Categories

Specials

List of products by supplier: Onufri

per page
Showing 289 - 320 of 348 items
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Libri i shkruar si një rrëfenjë e çuditshme nis me zbritjen e Zuke Kalimanit në Tivar dhe me çeljen e shtëpisë së parë publike në qytet nga ana e saj. Ngritja e një shtëpie publike trazon qytetin e çuditshëm duke i shtuar më tepër çudi dhe çmenduri qytetit.Në vepër turfullojnë disa personazhe, jeta e të cilëve përshkohet nga mendimet e tyre të çuditshme,...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  300 Lekë In Stock

  Nga seria Onufri Minis prezantojmë tregimin e Edgar Alan Poe Shembja e shtepise Asher

  300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë Out of stock

  Kisha e manastirit të Shën Kollit të Mesopotamit është një objekteve të kultit të periudhës bizantine që mbart vlera tejet të rëndësishme. Ajo pat tërhequr vëmendjen e studiuesve dhe udhëtarëve që kaluan nëpër Jugun e Shqipërisë në dy shekujt e fundit. Kjo monografi është rezultati i ekspeditave dhe studimeve të kryera për vite me radhë nga ne dhe kolegët...

  2 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Piotr Smolinski, shkrimtar i njohur polak, ftohet në një rezidencë artistësh në Kosovë ku ndeshet me mentalitetin e pasluftës, e që në disa pika, i kujton problemet e pas rënies së komunizmit në vendin e tij.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky vëllim përfshin poezitë më të mira të këtij autori, të përgatitur nga botimet Onufri, nën përkujdesin e përkthyesit dhe profesorit Ilia Lëngu

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  6 000 Lekë In Stock

  Shqipëria në Art, paraqitet si një enciklopedi e kujtesës figurative për historinë, kulturën dhe trashëgiminë kombëtare. Përmes statujave, mozaikëve, afreskeve, pikturave, gravurave, litografive, grafikave, akuareleve, të krijuara nga kohët më të hershme deri në ditët tona, njihemi me aspekte nga më të ndryshmet të jetës në trojet e banuara prej...

  6 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  300 Lekë

  Me Perëndimin apo kundër tij? Është pyetja që ndoshta më së shumti është përsëritur në këtë gadishull të vjetër. Ka qenë shtruar, me sa duket, qysh me ndarjen e Romës nga Bizanti, në fillim të mijëvjeçarit të dytë për t’u përtërirë në mes të tij, atëherë kur një forcë e tretë, e vrullshme si një luan i ri, iu sul dy mbretërive të vjetra, Perandoria Osmane.

  300 Lekë
  Online only
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Shtëpitë janë shtatë dhe të shtata të zbrazëta. Shkrimtarja, sipas Rodrigo Fresán, është “një shkencëtare e arsyeshme, e cila shqyrton njerëz të çmendur apo që seriozisht kanë ndër mend të çmenden”. Dhe gjykimi i shëndoshë, si përherë, është sipërfaqësor.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Shtrëngata konsiderohet vepra më lirike e Shekspirit. Prospero, një magjistar në një ishull të magjishëm, ndëshkon armiqtë e tij, lumturon të bijën duke përdorur fuqi të mbinatyrshme. ?

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Shtrëngata konsiderohet vepra më lirike e Shekspirit. Prospero, një magjistar në një ishull të magjishëm, ndëshkon armiqtë e tij, lumturon të bijën duke përdorur fuqi të mbinatyrshme. ?

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Ndryshe nga komeditë e tjera, humori i "Shumë zhurmë për asgjë" nuk krijohet nga situatat qesharake. Megjithëse ka disa elemente standarde të përbashkëta me komeditë e tjera (keqkuptimet, maskimet, dëshmitë e rreme), humori i kësaj vepre krijohet nga vetë karakteret dhe mënyrat e sjelljes së shoqërisë ku ata jetojnë.

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Problemi dramatik në sjelljen e çoroditur të dy vëllezërve të ligj ndaj dy vëllezërve të mirë, si dhe pengesat e lidhura me këtë sjellje ndaj martesës së disa çifteve në këtë pjesë teatrore (sidomos të Rozalindës me Orlandon) zgjidhen pa vështirësi dhe, pa pikë dyshimi, kemi të bëjmë me një fund të lumtur.

