Kërko më tej

Tipi i publikimit
Përkthyesi

Ofertat

Histori Ka 550 libra.

për faqe
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I ri

  Libri “I lumi Dom Shtjefën Kurti, dëshmitar i Kishës martire” nuk është thjeshtë një biografi për një prift, por një tekst hulumtues që përpiqet të konstruktojë siç duhet aspekte të historisë tonë; përplasjen e madhe mes regjimeve genocidiste serbe dhe komuniste me kishën katolike, ideologjisë dhe fesë, dhe mbi proceset e ndërlikuara të mbijetesës së...

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 000 Lekë Në stok
  I ri

  Autori e ka konceptuar hartimin e kësaj monografie mbi jetën dhe veprën e Gjergj Kastriotit Skënderbeut, të lidhur edhe me paraqitjen e burimeve historike dokumentare të shek. XV, dokumentet bashkëkohëse të heroit, që fillojnë me kohën e Gjon Kastriotit dhe mbarojnë me vdekjen e Skënderbeut. Monografia është vëllimi i parë i kolanës që ndiqet nga nëntë...

  4 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër u përpilua nga institucione të caktuara me qëllim për të sjellë dëshmi që i akuzojnë të gjitha partitë politike shqiptare të asaj kohe: kjo është akuzë e ashpër të gjithë shqiptarët që nuk arritën të bëhen bashkë për të dalë në një front kombëtar, në luftën për lirinë e Shqipërisë etnike.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 400 Lekë Në stok
  I ri

  Autori ka trajtuar përmes dokumenteve, dëshmive dhe analizave historike një prej momenteve më kritike të shqiptarëve në krijimin e shtetit të tyre, në kohën që Ballkani ishte në flakë dhe Perandoria Osmane ishte në rrënim e sipër

  1 400 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Francis P. Yockey vjen me një tjetër vepër pas botimit në shqip të veprës së tij themelore “Imepriumi”. Ky është një tekst shtojcë që analizon Europën dhe rreziqet që i kanosen asaj nga “miqtë” dhe armiqtë e saj. Yockey, si pasues i teorive të Spenglerit, shkon në thellësi të çështjeve të cilat kanë qenë dhe mbeten të paprekura për fatin dhe të ardhmen e...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  600 Lekë Në stok

  Monografia e titulluar, “Pashko Vasa, mes historisë dhe letërsisë”, e autores Kiti Toska, është një vepër e shkruar me shumë kujdes profesional, korrekt nga pikpamja shkencore, analitik nga pikpamja e thellësisë studimore dhe kësisoj krejt e veçantë nga pikpamja e rëndësisë së studimeve kushtuar këtij rilindasi gati të parë shqiptar dhe shkodran.

  600 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok
  I ri

  Libri "Skanderbeg, Princi Epirit ", nje botim i vitit 1544, eshte perkthyer nga italishtja vulgare. Autori (sipas titullit te librit) duhet te jete Paolo Jovio, ndersa botuesi eshte Bernardino de Bindoni.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër përmbledh më shumë se 20 artikuj, ligjërata dhe biseda të prof. Fei Xiaotong, nga fundi i viteve 1980 deri në fillim të viteve 2000. Tema e tyre qendrore është se si qytetërimet do të bashkëjetonin në kontekstin e globalizimit të shpejtë.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër ofron një analizë mjeshtërore mbi arsyet pse globalizmi dështoi dhe pse populizmi po përhapet me shpejtësi. Ky libër jo vetëm do t’ju ndihmojë të parashikoni të ardhmen e kombeve, por do të luajë një rol për t’i dhënë formë kësaj të ardhmeje

