Categories

Specials

List of products by supplier: EMAL

per page
Showing 1 - 32 of 33 items
 • Quick view
  2 300 Lekë 2 500 Lekë -8% In Stock

  Libri Bibliografi :“Gjergj Kastrioti - Skënderbeu në veprat e autorve shqiptare 1480-2023”, me autor studiuesin dhe koleksionistin Hysen S. Dizdari, është një libër i rrallë në llojin e vet, i vetmi libër Bibliografik kushtuar veprave të autorve shqiptarë për Heroin tonë Kombëtarë Gjergj Kastrioti Skënderben.

  2 300 Lekë
  2 500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  Materia bio e një murgeshe të bukur

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  "Dieta Niki" Si të dobësohemi në mënyrë të shëndetshme, 5 kg në 3 muaj, 10 kg në 6 muaj, 20 kg në 12 muaj. Metodë që të jep energji dhe nuk ndjen uri. Bazohet në llojet e ushqimeve që duhen ngrënë, sasinë e ushqimeve për çdo vakt dhe ushtrimet fizike që duhen kryer.

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 840 Lekë 2 000 Lekë -8% Out of stock

  1 840 Lekë
  2 000 Lekë -8%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  1 288 Lekë 1 400 Lekë -8% In Stock

  Për herë të parë zbardhet e plotë jeta dhe vepra e nënkryetarit të Qeverisë së Vlorës, një prej personaliteteve të kulturës kombëtare dhe klerit katolik shqiptar, përmes dokumenteve, dëshmive dhe materialeve më të fundit arkivore. Po ashtu, zbulohet edhe konflikti me Ismail Qemalin pas shpalljes së pavarësisë, dorëheqja si zëvendës i tij dhe roli për...

  1 288 Lekë
  1 400 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% Out of stock

  Nuk është e rastësishme ardhja e autorit Nikollë Loka me këtë vëllim të ri poetik. Poeti që mediton dhe ndjen në përjetime të çastit a të qëllimit, vjen momenti kur dëgjon vetveten t’i flasë e ta shtyjë drejt vendimit finalizues për të dërguar në shtyp vëllimin e radhës. Kjo shtysë është fundamentale për çdo shpirt poetik, pasi krijuesi dhe libri i tij...

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Ky libër është një galeri personazhesh dhe njerëzish, të korrektuar historikisht, duke ardhur si tokësorë, të prekshëm, lidhës të poetikës së autorit me sensin krijues të tij.

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  Ky është libri i parë në historinë e publikimeve shqiptare, një guide profesionale për administrimin e pallateve.Ndihmon administratorët e bashkepronësive dhe qytetarët e interesuar për bashkëjetesën në komunitet. Autori vjen nga një përvojë empirike tre vjeçare si administrator pallati në një kompleks banimi në Tiranë. 

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% In Stock

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Gjatë Luftës së Ftohtë vendet armike (term i përligjur plotësisht për atë kohë), sidomos ato fqinje bënë provokacione të shumta, kryen sabotazhe dhe akte terrori dhe i tatonin pulsin vazhdimisht shtetit tonë. Madje, në kufinjtë e shtetit tonë shpesh herë merrte formën e një lufte reale, me incidentet e shumta në kufirin tonë shtetëror. Në këtë luftë,...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Permbledhje poetike me krijimet me te mira te autorit Nikoll Loka ku ai reflekton mbi jeten dhe arritjet e tij me imazheri te natyres dhe ylberit.

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Sociologjia e shfaqjes së “njeriut pa dimension” të qartë social është objekti i këtij libri, duke lidhur “revolucionin individual” të njeriut me shfaqjen e shoqërisë me “reze të ngushtë” sociale si largim nga shoqëria totalitare e “gjigandizmit social”. Në libër bëhet përpjekje për një përcaktim koherent të procesit të ridimensionimit liberal të natyrës...

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Pandemia një nga ngjarjet e mëdha që ka sjellë një “tronditje sizmike” planetare, është trajtuar në këtë libër në të gjithë prejet e mundshme sociaologjike dhe vështruar me të gjitha optikat: mjekësore, sociale, kulturore, zakonore, etj. Sintagma “asgjë nuk do të jetë si më parë” është trajtuar si mjet për të treguar se gjërat do të ndryshojnë dhe...

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Në këtë vëllim përmblidhen të gjitha vlerësimet e redaktorëve të ndryshëm rreth krijimtarisë së Hasan Muzli Selimit. Pena alpine e autorit, me delikatesën e vëllimeve të tij, ka qenë një bojë që nuk është hequr në mendjet e Lulzim Logu-t, Lisen Bashkurti-t, Harilla Mane-s, Ndue Gjika-s, Ramiz Lushaj-t, Mark Simoni-t, Sadik Bejko-s, Sejdi Berisha-s, Hamit...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  828 Lekë 900 Lekë -8% In Stock

  Poezia është liria ime, një vizion që alternon muzgun dhe agimin, një dimension i ri përtej vetvetes, kur më duket se e shoh, e ndjej dhe e kuptoj botën në pamjen e saj më shprehëse dhe më intime. Poezia është muza që zhvendos ndjesitë e mia drejt infinitit në një udhëtim të gjithëkohshëm drejt thelbit. Poezia për mua është një lutje të një tempull i...

