Kategoritë

Ofertat

Lista e librave sipas Shtëpisë Botuese Botimet IDK

I krijuar në janar 2001 (fillimisht, deri në vitin 2005, me emrin Shtëpia e Librit dhe Komunikimit) Instituti i Dialogut dhe Komunikimit është një institut i pavarur që shërben si qendër shumë funksionale, e cila ka si mision kryesor të nxisë ndryshime sistematike pozitive në Shqipëri, nëpërmjet promovimit të mendimit kritik, si dhe parimeve të një shoqërie të hapur. Tashmë IDK njihet si katalizator për promovimin e debatit publik, duke shërbyer njëkohësisht si urë lidhëse mes Shqipërisë dhe pjesës tjetër të Europës dhe botës në fushën e ideve dhe të informacionit.


Rrjedhimisht veprimtaria e IDK-ës mund të thuhet se është e përqendruar në dy drejtime kryesore:


• Në projektin e titulluar “Për një Hapësirë Alternative të Komunikimit Publik”, i cili përfshin një sërë veprimtarish që shërbejnë për të nxitur debatin publik dhe të menduarit kritik.


• Në projektin e botimeve, i cili ka për qëllim të sjellë në gjuhën shqipe disa prej veprave më të rëndësishme të mendimit europian e perëndimor, sidomos atij bashkëkohor, duke i dhënë prioritet fushave të tilla si historia, shkencat politike, sociologjia, filozofia, antropologjia kulturore, apo veprave me një karakter të përgjithshëm informativ.


Vitet e fundit këtyre i është shtuar dhe një kolanë e veçantë kushtuar letërsisë botërore bashkëkohore.

për faqe
Shfaq 1 - 32 nga 85 libra
 • Shikim i shpejtë
  550 Lekë Në stok

  "Apologjia e një matematikani" është parashtrim emocionues i raportit të një shkencëtari të madh me disiplinën së cilës i kushtoi tërë jetën e vet. Rrëfyer me një sinqeritet vërtet mbresëlënës pa kurrfarë përpjekjesh për të hedhur mbi veten vezullime "Dritësimesh pozitive"

  550 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Vjen për herë të parë në shqip ANTONIO MUÑOZ MOLINA me përmbledhjen me tregime "ASGJË E JASHTËZAKONSHME.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Në këtë libër përshkruhet udhëtimi i një jashtëtokësori i zbritur në Tokë në kërkim të shokut të tij Gurb. Një udhëtim në jetën urbane të Barcelonës së para Lojërave Olimpike 1992. Atmosfera, kaosi dhe absurdi i jetës moderne të racës njerëzore paradokset e kundërthëniet e realitetit njerëzor.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  "Bir" është romani i urrejtjes dhe i dashurisë, intime e universale. Tekefundit në Ballkan të dyja këto ndjenja kanë jetuar dhe vijojnë të jetojnë në një simbiozë të përkryer.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Si do të ishte bota, nëse roli i Amerikës si superfuqi botërore, do të vijë duke rënë, teksa do të rritej ndikimi i vendeve si Kina apo Rusia? Po a është e vërtetë që fuqia e Amerikës është duke rënë, apo kemi të bëjmë veçse me një mit? Këto e të tjera janë pyetjet që Robert Kagan, një ndër autorët më me ndikim në politikën e jashtme amerikane, përpiqet...

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 100 Lekë Në stok
  I ri

  Historia krejt e panjohur e shqiptarëve në Turqi dhe fundi i Perandorisë Osmane 1912 – 1923. Libri ‘Brigje të pikëlluara’ ka marrë çmimet ‘Rothschild Book Prize in Nationalism and Ethnic Studies’, dhe ‘British-Kuwait Friendship Society Book Prize’

  1 100 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  "Çelësi" është historia e një martese në fundin e saj, e treguar në formën e dy ditarëve paralelë.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Bota po shkon drejt një çoroditjeje më të madhe dhe në disa fusha njëherësh çoroditje intelektuale, çoroditje financiare, çoroditje klimatike, çoroditje gjeopolitike, çoroditje etike.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Është vështirë të gjesh një vepër tjetër që, në kaq pak faqe sa kanë Dialogët; të krijojë një përfytyrim të përgjithshëm të saktë për matematikën dhe për disa probleme partnere të zhvillimit dhe të mundësive të saj.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  850 Lekë Në stok

  Kur Bill Maseni zgjohet në shtratin e spitalit, ku është i shtruar që prej një jave, pas një operacioni në sy, mendon se ka humbur shfaqjen e shekullit: një shi fragmentesh të një komete që një natë më parë kishte përshkuar qiellin e Londrës.

  850 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Vjen në shqip ky libër që shumëkush e konsideron një ndër më të rëndësishmit që janë botuar gjatë viteve të fundit.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  750 Lekë Në stok

  "Eroticmi", një libër që vazhdon te

  750 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok

  Koliqi na jep vetëm një pamje, të vetën, për një letërsi që e shkroi dhe e jetoi si protagonist dhe si lexues.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Ky libër ka të bëjë me atë çka zakonisht quhet filozofi e fesë.

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Fuqia e fjalës është e jashtëzakonshme për ti ndryshuar gjërat. Këtu buron edhe rëndesa e këtij libri me vlera të rralla, pasi janë përzgjedhur fjalimet më të goditura që kanë ndryshuar mendjet dhe zemrat e njerëzve në histori; këtu janë përzgjedhur mesazhet që nga njerëzit e shenjtë si Jezusi apo Muhameti, tek politikanët dhe deri te të urtët. Botimi...

