Besim dhe Spiritualizëm There are 122 products.

per page
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  Kushdo që dëshiron të ecë në rrugën e së vërtetës duhet të jetë në mënyrë të pashmangshme optimist sepse ky është udhëtimi më i madh i jetës së njeriut! Askush nuk ka ngjitur ndonjëherë majë më të lartë se ata që kanë nisur rrugën drejt Vetes.

  1 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  Jepini jetë gjërave të bukura dhe jo atyre të shëmtuara. Ju nuk keni shumë kohë dhe energji për të humbur. Me një jetë të tillë të shkurtër, me një burim të vogël të energjisë, është thjesht budallallëk ta humbasësh në trishtim, zemërim, urrejtje dhe xhelozi.

  1 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Ti je përgjigjja, por je krejtësisht i përgjumur. Përgjigjja është brenda teje. Ti je vetëm një farë. Ke nevojë për dheun e duhur, ke nevojë për një kopshtar, ke nevojë për bashkëpunimin e për vullnetin tënd që të vdesësh si farë që pastaj të mund të lindësh si pemë.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  1 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ajo çfarë duhet kujtuar gjithmonë është se, në qoftë se dëshironi diçka të parëndësishme edhe sa për tu kënaqur, nuk do të ndjeni asnjë gëzim brenda vetes. Por në qoftë se dëshironi esencën e jetës dhe nuk e merrni atë, do të jeni sërish të lumtur. Kur kërkon hyjnoren, sa më shumë e dëshiron, aq më shumë është e mundur që fara e fshehur tek ju të mund të...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Për këtë arsye unë them se vdekja duhet jetuar, duhet parë. Ty do të të duhet të dashurohesh me të, ta vështrosh me sy. Sapo njeriu ta këtë parë në sy vdekjen, fillon ta vëzhgojë atë, të depërtojë në të - ai mahnitet.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  Grishja e madhe është një përkushtim për ata që janë të gatshëm të rrezikojnë dhe të heqin dorë prej traditave, dijeve, filozofive, dëshirave, frikës, dyshimeve, kufizimeve, ndarjeve në të "mirë" dhe "keq", mendja dhe trupi, dashuria dhe armiqësia e vetes dhe e zotit...

  1 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Meditimi është diçka më e madhe se mendja. Nuk është diçka që ndodh në mendje; është diçka që i ndodh mendjes. Përndryshe mendja do të qe e aftë ta përkufizonte, ta njihte, ta kuptonte. Kësisoj, nuk është diçka që ndodh në mendje, po përkundrazi diçka që i ndodh mendjes. Është njëlloj siç i ndodh vdekja jetës. Vdekja nuk ndodh kurrë në jetë; i ndodh jetës.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Të jepesh do të thotë t'i jepesh jetës, t'i jepesh burimit, prej të cilit kemi ardhur dhe ku, dikur, do të ktheheni. Ju jeni si vala në oqean: ju dilni nga oqeani dhe ktheheni në oqean. Është e natyrshme se, çfarë mund të bëjë tjetër vala?

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Osho sugjeron të mos lejohet që dashuria të konsiderohet diçka e thjeshtë, që ajo mos të bëhet vetëm preokupim i mendjes ose, edhe më keq, vetëm kënaqësi trupore, plotësim i epsheve shtazore, pra vetëm seks.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Dashuria të jep liri të plotë: dhe nëse nuk ta jep, ajo nuk është dashuri, por diçka tjetër. Është një trip egoje. Nëse ke një grua të bukur, do t'ia tregosh gjithë botës, a thua se ajo është pronë e jotja. Është njësoj sikur ke një makinë të bukur dhe vjen vërdallë që të gjithë të shohin që makinën që ke ti nuk e ka askush.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Të mendosh se e njeh shumë mirë gruan tënde, është një mendjelehtësi. Si mund ta njohësh ti atë grua? Si mund ta njohësh ti atë burrë? Janë procese, nuk janë gjëra. Gruaja që ti ke njohur dje, sot nuk është më: ajo është gjithmonë një tjetër, totalisht ndryshe.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Njeriu është krijesa më e përsosur dhe qënia më e evoluar e kësaj Toke. Asnjë zog nuk mund të këndojë këngën e tij: muzika e tij është veçse një zhurmë, edhe pse e bukur duke qenë frut i pafajësisë së tij. Ndërsa ti mund të këndosh këngë shumë më të bukura, të pasura me domethënie. Por njerëzit pyesin gjithmonë : "Çfarë kam unë për të dhënë?"