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Problemi dramatik në sjelljen e çoroditur të dy vëllezërve të ligj ndaj dy vëllezërve të mirë, si dhe pengesat e lidhura me këtë sjellje ndaj martesës së disa çifteve në këtë pjesë teatrore (sidomos të Rozalindës me Orlandon) zgjidhen pa vështirësi dhe, pa pikë dyshimi, kemi të bëjmë me një fund të lumtur.

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Romani klasik i kërkimit për dijen, që ka mahnitur, frymëzuar dhe influencuar breza të tërë lexuesish, shkrimtarësh dhe mendimtarësh.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Sofokliu, jeta e të cilit mbulon pothuaj të gjithë shekullin V (496/5 - 406/5 para Krishtit), është kronologjikisht i dyti poet i madh i Greqisë së Vjetër, ndërmjet Eskilit (525-455) dhe Euripidit (485/4 ose 480-406).

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Edhe sikur gjuhët e të gjithë njerëzve e të engjëjve të flisninBashkë në një zë, s'do mund t'i thonin ato fjalë që the ti.Lumenjtë, erërat, pyjet, lulet, fushat, malet, madje edhe deti,Me gjithë ç'fuqi kanë thellë përbrenda, vallë diellit i luten?

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Edhe sikur gjuhët e të gjithë njerëzve e të engjëjve të flisninBashkë në një zë, s'do mund t'i thonin ato fjalë që the ti.Lumenjtë, erërat, pyjet, lulet, fushat, malet, madje edhe deti,Me gjithë ç'fuqi kanë thellë përbrenda, vallë diellit i luten?

 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Prapaskenat e dialogut dhe sfida e pajtimit mes Kosovës dhe Serbisë 2005-2020

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  “Spiritus” është zbulimi se, edhe në fazën e ngrirjes më të madhe të tij, miti nuk ka reshtur së rrjedhuri, nëntokësor dhe i fshehtë, por i paasgjësueshëm, madje as me teknikën policeske moderne. (...)

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ashtu si eseja për Eskilin është, pak a shumë, një pasqyrim i fatit të Kadaresë, këto mendime për Prometheun modern shkojnë drejt një refleksioni për rolin e artistit e të shkrimtarit, që, nëpërmjet veprës së vet, i jep një pasqyrë njeriut të përjetshëm dhe i ruan kujtesën përballë atyre që duan ta nënshtrojnë e ta fusin nëpër kallëpe.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Kjo vepër e mirënjohur klasike bashkëkohore e letërsisë kineze, portretizon se si djali i llastuar i një qiradhënësi u shndërrua në një fshatar zemërmirë.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Ky eshte libri i pare qe i kushtohet nje procesi te jashtezakonshem per rindertimin e Shqiperise ne fillimet e sistemit komunist, ku pati edhe kosto te jashtezakonshme njerezore dhe politike per njerezit qe moren pjese ne kete projekt simbolik te vendit qe po shkonte drejt lindjes komuniste

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Personazhi Timoni, që më pas bëhet një njeri mizantrop, është një athinas fisnik, i pasur dhe bujar. Ai shtron një gosti të madhe, ku marrin pjesë pothuajse të gjitha personazhet kryesore.?

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Personazhi Timoni, që më pas bëhet një njeri mizantrop, është një athinas fisnik, i pasur dhe bujar. Ai shtron një gosti të madhe, ku marrin pjesë pothuajse të gjitha personazhet kryesore.?

 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Te libri që po ju ofroj, përpiqem t'i afrohem Tolstoit jo si një shenjtori. Për mua ai është një njeri (vërtet gjenial), për të cilin asgjë njerëzore nuk është e huaj. Tihon Polner

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Romani tregon aventurat e një gaskonati trim të çartur 18 vjeçar me emrin D'Artanjan, që vjen në Paris të bëjë karrierë në trupën e muskëterëve. Krijon miqësi me Atosin, Portosin dhe Aramisin, muskëterë të mbretit Luigj XIII. Këta katër burra do t'i kundërvihen kryeministrit, kardinalit Risheljë dhe agjentëve të tij, mes të cilëve konti Roshfor dhe...

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Sado të ndodhura në hapësirat ku gjallojnë legjendat, e shpesh përmes thuajse të njëjta teknikash, gjësendet dhe jetët që na rrëfen Camaj janë të veshura me një përditshmëri të fortë e të dendur, të rrëfyeshme përmes gjesteve, ndjesive, peizazheve, ujit e dheut, lëndës së rëndë dhe djersës, përshkrimeve të ritmuara me dialogë dramatikë. Në këto pak proza...

  500 Lekë
  In Stock
Showing 289 - 320 of 348 items