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Barleti, bashkëkohës i heroit shqiptar dhe soditës në shumë nga ngjarjet e përshkruara, mbahej, përgjithësisht, gjer tani vonë, si një burim vërtetësie dhe paanësie absolute.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Është një libër i shkruar, herë-herë, edhe në formën e një ditari, të një lloji krejt të veçantë, që lexuesi ynë a kushdo qoftë ai, herë do të gjejë një rrëfim personal (orët e gjata në punë, kulturën e ushqimit, rreth veshjes etj.), e herë një rrëfim politiko-shoqëror të mbushur me ngjarje, kujtime, ndodhi të vogla e të mëdha, personazhe, takime të...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Libri i udhëtimeve të Evlija Çelebiut, emri i vërtetë i të cilit është Mehmed Zilli, na del përpara si një vepër me rëndësi të veçantë nisur nga fakti se ajo na paraqet një panoramë ekonomike, administrative, kulturore e historike të një pjese të konsiderueshme të hapësirës territoriale të Perandorisë Osmane të shek. XVII.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Libri i udhëtimeve të Evlija Çelebiut, emri i vërtetë i të cilit është Mehmed Zilli, na del përpara si një vepër me rëndësi të veçantë nisur nga fakti se ajo na paraqet një panoramë ekonomike, administrative, kulturore e historike të një pjese të konsiderueshme të hapësirës territoriale të Perandorisë Osmane të shek. XVII.

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Në studim trajtohet komplet lufta e Trojës, nga fillimi deri nw mbarim vetwm nga aspekti njerëzor, duke lënë mënjanë mitet dhe hyjnitw. Ky është studimi i parë i këtij lloji për këtë luftë në Shqipëri por nga ky këndvështrim edhe nw rang ndërkombetar.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë Në stok
  I ri

  Dëgjojmë shumë të flitet për kombin... Por a e dimë se çfarë është një komb? Çfarë e bënë një mori individësh, të ndryshëm nga njëri tjetri, të ndjehen pjesë e një kombi? Si lind një komb? Çfarë arsyesh, sëmundjesh, sjellin vdekjen e kombit? Përgjigjet e të gjitha këtyre pyetjeve, do ti mësoni një e nga një duke shfletuar faqet e këtij libri, dhe në fund...

  900 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok
  I ri

  Ky libër shënon një prej burimeve më të rëndësishme historike për personalitetet dhe epokën në të cilën jetoi Plutarku. Aftësia dhe mjeshtria e tij janë të njohura edhe sot botërisht në mënyrën sesi bëhet jetëshkrimi, duke u shndërruar në këtë mënyrë biografi i parë modern i shumë personaliteteve të shquara

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  900 Lekë 1 000 Lekë -10% Në stok
  I ri

  Vdekja e çuditshme e Europës është rrëfimi më i shitur në botë mbi një kontinent dhe një kulturë të kapuyr në aktin e vetëvrasjes, i pdërditësuar tani me materiale të reja, duke marrë parasysh zhvillimet që nga botimi i toij i parë. Këto përfshijnë ndryshime të shpejta në dinamikën e politikës globale, të udhëheqjes globale dhe të qëndrimeve terroriste në...

  900 Lekë
  1 000 Lekë -10%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 200 Lekë Në stok

  Kjo është një vepër monumentale në fushën e studimeve orientaliste në raportet dhe perceptimet që kanë dy realitete për njëri-tjetrin. Prandaj konsiderohet një vepër monumentale në sfidat e mëdha të komunikimit të ndërsjellë mes njerëzve me kultura të ndryshme

  1 200 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  3 000 Lekë Në stok

  Botim I përgatitur nga Bejtullah Destani dhe Ethem Çeku me dokumente të arkivës shtetërore italiane për Shqipërinë prill-korrik 1943

  3 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Historia nistore e kësaj përmbledhjeje madhështore është mërtisur prej territ të lashtësisë. Autorësia i përshkruhej zotit Tot, shkruesit të zotave; Toti, gjatë Krijimit, shqiptoi fjalët, të cilat u trupëzuan nga Ptahu dhe Khenemui.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Një nga vlerat e mëdha të këtyre "rrëfenjave të vërteta" është se lexohen me një frymë. Ngjarje të së kaluarës, të shumë e shumë kohëve më parë, na duket sikur kanë ndodhur sot.

