi në rreth për të arritur në Ferrin apo Parajsën e tij, edhe Samuel Beket vendos secilin në një rreth të shquar mirë, tre protagonistët kryesorë të romaneve të trilogjisë së tij: "Molloy", "Malone vdes" dhe "E Paemërtueshmja", me...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  3 000 Lekë Në stok
  I ri

  3 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  "Një nga romanet më tronditës që kam lexuar. Një ngjarje e tillë ju mbetet në mendje për një kohë të gjatë, ndoshta përjetë. Dhe ne dalim të ndryshuar nga kjo. Kam dalë krejt i tronditur nga ky lexim. Në një përmasë tjetër. I lënduar, i vrarë, i zemëruar, i tërbuar, i nënshtruar, të gjitha këto ndjenja ndërroheshin me njëra-tjetrën në vijimin e faqeve....

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Enver Hoxha, njeriu që udhëhoqi lëvizjen komuniste në vend për afro gjysmë shekulli, ushtroi ndikim afatgjatë dhe la gjurmë të thella. Historiani dhe studiuesi Bernd Fischer i ka bërë një profil konciz, që i bashkëngjitet studimit tjetër të tij, "Diktatorët e Ballkanit".

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Në këtë libër Dominique Moisi tregon se si bota e pas 11 shtatorit është e ndarë jo vetëm në vija kulturore ndërmjet kombeve dhe qytetërimeve. Moisi, në mënyrë të shkëlqyer, bën një kronikë të gjeopolitikës së sotme dhe karakterin e saj të përplasjes së emocioneve, duke treguar gjithashtu se si kultura e frikës, poshtërimit dhe shpresës po riformon botën...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 800 Lekë Në stok
  I ri

  Biografia e Vacllav Havelit, shkruar nga Michael Zantovsky, është gëzim dhe frymëzim. E ngrohtë, me humor, me mprehtësi, ajo tregon historinë e jetës së një prej politikanëve, shkrimtarëve dhe studiuesve më të rëndësishëm të kohës sonë...

  1 800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  "Një përmbledhje kaleidoskopike, tërheqëse e historisë globale". Tristram Hunt, BBC History Magazine. "Një kënaqësi për të gjitha moshat. Faqet e librit shkëlqejnë nga mençuria dhe dija e fituar nga autori dhe duke e lexuar e ndjen se si Gombrich të drejton nëpër kohëra me një dritë stërgjyshore në sytë e tij". Ben Schott, The Observer

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Në fund të vitit 1948, kur u mor vendimi përfundimtar rreth të ardhmes së Europës, "integrimi evropian perëndimor" pa Britaninë ishte i papranueshëm sipas Uashington-it. Por kundërshtimi i hapur i Britanisë për përfshirjen e saj në integrimin europian, i deytroi zyrtarët amerikanë dhe francezë që ta çonin vetë përpara projektin për "Bashkimin Evropian",...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Historia e Integrimit Europian, Institucionet e Bashkimit Europian dhe Politikat e Bashkimit Europian - këta tre libra ofrojnë një prezantim të plotë të integrimit europian që prej viteve '50 deri më sot. Librat vijnë në strukturën tradicionale: historia, institucionet dhe politikat, por gjithashtu janë të përfshira edhe tema e zgjerimit dhe ndryshimet e...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Shkruar dhe botuar në frëngjisht në vitin 1951, dhe në përkthimin anglisht të Samuel Beckett-it në vitin 1956, Malone vdes është romani i dyti nga botimet e menjëhershme të pasluftës, shkruar gjatë asaj periudhe të cilës Beckett i referohet si "rrethimi në dhomë".

