The image of Albania and albanian in England View larger

The image of Albania and albanian in England

Dorian Koçi A-005628

New product

Përshkrim i shkurtër

Në këtë libër Koçi ka shkruar për udhëtimet dhe veprat e autorëve anglezë që bën eksplorimin e viseve shqiptare si Bajroni, William Leake, Edwuart Leair, Editth Durham, etj......

More details

This product is no longer in stock

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

ISBN700978992845523

700 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

18 other products in the same category:

More info

Në fund të shekullit të tetëmbëdhjetë, Gadishulli i Ballkanit njihej shumë më pak në Europë, sesa kolonitë e saj nëpër botë...! Studiuesi dhe historiani Dorian Koçi shprehet se kjo mosnjohje reflektohej drejtpërdrejt edhe në librat e gjeografisë, ku këto territore, përfshi dhe Shqipërinë tonë, quheshin thjesht provinca të Turqisë, por paradoksalisht për emërtimin e lumenjve dhe maleve të tyre përdorej ende onomastika e vjetër Greko-Latine.

Përse, duke nisur që nga fundi i 1700-s, dhjetëra udhëtarë europianë vërshuan në trojet shqiptare. Këto pikëpyetje dhe kërkimet e vazhdueshme të studiuesit Dorian Koçi çuan në hartimin e librit “Imazhi i Shqipërisë dhe shqiptarëve në Angli.”

“Franca dhe më vonë Anglia e gjetën veten shumë shpejt në “aktorë” dhe “faktorë” të rëndësishëm politikë, kulturorë dhe socialë në teatrin diplomatik të këtyre viseve. Kjo prani evropiane dhe rinjohjeje u përforcua më tepër nga një fenomen i ri-Udhëtimi”.

Data sheet

Lloji i botimitPaperback
pages124
ISBN700978992845523
Shtëpia botueseAndrea Llukani
PërkthyesiKlevisa Sina