Categories

List of products by supplier: Botimet IDK

per page
Showing 1 - 32 of 96 items
 • Quick view
  550 Lekë In Stock

  "Apologjia e një matematikani" është parashtrim emocionues i raportit të një shkencëtari të madh me disiplinën së cilës i kushtoi tërë jetën e vet. Rrëfyer me një sinqeritet vërtet mbresëlënës pa kurrfarë përpjekjesh për të hedhur mbi veten vezullime "Dritësimesh pozitive"

  550 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 955 Lekë 2 300 Lekë -15% In Stock

  1 955 Lekë
  2 300 Lekë -15%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Në këtë libër përshkruhet udhëtimi i një jashtëtokësori i zbritur në Tokë në kërkim të shokut të tij Gurb. Një udhëtim në jetën urbane të Barcelonës së para Lojërave Olimpike 1992. Atmosfera, kaosi dhe absurdi i jetës moderne të racës njerëzore paradokset e kundërthëniet e realitetit njerëzor.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  "Bir" është romani i urrejtjes dhe i dashurisë, intime e universale. Tekefundit në Ballkan të dyja këto ndjenja kanë jetuar dhe vijojnë të jetojnë në një simbiozë të përkryer.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  Si do të ishte bota, nëse roli i Amerikës si superfuqi botërore, do të vijë duke rënë, teksa do të rritej ndikimi i vendeve si Kina apo Rusia? Po a është e vërtetë që fuqia e Amerikës është duke rënë, apo kemi të bëjmë veçse me një mit? Këto e të tjera janë pyetjet që Robert Kagan, një ndër autorët më me ndikim në politikën e jashtme amerikane, përpiqet...

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  1 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  "Çelësi" është historia e një martese në fundin e saj, e treguar në formën e dy ditarëve paralelë.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  Bota po shkon drejt një çoroditjeje më të madhe dhe në disa fusha njëherësh çoroditje intelektuale, çoroditje financiare, çoroditje klimatike, çoroditje gjeopolitike, çoroditje etike.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Libri Despotë të Epirit dhe princër të Maqedonisë ndjek këtë diasporë, mërgimin e pjesës më të madhe të aristokracisë shqiptare në Italinë e Rilindjes. Në këtë rrugëtim të trazuar gjenden Kastriotët, Muzakajt, Topiajt, Dukagjinët, dhe të tjerë krerë të fiseve të lavdishme, sovranë të vërtetë në vendin e tyre, të cilët, të dëshiruar për të mos humbur sërën...

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Është vështirë të gjesh një vepër tjetër që, në kaq pak faqe sa kanë Dialogët; të krijojë një përfytyrim të përgjithshëm të saktë për matematikën dhe për disa probleme partnere të zhvillimit dhe të mundësive të saj.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  850 Lekë In Stock

  Kur Bill Maseni zgjohet në shtratin e spitalit, ku është i shtruar që prej një jave, pas një operacioni në sy, mendon se ka humbur shfaqjen e shekullit: një shi fragmentesh të një komete që një natë më parë kishte përshkuar qiellin e Londrës.

  850 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Vjen në shqip ky libër që shumëkush e konsideron një ndër më të rëndësishmit që janë botuar gjatë viteve të fundit.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë In Stock

  "Eroticmi", një libër që vazhdon te

  750 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Koliqi na jep vetëm një pamje, të vetën, për një letërsi që e shkroi dhe e jetoi si protagonist dhe si lexues.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Ky libër ka të bëjë me atë çka zakonisht quhet filozofi e fesë.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Ky është një fjalor i ri, i shkruar nga një grup politologësh dhe teoricienësh të politikës të Departamentit të Shkencave politike dhe të Studimeve Ndërkombëtare të Universitetit të Warwick-ut, një nga departamentet më në zë në këtë fushë në Mbretërinë e Bashkuar.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 000 Lekë In Stock

  Ky fjalor është një përpilim tërësisht i ri, i shkruar nga një ekip sociologësh të shquar. U drejtohet atyre që janë deri diku fillestarë në këtë disiplinë.

  3 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ky libër na sjell të përmbledhur gjykimin e autorit për të sotmen dhe të ardhmen e vendeve të Lindjes së Mesme. Autori shqyrton në mënyrë të hollësishme çështjet më me rëndësi që, sipas tij, kanë për të përcaktuar të ardhmën e këtij rajoni.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  Edhe sot e kësaj dite, një poemë gjallon vetëm kur thuhet me zë. Ajo duhet ditur përmendësh dhe, për ti dhënë jetë, duhet recituar me fjalët e heshtura të ligjërimit të brendshëm. Edhe miti është i gjallë vetëm nëse vazhdon të rrëfehet brez pas brezi, në jetën e përditshme.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  Duke na shpjeguar gjendjen në të cilën gjendet islami jashtë kufijve të tij tradicionalë, Oliver Roy tregon se si e ashtuquajtura ringjallje islamike, apo "ri - islamizimi" në të vërtetë është kryesisht rezultat i përpjekjeve që bëjnë myslimanët që jetojnë në Perëndim për të afirmuar identitetin e tyre në një kontekst jo - mysliman.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 300 Lekë In Stock

  1 300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 600 Lekë In Stock

  Gjeografia nuk ekziston pa historinë, por edhe historia nuk shpjegohet pa gjeografinë. Historia e Adriatikut fillon në lashtësinë e hershme me origjinalitetin e saj detar, sipas ritmit të popullsive që vijnë nga brendësia dhe nga jashtë.

  1 600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 150 Lekë 3 500 Lekë -10% In Stock

  Një vështrim i ri për historinë e botës, për qytetërimet e kulturat, që shihen nëpërmjet 1.000 objektesh të krijuara nga dora e njeriut gjatë pothuajse 20.000 vitesh: Nga sendet e jetës së përditshme, tek kryeveprat e kreativitetit njerëzor.

  3 150 Lekë
  3 500 Lekë -10%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 400 Lekë In Stock

  Në qendër të veprës së Herodotit është ndeshja mes qyteteve shtete helene dhe "barbarëve", ushtrisë së stërmadhe të Perandorisë Persiane, e cila në fillim të shekullit të pestë para e. r. u rrek të pushtonte Greqinë e mbarë Europën.

  1 400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  650 Lekë In Stock

  I Mrekullueshmi Magjistar i Ozit është një krijim i jashtëzakonshëm, çuditërisht i ngohtë dhe prekës, edhe pse askush se di arsyen se përse është i tillë.

  650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  700 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 32 of 96 items