Categories

List of products by supplier: Fishta

per page
Showing 1 - 32 of 54 items
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Kujtimet në burgjet komuniste dhe ditari sekret që arriti ta nxjerrë me vështirësi prej qelisë: Lufta për të mbetur njeri.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Këtu bëjnë pjesë: Allegretto Albania , Putargat e thata, Minuta e fundit, një engjëll në katin e njëmbëdhjetë, I'm from Albania, Mbaje deren hapur

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Një sprovë mbi zhanrin, që nga zanafilla, dhe përdorimi I tij në letrat shqipe si prozë non-fiction, si tekst argumentues, që iu vlen mësuesve dhe studentëve

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Ky roman është një eksperimentim narrativ bazuar mbi një tekst mitobiografik, të cilin e ka realizuar nën frymëzimin e shkollës milaneze të romanit. Ky libër botohet njëherësh edhe në italiasht edhe në shqip. Autori ka fituar çmimin ndërkombëtar Montefiore në vitin 2016 me librin e tij Codice Kanun.  

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  ... Te satira politike e Fishtës, përmbajtja paraqitet si një rast ose si lehtësi për një lloj të veçantë të ushtrimit formal të gjuhes. Në këtë kuptim edhe vepra “Gomari i Babatasit” nuk mund të jëtë një alegori e tranzicionit apo e transdiktaturave, përkundrazi, janë tranzicioni dhe transdiktaturat ato që vazhdojnë ta bëjnë alegorike veprën.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Ky botim përfshin studime mbi "Lahutën e Lalcis"; si u shkrua dhe u përdor mitologjia. Veprat Mrizi I Zanave, teatri fishtian dhe proza historike

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Ky liber ju vjen ne ndihme per te pasur nje receptim dhe kuptim me te mire te te gjithe korpusit letrar fishtian, pergatitur dhe punuar nen kujdesin e botuesit dhe studiuesit Frano Kulli.

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  3 900 Lekë In Stock

  Ky fjalor, i hartuar për përdorim praktik, si "agjenci emrash", synon me u ndihmue prindërve të rinj shqiptarë

  3 900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim përfshihet e gjithë publicistika e botuar në revistat dhe gazetat e kohës, si "Posta e Shqypnisë", "Albania", "Zani I Shna Ndout", "Gruaja shqyptare", "Dielli", "Afrimi" dhe "Zgjimi I djelmnisë"

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  I konsideruar nga autori si sprovë letrare, libri i ri hedh dritë në udhëkryqet e studimit të njërës prej veprave më të përfolura kombëtare, Kanunit të Lekë Dukagjinit. Prej librit marrin përgjigje shumë debate rreth marrëdhënieve të françeskanit mendjendriturit Gjergj Fishtës me Kanunin. Prej kërkimeve që bënë autori gjithmonë ka një zbulim të ri në...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Mbi jetën dhe veprën e Nënë Terezës, tashmë dimë shumëçka. Dimë për prejardhjen e saj, vendlindjen, familjen, rrethin në të cilën jetoi, rrugën e rregulltarisë që mori, veprimtarinë e saj në Indi dhe kudo në botë. Mirëpo sado që dimë shumë mbi jetën dhe veprën e saj, prapëseprapë nuk mund të themi se jeta e Nënë Terezës përfshihet në një liber apo emision.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  595 Lekë 700 Lekë -15% In Stock

  595 Lekë
  700 Lekë -15%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  350 Lekë In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Libri plotëson jo vetëm galerinë e studimeve fishtjane, por edhe të mitologjisë shqiptare. Hapja kulturologjike si metodologji dhe si kërkim provokon shpjegime më të thelluara të idenditetit tonë kulturor

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Një nga romanet më të mira të autorit, ku ka një gërshetim të ngjarjeve dhe kohëve narrative, si një përjetim për fatet e Shqipërisë së trazirave në fillesat demokratike; një prozë që trondit me dramën që rrok.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Durim Taci vjen me nje vellim me tregime, me te cilin ka fituar cmimin si botimi me tregime me i mire i vitit 2021, dhene nga juria e ngritur nga Ministria e Kultures dhe Qendra Kombetare e Librit dhe Leximit

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  “Një antologji e vogël e jetës” vjen tamam në kohën kur jeta dhe vdekja, që prej Luftës së Dytë Botërore, para 75 vjetëve e deri më sot, nuk kanë qenë ndonjëherë më afër. Nuk kanë qenë ndonjëherë më të miqësuar dhe më bashkëudhëtarë. Konsiderohet nga ato libra xhepi, për të dy xhepat e xhaketës. Shkojnë bashkë, ecin bashkë dhe lexohen bashkë…

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  “Një Antologji e vogël e vdekjes” vjen tamam në kohën kur jeta dhe vdekja, që prej Luftës së Dytë Botërore, para 75 vjetëve e deri më sot, nuk kanë qenë ndonjëherë më afër. Nuk kanë qenë ndonjëherë më të miqësuar dhe më bashkëudhëtarë. Konsiderohet nga ato libra xhepi, për të dy xhepat e xhaketës. Shkojnë bashkë, ecin bashkë dhe lexohen bashkë…

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Një autor postmodern në një Shqipëri postkomuniste, Çapaliku prek të gjitha zhanret, duke i përzier me mjeshtëri dhe shije, veçanërisht në teatrin e tij. Ndërkaq romanet e tij në përgjithësi nuk ndjekin linjën narrative të një personazhi të caktuar.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Libri është pjellë e një eksperiencë kurrë të ndodhur më parë, siç qe goditja që njerëzimi mbarë mori nga pandemia e Covid-19, parë nga qendra më problematike dhe vdekjeprurëse, siç qe Bergamo e pranverës së këtij viti. I ndodhur pikërisht atje, autor na e përshkruan situatën me një aftësi të mrekullueshme shtëgtimi nga jashtë Brenda dhe nga Brenda...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Ramiz Alia dhe Sofokli Lazri: enigma e vëllezërve siamezë. Sprovë për ngjarje sipas ditareve dhe shkrimeve të momenteve të ndryshimit dhe roli I KGB-së.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Monografia e titulluar, “Pashko Vasa, mes historisë dhe letërsisë”, e autores Kiti Toska, është një vepër e shkruar me shumë kujdes profesional, korrekt nga pikpamja shkencore, analitik nga pikpamja e thellësisë studimore dhe kësisoj krejt e veçantë nga pikpamja e rëndësisë së studimeve kushtuar këtij rilindasi gati të parë shqiptar dhe shkodran.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Një libër me komedi që sjell dramatikën e realitetit shqiptar, zhgënjimet dhe sfidat e vetëdijes sëautorit për ti rezistuar epidemive të kohës

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Vlerat dhe ëndrrat e Mandelës shqiptare. Arti dhe jeta në qeli dhe përtej hekurave si një shembull admirimi për brezat e rinj

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky është një libër krejt të veçantë për historinë e artit dhe historinë e Shqipërisë. Rrëfimet e një Shqipërie të bërë me mund ku Simon Rrota nuk shfaqet vetëm si mjeshtër i penelit, por edhe i fjalës. Libri është një udhëtim mbrapsht në kohë e hapësirë, një rrëfim i "vitas urbanis" , etnografik, arkitekturor, historik e shpirtëror i Shkodrës në vitet...

  1 000 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 32 of 54 items