  828 Lekë
  900 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Ky libër analizon morfologjinë e krimit në shoqërinë shqiptare dhe njëherësh vërteton tezën sociale, që njeriu bëhet kriminel ose vetëvritet, pikërisht në momentin kur humbet "busullën e kontrollit". Kjo sjell vakum mental, më saktësisht një shkretëtirë mendore tërësisht individuale, e cila bëhet terren i favorshëm për kristalizimin e orientimit kriminal...

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  Janë dyzet poezi të shkruara me sqimën e një poeti. Emigranti, shtegtar i përjetshëm, midis brigjesh dhe ndarjesh, të cilit poezia i doli si ulërimë e shpirtit. Megjithatë  vargjet  e tij nuk janë rebele  edhe pse ka jetuar midis sfidash.

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Libri është një vështrim kompleks i problematikës sociale, analiza e faktorëve materialë e shpirtërorë që po ndikojnë në situatat e krizës sociale e individuale, në kushtet kur shoqëria shqiptare është bërë më e lirë por në të njëjtën kohë edhe e pasigurt. Në libër ka analiza të thella, deduksione, prognoza për dukuritë e reja, fenomene sociale që shfaqen...

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Pas librit “Hije dheu”, që përveçse kërshëri ngjalli mjaft interes ndër lexues besnikë të poezisë dhe kishte shumë komente pozitive, shpejt ja mbrrini në libraritë tona libri i dytë me poezi i autorit Hasan Selimi me titullin sinjifikativ ” Shpirtit i betohem”.  Krejt libri është psherëtimë, dridhje dhe kreni e një shpirti poetik që ka gjetur dritaren kah...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Zef Loka konsiderohet si personazh me peshë në strukturat e larta të Ministrisë së Brendshme gjatë komunizmit, por edhe pjesë e Sigurimit të Shtetit deri në momentet e ndryshimit të sistemeve. Ai rrëfehet për herë të parë për misionet e tij, rolin e Sigurimit në Shqipërinë komuniste, dosjet dhe arrestimin nga Sali Berisha

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% In Stock

  Ky është studimi i parë në Shqipëri pas 100 vitesh për administrimin e Shqipërisë nga Austro-Hungaria në Luftën e Parë Botërore. Në libër trajtohet konflikti Austri-Italia për Vlorën dhe për integritetin e Shqipërisë politike në fillim të kësaj lufte. Vlora konsiderohej për Austrinë, me e rëndësishme se e gjithë Serbia, madje quhej porti me i rëndësishëm...

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 840 Lekë 2 000 Lekë -8% In Stock

  Ky libër i drejtohet në radhë të parë lexuesit të interesuar për historinë e ekonomisë së Shqipërisë, por mund të lexohet edhe nga personat që kanë interesa të gjëra, në fushat e ndryshme të zhvillimit të shoqërisë. Studiuesit, ekonomistët por edhe studentët kanë mundësi të kuptojnë më mirë jetën e Shqipërisë në gjysmën e parë të shekullit të XX por edhe...

  1 840 Lekë
  2 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  Ky vëllim përfshin poetët më të famshëm të njohur me emrin “Parnasi rus”. Kjo antologji nis me Pushkinin, Lermontovin, Jazikovin, Tutçevin, Bunin dhe vijon me poetët bashkëkohorë. Libri është përkthyer nga rusishja nga Thoma Theodhosi

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Është një nga librat e rrallë që është shkruar për Arbërinë e fillimshekullit të XVI dhe për një personazh pak të njohur nga historiografia e sotme, si ai i Mërkur Buas, i njohur si princi i Peloponezit dhe kalorës i Epirit. Kjo vepër është përkthyer nga greqishtja e vjetër nga studiuesi Altin Kocaqi dhe ishte vepra e fundit që përfundoi para vdekjes së tij

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Është një nga librat e rrallë që është shkruar për Arbërinë e fillimshekullit të XVI dhe për një personazh pak të njohur nga historiografia e sotme, si ai i Mërkur Buas, i njohur si princi i Peloponezit dhe kalorës i Epirit. Kjo vepër është përkthyer nga greqishtja e vjetër nga studiuesi Altin Kocaqi dhe ishte vepra e fundit që përfundoi para vdekjes së tij

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  690 Lekë 750 Lekë -8% In Stock

  Vitaminat dhe mineralet luajnë një rol vendimtar në rritjen dhe zhvillimin e organizmit të njeriut. Libri do ju sherbeje shume nenave te reja, per tu ndihmuar ne zgjedhjen e perimeve dhe frutave te cilat kane vlera te larta ne vitamina dhe minerale.

  690 Lekë
  750 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
Showing 1 - 32 of 33 items