Luan Rama

Lista e librave të autorit

per page
Showing 1 - 32 of 42 items
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Autori, permes letrave dhe ditareve të tyre, është përpjekur të japë dëshmi të vetë francezëve për këtë luftë, mendimet dhe ndjenjat e tyre për shqiptarët dhe Shqipërinë, deri në ditën e Amnistisë dhe fundit të Luftës së Madhe, siç quhej në atë kohë.

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  828 Lekë 900 Lekë -8% In Stock

  Një libër voluminoz mbi udhëtimet e ushëtarëve të huaj francezë në Shqipëri gjatë shekullit XIX dhe përshtypjet e tyre mbi Shqiërinë dhe shqiptarët.

  828 Lekë
  900 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Ky roman duke përshkruar marrëdhëniet e një fotografeje shqiptare me një të dashur francez në Paris, tenton një kërkim të historisë së tablosë së famshme Gustave Courbet « Origjina e botës », ku piktori ka pikturuar seksin e femrës.

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Ky roman mbështetet në një ngjarje të vërtetë. Është historia e dy grave që i përkasin një kohe tjetër, ku fati i detyron të bashkëjetojnë me të njëjtin burrë. Kjo nuk ishte në dëshirën e tyre, por të ligjit të maleve, Kanunit. Një nënë, për hir të fëmijës, mund të pranojë edhe ligjin më poshtërues. Në fillim është xhelozia e më pas urrejtja, të cilat, së...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  Ky libër i bën jehonë jetës dhe veprës së piktorit Abedin Dino, me origjinë nga Çamëria e Shqipërisë, gjyshi i të cilit ishte Abedin Pasha Dino, një nga krerët e Lidhjes Shqiptare të Prizerenit dhe babai i tij ishte Rasih Dino, një nga firmëtarët e Deklaratës së Pavarësisë së Shqipërisë.

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  Ky libër merr nisjen nga regjistrimi i dy Kodikëve të Beratit, «Beratinus 1» dhe «Beratinus 2» në programin e Trashëgimisë Botërore të Unesco-s, «Kujtesa e Botës».

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  Libri është ilustruar dhe me vizatime të Sandro Botiçelit, i cili ndër të parët që ilustroi “Ferrin” e Dantes.

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Imazhet e fëmijërisë së dikurshme të viteve ’50-’60 të shekullit të kaluar duket se janë ngjizur përjetësisht në sytë e këtij autori ku gjithçka na shfaqet në një bulevard të njohur dhe në sheshin qendror të Tiranës. Aty ndihet jeta njerëzore, gjallojnë personazhe piktoreske, flitet për personazhe politike dhe sesi në këtë fëmijëri qëndronte gjithnjë e...

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Në këtë libër veç një udhëtimi në jetën e arvanitasit Jani Papadiamanti (Moréas) në Paris, janë dhe përkthim të disa teksteve të tij poetike si dhe nga proza poetike.

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Kjo ese historike u referohet betejave të mëdha historike, luftrave të mëdha detare në brigjet e Ilirisë dhe në bedenat e fortesave mesjetare shqiptare, rrethimi i kështjellave apo luftrat e stratiotëve shqiptarë nën flamurin e mbretërve të shumtë të Francës, përplasjet e perandorive apo dy Kishave të mëdha, Romës dhe Konstantinopojës. Të gjitha këto...

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% Out of stock

  Nga konsujt e parë francezë si Conte, Isnard, Boulle apo Garnuer, etj.m në vitet 1600-1700 , e gjer tek Degrand, zbuluesi i varreve të vjetra të Komanit në fund të shekullit të XIX, historitë dhe raportet e tyre na shfaqen ngjarje mbresëlënëse, duke na nxitur imagjinatën për të krijuar në mendjet tona imazhin e qyteteve shqiptare dhe të jetës së...

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  1 849 Lekë 2 010 Lekë -8% In Stock

  "Le long chemin sous le tunnel de Platon" (Udha e gjatë në tunelin e Platonit), ese në gjuhën franceze mbi fatin e artistit gjatë epokës totalitare në Shqipëri. Editions “Le Petit Véhicule”, 2001, Nantes.

  1 849 Lekë
  2 010 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Rey ishte një nga «ambasadorët» e kultures shqiptare në vitet ’30 në Perëndim.