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në krijimtarinë e Teodor Laços, kritika ka veçuar vërtetësinë dhe prirjen për zhbirime psikologjike të botës së njeriut të mirë e altruist, vizatimin e karaktereve me penelata të holla, lirizmin që nuk mungon as kur subjekti shtjellohet në situata konfliktesh, përshkrimin poetik të natyrës. Metafora e tij më shprehëse duket se kërkohet te bardhësia e...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky është romani i kërkimit të vetes, romani i identitetit. Ndonëse pa një histori të mirëfilltë, ai shfaqet si një mënyrë hulumtimi brenda vetvetes, një mënyrë udhëtimi të brendshëm për të marrë vesh kush dhe për çfarë jemi.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Ndërtimi i shtetit është krijimi i institucioneve të reja qeverisëse dhe fuqizimi i atyre ekzistuese. Autori në këtë libër argumenton se ndërtimi i shtetit është një nga çështjet më të rëndësishme për komunitetin botëror, sepse shtetet e dobëta apo të dështuara janë burimet e shumë prej problemeve më serioze të botës, nga varfëria tek SIDA, droga dhe...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Mishima është romancieri japonez më i rëndësishëm i shekullit XX. Veprat e tij përfshijnë 40 romane, poezi, ese dhe drama. Është kandidiuar tri herë për çmimin Nobel për letërsinë. Ndërmjet kryeveprave të tij është edhe libri "Tempulli i pavijonit të artë" (1956). Tetralogjia "Deti i pjellorisë" (1965-1970) konsiderohet prej shumë kritikësh, si suksesi...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Në këtë libër të vogël magjepsës, John Mearsheimer argumenton se gënjeshtra rreth politikës së jashtme është një pjesë e brendshme e mënyrës demokratike të jetesës. Ky është një mesazh i rëndësishëm për ata pjesëtarë të publikut demokratik që dëshirojnë t'i shmangen mashtrimeve nga udhëheqësit e tyre.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 600 Lekë Në stok

  Pse kombet shkojnë në luftë është unik. Reflektimet dhe argumentet e autorit janë ndërtuar mbi 10 çështje studimore, mbi të cilat ai bën një analizë të thellë të arsyeve të luftërave të kohëve moderne, duke nisur që nga Lufta e Parë Botërore deri në ditët e sotme.

  1 600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  "Ata që e njohin mirë Sali Butkën, që e shohin veprimtarinë e tij nën prizmin e detyrave të lëvizjes sonë kombëtare gjatë pushtimit turk e në vitet 1912 - 1920, si dhe nën prizmin e detyrave të lëvizjes sonë demokratike në vitet 1920 - 1924 e vënë patriotin e shquar në radhën e atyre që shkrinë gjithë jetën për lirinë e pavarësinë e atdheut. Një kontribut...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Mbretëria shqiptare është një nga periudhat më kritike të historisë së Shqipërisë dhe në të njëjtën kohë një nga më pak të njohurat dhe më të shtrembëruarat, veçanërisht në historiografinë shqiptare. Kujtimet e komandantit Duncan Heaton-Armstrong, sekretari vetjak i Princit Vilhelm Vid, përshkruajnë në detaje zhvillimet historike të asaj kohe.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Ky libër është një nga veprat kryesore të shkencave politike dhe një tekst klasik mbi natyrën e rendit në politikën botërore. I publikuar fillimisht në vitin 1977, vazhdon të karakterizojë dhe modelojë disiplinën e marrëdhënieve ndërkombëtare.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  "Periudha e shkurtër nga viti 1943 deri në vitin 1945, ishte një periudhë kritike për Europën, që dëshmoi për betejat e mëdha përfundimtare të Luftës së Dytë Botërore, humbjen e Italisë dhe Gjermanisë, fazat e para të rimëkëmbjes pas luftës dhe fillimin e një epoke të re."

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Ky libër është rezultat i një pune kërkimore shumëvjeçare mbi politikën e brendshme dhe të jashtme të Shqipërisë. Ai nuk është i rëndësishëm vetëm për atë që shkruan, por edhe për atë që nuk kanë shkruar autorët e tjerë në këtë fushë. Në këtë libër Elez Biberaj ka dhënë mirë atmosferën e kulturës politike shqiptare midis partive. Por vlera më e madhe e...

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Ndërsa emigracioni vazhdonte të ishte burimi kryesor për krijimin e të ardhurave, reagimi negativ fillestar filloi gradualisht të zëvendësohej nga një përgjigje popullore shumë më konstruktive për ndryshime... duke kuptuar se për të ecur përpara 'ne duhet të mbështetemi te vetja se sa të presim të veprojë qeveria'.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok

  Botimi i ri i këtij libri të mirënjohur dhe të shumëvlerësuar vazhdon të ofrojë prezantimin më të qartë dhe më të plotë të shtetit modern. Ai analizon shtetin nga zanafilla e tij historike, zhvillimin e tij në kohët moderne e deri te situata aktuale, ku shteti duket i rrezikuar nga fenomeni i globalizimit të shekullit XXI.

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Ky libër vëzhgon disa nga bazat e legjitimitetit të shtetit dhe tregon se përse shumë shtete të dobëta do të jenë vendndodhjet e luftës në të ardhmen. Më në fund, autori pyet se ç'mund të bëjnë Kombeve e Bashkuara rreth problemeve të shteteve të dobëta dhe të dështuara.

  1 000 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 32 nga 38 libra