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Mund të duket paradokasale, por nuk është. Është e vërtetë ekzistenciale: Vetëm ato që janë në gjendje që të rrinë vetëm, janë në gjëndje që të dashurojnë, të ndajnë gjithçka me tjetrin, pa e poseduar dhe pa u bërë të varur, pa e katandisur në një send e pa e frustruar.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Duket gati e pamundur, por kurrë e ardhmja nuk mund të parashikohet. E ardhmja mbetet e hapur. Ajo që sot duket e pakonceptueshme, nesër mund të bëhet e mundur. Nuk arrihet kurrë në pikën kur e ardhmja mund të konsiderohet e mbyllur. Kjo është domethënia e ndërlikuar e një ekzistence të përjetshme. Do të jetë shumë e vështirë, sepse unë nuk jam i kufizuar...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Energjia gjithmonë rrjedh nga mashkullorja te femërorja, ndërkohë që nuk ka rëndësi nëse kjo dukuri ndodh jashtë apo brenda trupit . Në qoftë se energjia seksuale e trupit fizik rrjedh te trupi lëndor femëror i brendshëm, atëherë ajo nuk shpërndahet. Në këto kushte ndodh brahmaçarja.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Tërë përpjekjet e shkencës nuk janë asgjë tjetër përpos kërkime për jetën e amshuar, e gjithashtu edhe tërë përpjekjet e religjioneve nuk janë asgjë tjetër përveç kërkim për jetën e amshuar - thotë Osho.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Joga ka ekzistuar për shumë, shumë shekuj para se të shfaqej Patanxhali. Ai nuk është zbuluesi i parë, por praktikisht u bë zbuluesi i parë dhe themeluesi vetëm nga ky kombinim i rrallë i individualitetit të vet. Shumë njerëz punuan para tij dhe pothuajse gjithçka ishte e njohur, por joga priste Patanxhalin.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Është e pamundur per dy persona qe duhen ,të braktisin ndjenjen e ftohjes,të ndarjes,të largësisë ndërmjet tyre.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 400 Lekë In Stock

  Jeta është tmerrësisht absurde dhe këtu qëndron bukuria e saj. Ajo është qesharake dhe këtu qëndron hareja e saj. Ajo ngjason si një lojë dhe është plotësisht joserioze. Me përjashtim të budallenjve, askush tjetër nuk është serioz.

  1 400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Çdo fëmijë lind si individ, por tepër rrallë njeriu vdes si individ. Me gjitha qëllimet më të mira, prindët, mësuesit, udhëheqësit, klerikët dhe të ngjashmët na mbjellin idenë e konkurrencës, rivalitetit, ambicies, duke krijuar kështu prej çdo fëmiu qenien e cila me jetën takohet në lufta mendimesh, me fjalë të tjera, në dhunë, në agresivitet...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Osho mendon se dashuria fillon duke e dashur së pari vetveten, por pa kaluar në stade obsesioni ose narcizmi. "Dashuria për veten është një fenomen thelbësor" - thotë Osho. Sipas tij, vetëm atëherë kur arrihet të kuptohet ky fenomen, njeriu arrin ta kuptoj thelbësoren dhe vetvetiu shfaq dashuri ndaj tjetrit dhe fillon ta dojë edhe atë.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Duke shembur konvencionet shekullore, Osho zbulon para lexuesit sekretet e seksit dhe prek të gjitha aspektet e jetës seksuale: fiziologjike, psikologjike e shpirtërore.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në botë ka vetëm një energji dhe ajo është energjia e seksit. Madje edhe nëse Zoti ka krijuar diçka, atë e ka bërë me ndihmën e seksit. Fëmija, jeta lindin falë seksit.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Zarathustra nuk i favorizon të dobëtit, nuk i inkurajon të ashtuquajturit të bindur.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Kolektivi është një fjalë e rrezikshme. Në emër të kolektivit, individi ka qenë gjithmonë i sakrifikuar. Kombet kanë sakrifikuar individët, në emër të kombit, - e "kombi" është vetëm një fjalë. Linjat që keni tërhequr në hartë nuk janë askund në tokë. Ato janë vetëm loja juaj. Por në ato linja që ju keni tërhequr në hartë, miliona njerëz kanë vdekur -...

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Kur ne qëndrojmë ulur, duke bashkuar të dy këmbët duke vënë mbi to duart, i gjithë trupi nis të funksionojë si një rreth. Atëherë rrymat elektrike trupore nuk mund të dalin jashtë dhe kështu fillon të formohet rrethi. Rrethi i energjisë formohet edhe gjatë aktit seksual mes burrit dhe gruas; dhe kur një rreth i tillë fillon të formohet, ky është momenti i...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Përdoreni energjinë me dashuri, përdoreni në ndonjë akt krijues, përdoreni në miqësi, përdoreni në meditim, bëni diçka me të që t'ju ngrejë lart. Dhe sa më lart të shkoni, burimet e më shumë energjie bëhen të disponueshme për ju. Në pikën më të lartë të vetëdijes, ju jeni gati një Zot. Kjo është në duart tuaja.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  "Ta pranosh sfidën e panjohur përkundër të gjitha frikave, është guxim. Frikat janë aty, por në qoftë se ju vazhdoni t'i pranoni sfidat vazhdimisht, gradualisht ato frika zhduken. "

  1 000 Lekë
  In Stock
Showing 33 - 64 of 122 items