Categories

Specials

List of products by supplier: Alsar

per page
Showing 1 - 32 of 101 items
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Libri i prof. Nexhat Çoçaj Adresa e mbijetesës, kontributi i xhamisë së Krumës në luftën e UÇKsë është një vepër e cila kërkon të ndriçojë rolin historik, kombëtar e humanitar të institucionit fetar, xhamisë së Krumës.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Konferenca e mbajtur me rastin e kremtimit të 20vjetorit të hyrjes së trupave të NATOs në Kosovë, ka gjetur pasqyrim në botimin Shtetformimi i Kosovës dhe Shqipëria: Sfidat dhe perspektivat.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Ky vëllim përmban aktet e promovimit të veprave të Pashko Vasës E vërteta mbi Shqipërinë dhe shqiptarët dhe Skicë historike mbi Malin e Zi, sipas traditave gojore shqiptare që u zhvillua më 10 dhe 27 prill 2019 në Tiranë dhe Ulqin të Malit të Zi.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në ngjarjet zhvillimore të historisë së Shqipërisë dhe të kulturës shqiptare në veçanti ndalimi i besimit, mund të cilësohet me përmasat e një fatkeqësie në historinë tonë moderne.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Ky album përmban portretet e 36 sulltanëve Osmanë dhe të dhëna mbështetëse rreth mbretërimit të tyre.     

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  7 000 Lekë In Stock

  Ky album është një udhëtim fotografik në qytetin e Tiranës. Ai gjeti realizimin e tij dy vite pas zhvillimit të një ekspozite lëvizëse (Tiranë, Prishtinë, Ulqin, Tuz) nga Fondacioni Alsar (2020) me fotografi të qytetit të Tiranës që paraqesin në rend kronologjik zhvillimin dhe transformimin e Tiranës përgjatë 100 viteve si kryeqytet (1920-2020).

  7 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Kjo vepër e njohur e rilindasve tanë të shquar, vepër e përbashkët e S. Frashërit, Pashko Vasës dhe Jani Vretos, qëndron në themelet e shqipes që njohim dhe shkruajmë sot.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Shkrimtari kosovar Nexhat Ibrahimi sjell në këtë libër një përmbledhje me ese, të cilat pasurojnë literaturën shqip mbi tema klasike dhe bashkëkohore të mendimit islam.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  300 Lekë In Stock

  Ky libërth është një tregim mbi një ngjarje të vërtetë, të cilën autori Burhan Fili, e ka rrëfyer duke u bazuar mbi arratisjen e çiftit Qazim dhe Zojë Becit, nga Shqipëria komuniste. Kjo arratisje u mundësua përmes një varke të ndërtuar vetë nga çifti, e cila shërbeu si një simbol shpëtimi për të kapërcyer ‘bregun e frikës’.

  300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky libër me nëntitull "Histori udhëzimi" pasqyron historitë e personave të konvertuar në Islam, të cilët autori i ka takuar përgjatë punës së tij si gazetar në Lindjen e Mesme. Ato reflektohen si eksperienca tepër intime të cilat janë ndërtuar në bazë të intervistave ballë për ballë të autorit me rrëfimtarët.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  7 000 Lekë In Stock

  Ky libër përbën një tjetër vëllim studimor në evidentimin e trashëgimisë tonë kulturore, duke u fokusuar në njërin prej qyteteve më të rëndësishme në Shqipëri përsa i përket sintezës së bashkëjetesës qytetërimore dhe kulturore, si dhe pasurisë së madhe materiale dhe shpirtërore të trashëguar ndër shekuj në këtë trevë.

  7 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Autori Bamir Topi, ish-president i Republikës, është i njohur për lidhjen e fortë emocionale me kryeqytetin, vendlindjen e tij, por dhe për angazhimin politik në dekadat e tranzicionit shqiptar. Ndjeshmëri, qasje, këndvështrime dhe analiza janë elemente të strukturës së këtij libri me një nëntitull intrigues, “Doktrina politike e racizmit social mbi...

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Ky libër nga ish Presidenti i Republikes së Shqipërisë, z. Bamir Topi, paraqet përvojat dhe refleksionet e autorit mbi një temë të rëndësishme dhe delikate, atë të zhvillimit historikopolitik të qytetit të tij të lindjes, Tiranës.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky libër dygjuhësh, shqip dhe boshnjakisht, përbëhet nga materiale të ndryshme të autorit e diplomatit të karrierës z. Shaban Murati, të mbledhura ndër vite.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky libër historik i njërit prej figurave më të rëndësishme të Rilindjes Kombëtare, Pashko Vasës, vjen në botimin dygjuhësh, në shqip dhe në origjinalin frëngjisht.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Një nga librat më të përhapur në botën islame dhe që është përkthyer në gjuhët e lindjes dhe të perëndimit.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  300 Lekë In Stock

  Ky libër nga profesori tetovar Metin Izeti është një shtjellim i fenomenit të mevludit ndër shqiptarët.

