Categories

Specials

List of products by supplier: Zenit

per page
Showing 33 - 64 of 91 items
 • Quick view
  2 000 Lekë Out of stock

  Nisem të mendoj dhe të hedh në letër, pastaj në baltë skicë idetë... Është e vështirë të ndërtosh diçka, pa menduar më parë për një këndvështrim origjinal e të freskët, pa përsëritur atë, që është arritur më parë. Kjo mendoj unë, është udha dialektike e cilësisë së artit. Duke u ndodhur në kërkesa të tilla kërkoj dhe eksperimentoj mbi ide e mendime...

  2 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Michel Foucault është një mendimtar e historian i pazakontë. Filozofia e tij e orientoi mendimin drejt arkeologjisë së shtresave të dijes dhe qëmtimit arkivor. Nën këtë dritë e zhbiron  edhe ai tablone Las Meninas, kryevepren e Diego Velázquez. Në këtë pikturë, filozofi dallon një moment tranzitor, dhe risinë që shkaktoi artisti spanjoll në raportin...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Thonë se mbi Virginia - n jep shfaqje një pianist i jashtëzakonshëm, me një teknikë të mahnitshme, i aftë të luajë një muzikë të padëgjuar kurrë më parë, të mrekullueshme.

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Ky roman e vë gishtin tek iluzioni darvinian dhe materializmi marksist, prejardhja e përbashkët e llojeve dhe më tej shndërrimi në një lloj të vetëm njeriu të ri. Autori eksploron prozën e gjatë, duke i dhënë letërsisë bashkëkohore një vepër postmoderniste

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë Out of stock

  600 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Historia nistore e kësaj përmbledhjeje madhështore është mërtisur prej territ të lashtësisë. Autorësia i përshkruhej zotit Tot, shkruesit të zotave; Toti, gjatë Krijimit, shqiptoi fjalët, të cilat u trupëzuan nga Ptahu dhe Khenemui.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Një bisedë e rrallë me James Joyce, realizuar nga Adolf Hoffmeister, ku flitet rreth procesit të shkrimit, veprave të Joyce dhe fuqisë së artit të fjalës

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  I shkruar në fazat e para të Luftës Civile Libaneze (1975--1990), Mali i vogël sjell nga perspektiva e tre personazheve: një luftëtar i forcave të bashkuara; një nëpunës civil në gjendje të vështirë; dhe një figurë amorfe, copëza lufte dhe copëza idesh intelektuale. Gjuha e Elias Khoury është poetike dhe thyese teksa ai tregon historinë e Bejrutit, luftë...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Gjithmonë i referohem Shqipërisë post-komuniste. Edhe kur mund të shkruaj diçka për regjimin e mëparshëm, u referohem fenomeneve që ndodhin sot. Megjithatë, nuk pretendoj të jem as sociolog, as filozof mirëfilli. Mendoj që mënyra ime e të shkruarit shkon në drejtimin e ligjërimit filozofik, me konotacione sociologjike herë pas here, por gjithsesi mbetet...

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Në këtë libër përfshihen dy romane të Faik Konicës, “Martesa e Lejlës” dhe “Sotiri dhe Mitka”, të cilat deri pak kohë më parë e kanë pasur jetën e tyre në gjuhën frënge, ku autori ishte me pseudonimin “Jean de Kroia”. Falë punës kërkimore dhe përkthimit të bërë nga Fotaq Andrea, këto dy romane misterioze tashmë bëhen pjesë e letërsisë shqipe. Edhe këto dy...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Ç'libër i çuditshëm! Nisur për t'iu kushtuar Dekadencës së Francës, ai, sipas gjasave, në të vërtetë është një Himn për Francën, një himn dashurie.