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 000 Lekë Në stok

  Ky është një fjalor i ri, i shkruar nga një grup politologësh dhe teoricienësh të politikës të Departamentit të Shkencave politike dhe të Studimeve Ndërkombëtare të Universitetit të Warwick-ut, një nga departamentet më në zë në këtë fushë në Mbretërinë e Bashkuar.

  2 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  3 000 Lekë Në stok

  Ky fjalor është një përpilim tërësisht i ri, i shkruar nga një ekip sociologësh të shquar. U drejtohet atyre që janë deri diku fillestarë në këtë disiplinë.

  3 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok

  Ky libër na sjell të përmbledhur gjykimin e autorit për të sotmen dhe të ardhmen e vendeve të Lindjes së Mesme. Autori shqyrton në mënyrë të hollësishme çështjet më me rëndësi që, sipas tij, kanë për të përcaktuar të ardhmën e këtij rajoni.

  700 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok
  I ri

  Nganjëherë, vjen fundi i botës. Nganjëherë, Parajsa shpërthen. Nganjëherë, dikush vdes kaq papritmas, sa nuk ka kohë ta kuptosh. Ndoshta ky njeri do të përpiqet të rikthehet si një fantazmë për të vazhduar historitë e saj të lëna përgjysmë. Ndoshta duhet vërtet të largohemi. Ndoshta duhet të ndalojmë buzë rrugës dhe ta lëmë makinën të ikë. Ndoshta duhet...

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Edhe sot e kësaj dite, një poemë gjallon vetëm kur thuhet me zë. Ajo duhet ditur përmendësh dhe, për ti dhënë jetë, duhet recituar me fjalët e heshtura të ligjërimit të brendshëm. Edhe miti është i gjallë vetëm nëse vazhdon të rrëfehet brez pas brezi, në jetën e përditshme.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  800 Lekë Në stok

  Seria e librave me dedektivë janë klasike tashmë dhe kanë një ndikim të thellë te një i ri. Filip Marlou, personazhi i librit, është fantazia e Chandler, por ai është real sipas çdo lexuesi. Shkrimtari i madh Haruki Murakami thotë: Unë dua të jem si Marlou”

  800 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Njeriu ngjan shumë me kafshën, e megjithatë, a mund që njeriu të dorëzohet? Ta pranojë se s’është veçse një kafshë? ‘Gjyzlyket e  arta’ është historia tepër emocionuese e një jete njerëzore të shkatërruar pikërisht nga ata që ai i konsideron fqinjët e tij

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Duke na shpjeguar gjendjen në të cilën gjendet islami jashtë kufijve të tij tradicionalë, Oliver Roy tregon se si e ashtuquajtura ringjallje islamike, apo "ri - islamizimi" në të vërtetë është kryesisht rezultat i përpjekjeve që bëjnë myslimanët që jetojnë në Perëndim për të afirmuar identitetin e tyre në një kontekst jo - mysliman.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 600 Lekë Në stok

  Gjeografia nuk ekziston pa historinë, por edhe historia nuk shpjegohet pa gjeografinë. Historia e Adriatikut fillon në lashtësinë e hershme me origjinalitetin e saj detar, sipas ritmit të popullsive që vijnë nga brendësia dhe nga jashtë.

  1 600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  3 500 Lekë Në stok

  Një vështrim i ri për historinë e botës, për qytetërimet e kulturat, që shihen nëpërmjet 1.000 objektesh të krijuara nga dora e njeriut gjatë pothuajse 20.000 vitesh: Nga sendet e jetës së përditshme, tek kryeveprat e kreativitetit njerëzor.

  3 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  I Mrekullueshmi Magjistar i Ozit është një krijim i jashtëzakonshëm, çuditërisht i ngohtë dhe prekës, edhe pse askush se di arsyen se përse është i tillë.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  700 Lekë Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  Ky roman mbetet një ndër veprat më të njohura të Olga Tokarczuk, një ndër shkrimtaret më të rëndësishme të panoramës së sotme letrare botërore: fituese e Çmimit Nobel për Letërsinë dhe Çmimit International Man Booker Prize, 2018.

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  950 Lekë Në stok

  Ky libër është një nga kryeveprat e Jean Giono, i cili sot konsiderohet si një nga shkrimtarët më të mëdhenj të letërsisë europiane. Veprën e natyrës epike shpesh e kanë krahasuar me romane të tillë të mëdhenj aventurash, si ato të Stendalit, të Dymasë, apo të Melvilit

  950 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  650 Lekë Në stok

  Një udhëtim i jashtëzakonshëm në mitin grek. Zëri i fuqishëm i Christa Wolf na rrëfen në këtë libër jetën e princeshës fatthënëse, e bija e Priamit dhe Hekubës, para dhe pas rënies dramatike të qytetit të saj, Trojës, duke na sjellë Kasandrën, këtë personazh të jashtëzakonshëm, kompleks e që në penën e saj tingëllon aq modern.

  650 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Në këtë vëllim, të botuar mbas vdekjes së dijetarit, përmblidhen disa nga punimet e tij të fushave të kulturës kishtare, posaçërisht të traditës bizantine dhe mbasbizantine në Shqipëri. Të shkruara në periudha të ndryshme të jetës së autorit, këto punime janë përzgjedhur nga botimet e tij të hershme ose të pjesshme, nga dorëshkrimet e lëna pa botuar.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 800 Lekë Në stok

  Vëllimi i dytë i historisë më të kompletuar të artit botëror të botuar ndonjëherë në gjuhën shqipe mbulon periudhën nga Gotiku Ndërkombëtar tek Rokokoja.

  2 800 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 32 nga 85 libra