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Gjatë shekullit XIX, për të krijuar shtetet e veta, kombet etnike luftojnë kundër perandorive, ndërsa gjatë shek. XX shtetet krijojnë kombet politike.

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 500 Lekë Në stok
  I ri

  "Ky është një botim me vlera të rralla i bazuar në dokumentet arkivore të administruara 25 vjet pas shpalljes së pavarësisë. Autori ka konsultuar dosjet në Arkivin Qendror të Shtetit dhe ka sjellë botimin në dy pjesë: Kremtimet e 25 vjetorit të pavarësisë dhe profilet e 800 veteranëve që kontribuan për pavarësinë e Shqipërisë."

  2 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Një studim i kronikës historike nga Karl Thopia Prej ultësirave me këneta të rafshinës së Durrësit u ngritën re të lagështa e të helmatisura që rrëshqasin drejt labirintit të kasolleve dhe rugicëzave të rezidencës . Kështu fryma e helmatisur e politikës europiane kishte helmatisur në mënyre të turpshme vendin dhe Princin e tij.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  500 Lekë Në stok

  Përpjekje për një zgjidhje moderne të çështjes së Judenjve.

  500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok
  I ri

  Për herë të parë vijnë në shqip 8 letra të rralla që heroi ynë kombëtar, Gjergj Kastrioti – Skënderbeu pati me sulltanët osmanë në periudhën që udhëhiqte luftën në Arbëri. Këto dokumente të rralla, që janë edhe fakte me vlera të çmuara historike janë gjetur në arkivat italiane

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  4 000 Lekë Në stok

  Libri vjen si një eksplorim I thellë përvojash dhe arkivash brenda dhe jashtë Shqipërisë nga studiuesi I mirënjohur Pëllumb Xhufi rreth rezitencës së Shqipërisë së jugut ndaj pushtimeve osmane. Po ashtu, këtu ka të dhëna të dorës së parë për betejat, organizimet administrative, strukturat demografike dhe sociale, si dhe të dhëna rreth zhvillimeve sociale,...

  4 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 500 Lekë Në stok

  Shkrime dhe përkthime: Historia e shkrimit të shenjtë (1870 e 1872) Katër Kateizma (1867 e 1872)

  1 500 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 000 Lekë Në stok

  Libri hedh dritë mbi disa të vërteta historike që ndoshta shumë shqiptarë nuk i kanë lexuar kurrë dhe duke qenë se autorja ka qenë e mirëedukuar, dhe gruaja e para shqiptare që ka mbaruar edukimin universitar, kjo biografi është një thesar i rrallë që fatmirësisht është sot në duart tona për ta studiuar dhe për të marr një tabllo më të qartë të kësaj...

  1 000 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok

  Libri hedh dritë mbi disa të vërteta historike që ndoshta shumë shqiptarë nuk i kanë lexuar kurrë dhe duke qenë se autorja ka qenë e mirëedukuar, dhe gruaja e para shqiptare që ka mbaruar edukimin universitar, kjo biografi është një thesar i rrallë që fatmirësisht është sot në duart tona për ta studiuar dhe për të marr një tabllo më të qartë të kësaj...

  1 300 Lekë
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  1 300 Lekë Në stok

  Libri hedh dritë mbi disa të vërteta historike që ndoshta shumë shqiptarë nuk i kanë lexuar kurrë dhe duke qenë se autorja ka qenë e mirëedukuar, dhe gruaja e para shqiptare që ka mbaruar edukimin universitar, kjo biografi është një thesar i rrallë që fatmirësisht është sot në duart tona për ta studiuar dhe për të marr një tabllo më të qartë të kësaj...

  1 300 Lekë
  Në stok
Shfaq 1 - 32 nga 550 libra