Categories

Specials

List of products by supplier: Naimi

per page
Showing 1 - 32 of 108 items
 • Quick view
  650 Lekë In Stock
  New

  Libri “17-rroksha” vjen si një risi poetike në shqip, e para e llojit të vet, por që frymëzohet nga poezia japoneze “hajku”, për sa i përket strukturës së tingujve (në këtë rast rrokjet). Secila poezi përbëhet nga 17 rrokje; nga ku edhe emri. Vargjet e këtij libri kanë diçka që pritet të zbërthehet e të shijohet. Çdo lexues apo lexuese mund ta bëjë këtë...

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Janë plot 767 letra të panjohura deri më sot nga lexuesi shqiptar që Damiano Bruno, një mjek arbëresh i mobilizuar në ushtrinë italiane gjatë Luftës së Parë Botërore, ia dërgonte, nga prapavijat e frontit shqiptar, familjes së tij në Itali.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 000 Lekë In Stock

  Albanian stand toward the Jewish question in keeping with the historical truth, on the other hand does liberate it from the flood of folkloric myths and interpretations that have lately disregarded history in favor of legend.

  3 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Romani “Allah n'est pas obligé“(Allahu nuk është i detyruar...) rrëfen historinë e një fëmije jetim që niset të shkojë te tezja në Liberi dhe bëhet fëmijë-ushtar.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Tregime të zgjedhura

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Romantikët e quanin gjuhë perëndie. Miti i gjuhës shqipe është miti më jetëgjatë në historinë e letërsisë kombëtare. Vetë letërsia shqipe lindi si një mundim për tu shprehur në gjuhën amtare.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë Out of stock

  "Antologji poetike për kuajt" nuk është një antologji poetike e thjeshtë apo një përmbledhje e rëndomtë e disa vjershave, e ndërtuar për të kënaqur kritere dhe arsye tematologjike. Kjo antologji është një prej dëshmive letrare e artistike të programit human e estetik të autorit që nis në fillim të viteve 1960 dhe që vijon deri në ditët e sotme.

  700 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Studime në antropologji kulturore është pjesa e tretë e një serie studimesh në këtë fushë: Antropologjia kulturore e sheh historinë e njerëzimit si histori mendimi.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Libri përmban kujtime historike të një veprimtarie fare pak të njohur në studimet shqiptare për periudhën prej shpalljes deri në njohjen e Pavarësisë së shtetit shqiptar. Libri i Kosta Papës është botuar për herë të parë në gjuhën shqipe në Massachusetts, SHBA, më 1917.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Berati është një prej qyteteve që i ka dhuruar botës shqiptare, për botën e madhe, jo një emër, po një mbiemër, mbiemrin Beratinus - beratini. Kodiku i Purput i Beratit e ka bërë të famshme botën shqiptare me anë të një mbiemri, gjë që ndodh shumë rrallë.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Marrëdhëniet greko-shqiptare rrezikohen seriozisht nga dështimi për të zgjidhur çështjen çame. Kjo çështje, natyrisht, që nuk mund të zgjidhet vetëm mes Shqipërisë, Greqisë dhe organizatave që përfaqësojnë popullsinë çame.

  500 Lekë
  In Stock
 • Këtij libri, të strukturuar në trembëdhjetë kapituj, i paraprin një parathënie, mjaft përmbajtësore, e dr. Kastriot Markut që njëherësh është edhe redaktor i librit.

 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë Out of stock

  Pothuaj krejt libri që po i paraqitet lexuesit formatohet nga kumtesat e mbajtura në konferencën “Dinastia e Qyprillinjve në ish- Perandorinë Osmane”, zhvilluar në Berat para tre vjetësh, ku historianë pasionantë, nga më të mirët e vendit, zbardhën përmasat e vërteta të Qyprillinjve

  700 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Ky botim sjell biografinë e plotë rreth nënshkruesit të Pavarësisë dhe nënkryetar i Qeverisë Kombëtare të kryesuar nga Ismail Qemali

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Andon Andoni, vijues i nje tradite letrare te themeluar nga Dritero Agolli, Teodor Laci, Skender Rusi dhe Sotir Andoni, rikthehet per lexuesit me nje vellim me tregime, i cili e befason lexuesin me menyren e rrefimit, lenden qe rrok dhe elemente te tjera te zhanrit te prozes se shkurter