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock
 • Quick view
  700 Lekë Out of stock

  Një katund i izoluar midis malësive të jugut flet një gjuhë krejt të veçantë, e cila me ndalimin e fesë në vitin 1967 shndërrohet në një përvojë dramatike.  “Mjaltë në teh” i Romeo Çollakut i vendos ngjarjet në një katund të izoluar, mes maleve të Jugut, ku figurë qëndrore është një prift, Papa Teo, bariu i grixhës, dhe me anëtarë të tjerë të fshatit, si...

  700 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Herman Melville (1 gusht 1819 28 shtator 1891), ndër shkrimtarët më të mëdhenj të letërsisë së gjithë kohëve dhe perkursor i prozës amerikane. Kryevepra e tij Mobi Dik u botua për herë të parë në Mbretërinë e Bashkuar dhe më pas në vendin e tij, SHBA, dhe për shumë vite mbeti e papikasur prej kritikës, e cila, sot e vendos atë unanimisht në romanet më të...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë Out of stock

  Mosbindja civile është një ese e shkruar nga amerikani Henry David Thoreau, e publikuar për herë të parë në vitin 1849. Në këtë ese , Thoreau argumenton se individët nuk duhet të lejojnë qeverinë të sundojnë apo atrofizojnë ndërgjegjen e tyre dhe ajo që ata kanë për detyrë është mospranimi në heshtje i këtyre veprimeve që e bëjnë qeverinë t’i kthejë ata...

  400 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë Out of stock

  Heroina arabe, Sheherazadja, që arriti të ushqente mirësi në shpirtin e sulltanit gjakpirës, vejushat dhe gratë e hijshme, xhelatët dhe shërbëtorët e sulltanit, xhindet që enden në errësirën e natës, në kërkim të shpirtrave, marrin jetë në një tjetër vepër, pas përrallave të njohura arabe "Një mijë e një net".

  600 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Është e njëjta histori: Wertheri vrau veten, por Goethe jetoi. Schlemihl endet pa hije, një studiues natyre, që jeton veç për veten, grotesk dhe krenar nëpër male e lugina... Schlemihl nuk është një alegori dhe Chamisso nuk ishte dikush që i kishte primare idetë e mëdha; Vetëm jeta", thoshte ai, "mund të jetë". Pikërisht pse është kështu, ai nuk do ta...

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Vjen me ne fund ne shqip nje nga pershkrimet me te thelluara mbi kenaqesine e te lexuarit te tekstit nga teoricienti dhe studiuesi francez, Roland Barthes, perkthyer nga Elvis Hoxha dhe hedhur ne qarkullim nga shtepia botuese Zenit

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë

  Vëllim me poezi 

  600 Lekë
 • Quick view
  700 Lekë Out of stock

  700 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Shekulli i njëzetë është një shekull që e shikon tokën ashtu si nuk e ka parë kush kurrë më parë, toka ka një shkëlqim që nuk e ka patur asnjëherë tjetër, dhe ndërsa në shekullin e njëzetë gjithçka vetëshkatërrohet dhe asgjë nuk është e vazhdueshme, atëherë shekulli ka një shkëlqim të vetin dhe Pikaso i përket këtij shekulli, ai ka karakteristikën e...

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Poet dhe mendimtar i madh gjerman. Vepra e tij ka ushtruar një ndikim domethënës mbi tërë poezinë dhe filozofinë moderne, duke përfshirë shkrimet e Nietzsche-s, Rilke-s, Heidegger-it, Paul Celan-it etj.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Poezitë e përzgjedhura në këtë vëllim u përkasin veprave poetike: Harmonium, Poems added to Harmonium, Ideas of Order, Parts of a World, Transport to Summer, The Auroras of Autumn, The Rock dhe Adagio.

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Kavafis është një nga poetët më të mirë jo vetëm të letërsisë greke, por edhe asaj perëndimore. Ky botim vjen nën shijen dhe përkthimin skrupuloz të Romeo Çollakut, një prej shqipëruese të disa autorëve të famshëm të letërsisë greke  

  600 Lekë
  In Stock
Showing 33 - 64 of 91 items