  300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Shpjeguar dhe në parathënien e origjinalit në anglisht, kemi të bëjmë me një doracak gjeografik, pjesë e një serie të gjatë për shumë shtete, ku hollësitë janë tipar kryesor dhe e bëjnë punimin mjaft specifik e të dobishëm.

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Ky libër paraqet një literaturë të rëndësishme mbi debatin rreth gjuhës standard, e cila është një temë që ka tërhequr shumë gjuhëtarë e intelektualë shqiptarë, me afrimin e 50vjetorit të Kongresit të Drejtshkrimit (1972, Tiranë).

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Ky libër nga Sava Pasha është një tjetër tekst që vjen në shqip nga një figurë jo gjerësisht e njohur për publikun e përgjithshëm. Pas dy vëllimeve të veprës së tij qëndrore “Studim mbi teorinë e të drejtës islame” të përkthyer në shqip nga ‘Botimet Alsar’, vjen edhe ky botim i cili është një përgjigje e një shkrimi kritik nga orientalisti Injac Goldziher...

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në këtë vepër autori Mehmed Begoviq, nga e drejta sheriatike në përgjithësi, trajton vetëm të drejtën martesore, të cilën, siç paraqitet në tekst, shkenca islame e konsideron si pjesën më të rëndësishme të së drejtës sheriatike.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  E vërteta mbi Shqipninë dhe shqiptarët, studim historik prej Vassa Efendi, përkthim nga frengjishtja dhe komentim prej Mehdi Frashërit. Ky botim anastatik është mbështetur mbi përkthimin e veprës nga Mehdi Frashëri të shtypur në Tiranë më 1935ën.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 800 Lekë In Stock

  Libri i bibliografistit dhe orientalistit të shquar Moritz Steinschneider, sjell një studim mbi jetën dhe veprat e filozofit arab El Farabit (i njohur në Perëndim si Alpharabius). Libri është një trajtesë e hollësishme filologjike e dorëshkrimeve që nxjerrin në dritë të dhëna për jetën e El Farabit, si dhe e shkrimeve të tij mbi fusha të ndryshme diturore...

  1 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  4 800 Lekë In Stock

  Kjo enciklopedi në dy vëllime, është një përmbledhje e historisë pesëmbëdhjetë shekullore të Botës Islame, duke filluar që nga lindja e Islamit e deri në ditët tona – në fillim të mijëvjeçarit të tretë.

  4 800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Libri i prof. Xhevat Lloshit merr në shqyrtim thuajse të gjitha veprat, artikujt e studimet që trajtojnë elementet turke të gjuhës shqipe, që me gjurmët e para në shekullin e XVIItë, duke filluar me shënimet e Evlija Çelebiut më 1662.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 500 Lekë In Stock

  Fjalor i homonimeve leksikore në gjuhën shqipe është një punim i rëndësishëm në fushën e gjuhësisë shqiptare, dhe përkatësisht në atë të hartimit të fjalorëve.

  3 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Është një libër nga studiuesi kosovar Dr. Fidan Mustafa, i cili hulumton zhvillimet gjeopolitike në një rajon tepër kompleks si ai i Ballkanit. 

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Libri Gruaja dhe familja në 40 hadithe vjen për lexuesin shqiptar si udhërrëfyes i jetës së lumtur familjare. Titulli lë përshtypjen se në libër trajtohen vetëm dyzet hadithe (shprehje të Profetit a.s. të transmetuara nga tradita islame), por gjatë leximit të tij vihet re se në fakt përmenden edhe shumë hadithe të tjera që mbështesin, sqarojnë dhe...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  5 950 Lekë 7 000 Lekë -15% In Stock

  Veprat e Hafiz Ali Korçës i përkasin fushës së gjuhës, letërsisë, publicistikës, Islamit, përkthimit etj. Në secilën vepër të tij, H. A. Korça ka arritur të paraqesë dhe të trajtojë probleme të rëndësishme që ndërlidhen me kombin shqiptar, por edhe me kulturën shqiptare në përgjithësi.

  5 950 Lekë
  7 000 Lekë -15%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Libri Hapat në Islam, u përkthye në shqip në kuadrin e realizimit të projektit arsimor nga fondacioni ALSAR për botimin e teksteve mësimore të karakterit edukativ islam për nxënësit e institucioneve arsimore të ciklit nëntëvjeçar dhe të mesëm.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Tragjedia me tre akte Helena është një vepër letrare që falë njohjes së historisë dhe vërtetësisë së paraqitjes arrin të realizohet artistikisht.

  700 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 32 of 101 items