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Njësitë frazeologjike, në mungesë të dokumenteve të hershme të kulturës së shqipes, vlerësohen prej nesh si një letërsi e hershme, duke u formësuar në nivelin e formës së shprehjes (sipas termit të përdorur nga L.Hjelmslev) pothuajse nga po ato përftesa që e karakterizojnë letërsinë popullore.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Naim Frashëri mori përsipër të krijojë lexuesin e një letërsie kombëtare, ose, siç shkruante shumë kohë përpara albanologu H. Pedersen, tu jepte bashkatdhetarëve të vet, me kryeveprat e tij në prozë e në vargje, shijen e të lexuarit.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Përzgjedhja e emrit, shkurtimet ledhatuese dhe nofkat. Fjalorë shkurtimesh dhe emraash të pëlqyeshëm. Ky  libër  me siguri ka një vlerë të madhe sidomos për studiuesit e onomastikës , për student, doktorantë, po edhe për të tjerët  e  interesuar,  duke qenë se  mungojnë libra të kësaj  përmbajtjeje –tematike  që ka brenda tij. Libri  shton dhe vërteton...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në librin e ri “Enver Hoxha; Midis Stalinit, Hrushovit dhe Titos (1953-1961)”, autorja Juljana Krisafi sjell dokumente arkivore dhe dëshmi autentike të protagonistëve që identifikojnë me realizëm shkëlqimin dhe muzgun e të ashtuquajturës “Miqësi e Madhe”,  e cila, në thelb, kishte jo vetëm interesat shtetërore e kombëtare, por edhe interesat për pushtet e...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Me monografinë “Erotizmi në letërsinë shqipe”, shoqëruar me një antologji, Blerina Goce është e para autore shqiptare që i vë qëllim vetes të gjejë kufijtë midis lirikës së dashurisë dhe lirikës erotike, duke naviguar nëpër ngushticat terminologjike po aq sa edhe në një mjedis të pajtuar me erzin letrar dhe namuzin gjuhësor; ca më shumë me mendësinë...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Koha e formimit të etnosit shqiptar është koha e formimit të eposit shqiptar, "gojëdhënës kombëtare", përkojnë jo rastësisht në një kalendar krahasimtar. Studimi ka për qëllim të identifikojë këtë kushtëzim dhe të argumentojë ndikimin e formimit të vetëdijes etnike parashqiptare në krijimin e eposit legjendar shqiptar.

  800 Lekë
  In Stock
 • Autori sjell në këtë libër tezën se koha e revolucioneve ka vdekur prej mbarimit të Luftës së Dytë Botërore, çështjet europiane nuk zgjidhen më me veprim në rrugë por me lëvizje mendimi. Libri "Europeizmi si histori mendimi", është i ndarë në tre kapituj. Kapitulli i parë Demokracitë perëndimore përgjatë procesit të rindërtimit pas Luftës së Dytë Botërore...

 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Libri nis me historinë e Fan Nolit, raportet e tij me Shqipërinë komuniste dhe E. Hoxhën, dhe përfundon me Xhevahir Spahiun. Pyetja se kush kanë qenë heronjtë dhe kush kanë qenë armiqtë është pyetja më e vështirë në Shqipërinë e sotme, shkruan Arshin Xhezo në libër.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Dashuria është gjëja më e pastër që njeriu mund të ketë dhe të përjetojë gjatë jetës së tij. Këto gjendje dhe ndjesi shtron autori Lucgjonaj, i cili luan me vëmendjen e lexuesit. Ai e di se çfarë e mban të mbërthyer lexuesin mbas tekstit: pikërisht pezulli dhe kaosi. Lënia pezull e ngjarjeve, ndjesive i krijon lexuesit ndjenjën e përshtjellimit si dhe...

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Me këtë libër të Bardhyl Demirajt tekstet e traditës arbëreshe i nënshtrohen një qasjeje filologjike në kuptimin e ngushtë të fjalës, sa mund të themi me plot gojën se kemi të bëjmë këtu me kontributin e parë të mirëfilltë të një autori shqiptar për filologjinë arbëreshe.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në studimin monografik “Gjakmarrja në prozën shqipe” të Eduard Grishajt për herë të parë letërsia shqipe, në tërësinë e vet, jashtë kufijve kronologjikë dhe atyre politiko-shtetërorë: prej Rilindjes deri në kohën e sotme; në Shqipëri, Kosovë e në letërsinë e mërgimit, lexohet vertikalisht, në rrafshin e kodeve të leximit, përmes përbërëses etnojuridike,...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Gjuhë, ide dhe luftë. Në tri fjalë të vetme, Lindita Aliu Tahiri ka shprehur gjithë thelbin e kërkimeve shumëvjeçare të saj në gjuhësinë kritike, një nëndisiplinë nga më të rejat të filologjisë së sotme të tekstit, botërore e vendase. Studimet e saj synojnë të depërtojnë në etnotipet ballkanase përmes çkriptimit të gjuhës së medias dhe multimedias.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Përmes personazheve të Maries, Ndreas, Lleshit apo Xhevries në Verriun e Shqipërisë, autori na flet për një shoqëri egoiste që i tjetërson kuptimin togfjalëshit ji i lirë. Ndonëse ishte ideuar si skenar filmi, autori pohon se në thelb ka përcjellë sintezën e gjurmëve që la pas gjakmarrja, ideologjia dhe burgjet e komunizmit.

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Një roman bazuar në historitë reale të (vetë)vrasjeve në Shqipëri. Tragjedia e një gruaje në të zeza, Bule B., është një metaforë e fatit tragjik të nënave e grave shqiptare që u bënë pre e egos dhe luftës për pushtet pas Luftës së Dytë Botërore. Kështu “gruaja në të zeza” është fati edhe i Sabiha Kasimatit, Musine Kokalarit, Nënëmadhja e Gjylbegajve,...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Një libër që zbardh historinë e plotë të himnit kombëtar.

  1 000 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 32 of 108 items