Categories

Specials

List of products by supplier: UET Press

per page
Showing 161 - 192 of 232 items
 • Quick view
  850 Lekë Out of stock

  “Pavarësia – Udhëtimi i paharruar i Ismail Qemalit” është një përpjekje e re për të hedhur dritë mbi ngjarjet e Shqipërisë dhe Ballkanit në fillim të shekullit XX, kur Lufta e Dytë Botërore ishte në prag dhe popujt e vegjël përpiqeshin me të gjitha fuqitë të shpëtonin nga hija e rëndë e shkatërrimit të Perandorisë Osmane.

  850 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Libri përmban esse, statuse në facebook, reccensa, poezi e përkthime të një 19 vjeçari të përhershëm.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Diplomati dhe gazetari Bashkim Zeneli reflekton për marrëdhëniet shqiptaro-gjermane, edhe pas shërbimit të tij diplomatik në Bon. Ky botim nuk është thjeshtë një përshkrim i përvojave personale në misionin e tij në Gjermani si ambasador, por edhe një thellim i raporteve mes dy shteteve gjatë gjysmë shekulli

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në këtë libër të mrekullueshëm rrëfehen historitë e trishta të shekullit XX, padrejtësive të territoreve shqiptare.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  “Për vete... rrëfimet që mund t’i shkruante çdo vajzë single në qytet” është një përmbledhje tregimesh dhe skicash urbane, histori reale dhe fiction, që prek shumë tema të thjeshta por edhe tabu, shkruar me shumë nota humori dhe autoironie

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Me një burim të pasur dokumentar, Maks Velo arrin të kthejë në fiction, personazhe nga jeta reale, duke përdorur shpesh nota humori për të përshkruar tragjikomedinë e jetëve nën regjimin diktatorial. Ky libër bashkë me të tjerë të shkruar nga Velo bëjnë pjesë në atë që quhet sot letërsia e burgut apo letërsia e kujtesës.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Frika dhe gënjeshtra, të tremburit dhe të gënjyerit ishin hedhur në revoltë. Populli po bërtet për mua. Ai më do shumë. Gabohesh! sepse, po të të shihte të varur, do të kish bërtitur edhe më shumë /A do të vijonte ende tirania shqiptare?

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Përmbysja e komunizmit është një nga momentet e jashtëzakonshme në historinë shqiptare, e inkuadruar brenda historisë europiane të Europës Lindore.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Një esse në rangun e manifestit të liberalizmit shqiptar. Një libër i rrallë i letrave tona të fushës së politologjisë, një skaner i panjohur deri më sot i mundësive dhe perspektivës liberale europianiste të Shqipërisë kështu siç është e siç mund të jetë.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Nëse gjykata do të ishte zbatuese e thjeshtë e ligjeve, sikurse kuptohet shpesh kështu, atëherë konflikti do të zgjidhej, apriori, në favor të pushtetit të shumicës. Por konstitucionalizmi, sipas avokatit, parakupton një kontroll të këtyre ligjeve, sipas parimeve dhe kritereve kushtetuese.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Romani Pëshpërimë Gruaje është një fiksion që i vendos ngjarrjet në vitet 80- të në regjimin totalitar shqiptar dhe trajton rrugën e individëve nga një kolektivitet mbytës drejt lirisë. Megjithe terrorin e friken ideali i lirisë, ka mbijetuar githmone edhe në diktaturat më të ashpra. Review e Mandi Gueguen rreth këtij romani e gjeni tek linku këtu

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Nje libër me përjetime personale i tre muajve më të rëndësishëm të historisë së Shqipërisënë fund të shekullit XX. Këto tre muaj prodhuan klasën politike që drejton emde Shqipërinë.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  950 Lekë In Stock

  Ky roman është fitues i çmimit Kadare për vitin 2018 dhënë nga Instituti Pashko. Juria e ka argumentuar çmimin me motivacionin “Për mënyrën se si ndërton përmes gjuhës rrugëtimin jetësor. Një grotesk ndaj banalitetit, i cili kërkon të zbehë njerëzoren, të shenjtën, duke e zëvendësuar me përshtatjen e pafundme”.

  950 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Në Shqipëri, ashtu si edhe në shumë vende të tjera, marrëdhënia midis politikës dhe historisë ka qenë dhe mbetet një marrëdhënie e vështirë. Sidoqoftë, përderisa si politika, ashtu edhe historia, janë objekt i shkencës, autorët e këtij vëllimi, ashtu si Louis Althusser, besojnë se marrëdhënia midis politikës dhe historisë paraqitet si "një domosdoshmëri,...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Një libër mbi politikën e jashtme, e cila është mjaft komplekse. Ajo përmban çështje, të dhëna, që mund të sjellin një sërë rezultatesh, me një variacion të vogël në një prej problemeve që ka pasoja të konsiderueshme në këto rezultate.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në këtë botim vijnë analizat dhe parashikimet për të ardhmen e tregjeve, kapitalizmit dhe liberalizimit, si dhe kërcënimet që do të përballen idetë liberale për zhvillimin e ekonomisë së tregut. Libri është paraprirë nga një koment i Prof. Dr. Adrian Civicit

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Që në shfletimin e parë dallohen lehtë se spektri i vështrimit është i gjerë dhe megjithatë i përcaktuar. Autori e ka drejtuar shikimin e vet në skaje diametrale të hapësirës politike evropiane e botërore.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Këto ese janë aq informuese dhe aq mirë të shkruara, sa të nxisin dëshirën për të lexuar më tepër dhe për të mësuar më tepër, për rolin thelbësor që ka liria në rendin shoqëror.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Libri nisi të projektohej në mendjen e gazetarit kur gjatë kërkimeve të tij në vitin 2010 në Arkivin Kombëtar Amerikan, hasi në dy dokumente që pasqyronin me detaje pushtimin e Shqipërisë nga Italia fashiste më 7 prill të vitit 1939.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Rrëfimi i pazakontë i një shkrimtari për jetën e tij, si ai, Kim Mehmeti zbërthen shqetësimet e tij për kohën, shoqëritë tona shqiptare, familjen, traditën

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Një libër me parimet bazë mbi qeverisjen dhe administrimin.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 000 Lekë In Stock

  Një rrëfim për jetën, një kërkim të rrënjëve të kulinarisë shqiptare dhe receta që vijnë si një vepër arti. Një libër ku shija gërshtohet me të ushqyerit e shëndetshëm.

  3 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Në këtë antologji unike ku janë përzgjedhur 76 poetë nga vende të ndryshme të botës, me 126 poezi të përzgjedhura me kriterin e përlqyeshmërisë së përkthyesit, na shfaqet një standard i shijes dhe preferencave të Rudolf Markut për botën e madhe poetike, estetikën e tij dhe magjinë që sjell vargu

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Ne duhet ta masim suksesin e reformës së mirëqenies me numrin e njerëzve që dalin, jo me numrin e atyre që shtohen në sistem.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 500 Lekë Out of stock

  Ky studim na tregon për praninë e rrënjëve të stërlashta të Shqipes në tërë gjuhët e botës pa përjashtim. Të vërë në pah gjer në shkallën më bindëse që të jetë e mundur, fuqinë e jashtëzakonshme motivuese të Shqipes.

  2 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Një libër me studime letrare, ku autori e fillon studimin e tij me romanin postmodern.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë Out of stock

  Përmbajtja e librit ndjek veprimtarinë e Ministrisë së Arsimit dhe pasqyron aktivitetin e kryer në zonat që përfshin shteti, si në qeveritë e para, kur shteti shtrihet në vetëm disa nga qytetet e sotme, ashtu edhe në qeveritë e fundit, kur pjesë e Shqipërisë janë edhe Kosova e Tetova.

  1 200 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock
Showing 161 - 192 of 232 items