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Versioni frëngjisht i librit « Bonjour d’Albanie ». Një libër historik mbi zhvillimin e Luftës së Parë Botërore në Shqipëri me hapjen e Frontit të Lindjes ku Armata Franceze e Lindjes e gjeneral Sarrail zbarkoi në Selanik dhe ushtria franceze u vendos në zonën e Korçës, Pogradecit, Devollit, etj.

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  828 Lekë 900 Lekë -8% In Stock

  Është një guidë kulturore e historike, një shëtitje e këndshme, një gosti e bollshme të marra së bashku, servirur me përkushtim e finesë, ashtu siç di vetëm Luan Rama. Ky libër i vyer e i denjë për çdo bibliotekë, i bashkëngjitet "Përballë tablosë" dhe "Parisi letrar" të këtij autori, duke formuar kështu një trilogji të përkorë, në gjuhën tonë të bukur.

  828 Lekë
  900 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Theksi i autorit është që kjo lidhje e vjetër midis shqiptarëve dhe grekëve në histori duhet t’i shërbejë ardhmërisë së dy popujve fqinj.

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  506 Lekë 550 Lekë -8% In Stock

  “Nuk kam punuar për të marrë tituj dhe çmime, edhe pse jam vlerësuar me shumë të tillë edhe jashtë vendit, por për të bërë art, për të dhënë diçka nga shpirti im dhe ndihem tepër e vlerësuar, kur njerëz të thjeshtë të panjohur më ndalin dhe më falënderojnë për kënaqësinë që kanë marrë prej filmave të mi.”

  506 Lekë
  550 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  Shkrime të ndryshme publiçistike, të ndara sipas natyrës së tyre dhe një përcaktimi kohor.

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Shkrime të ndryshme publiçistike, të ndara sipas natyrës së tyre dhe një përcaktimi kohor.

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Nga botimi i vëllimit të parë të përmbledhjes publicistike “Në udhëkryqet e kohës” në vitin 2007, kanë kaluar dymbëdhjet vjet ku krahas botimit të veprave poetike e në prozë, di dhe të librave historikë, ky vëllim i katërt radhitet në vazhdën e shënimeve që autori ka shkruar në itineraret Paris – Tiranë. Vështirë ti largohej publicistikës, pasi aty është...

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Studiuesi dhe shkrimtari Luan Rama vjen me një tjetër roman para lexuesit: Kohe pa kohe eshte nje trilogji, ku personazhet piketakojne te kaluaren dhe rijetojne me te dhe dalinb nga skena me nje shpirt tjeter qe thua endet ne ajer dhe me nje deshire per te rijetuar kohen qe ka mbetur

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  Ky libër përveç poezive dhe prozës poetike, të frymëzuara nga gargujt parisianë i referohet në mënyrë të veçantë aktores dhe psikiatres Lida Cangonjit dhe burrit të saj, piktorit danez Peter Haubro, i cili për shumë vjet jetoi e krijoi në Shqipëri. Një homazh për për këtë aktore me shpirt të madh humanist.

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  986 Lekë 1 072 Lekë -8% In Stock

  Ky libër është një jetëshkrim artistik i jetësdhe veprës së piktorit me origjinë shqiptare, Omer Kaleshi.

  986 Lekë
  1 072 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  736 Lekë 800 Lekë -8% In Stock

  Ky libër është një jetëshkrim artistik i jetës dhe veprës së piktorit me origjinë shqiptare, Omer Kaleshi,

  736 Lekë
  800 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Një libër që i referohet krijimtarisë pikturale dhe historisë së disa prej piktorëve më të shquar të epokës së Renesancës.

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  Jean Cocteau, ky princ i poezisë ka qenë njëkohësisht poet, piktor, regjisor filmi, dramaturg, pra një artist i gjithanshëm.

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  Porto Palermo është një kala-burg-objekt turistik buzë detit Jon që ka qenë dëshmitare përgjatë gjithë historisë që nga koha e ndërtimit të saj. Me të janë lidhur histori piratësh, luftërash, momente nga jeta e Ali Pashë Tepelenës deri tek internimet në kohën e komunizmit. Objektet nuk janë thjeshtë shtysa kujtimesh. Pjesë të kësaj historie dhe...

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  Një histori mbi jetën dhe luftën e heroit të Popullit Ali Demi, bir i Camërisë martire, i cili që në moshën e adoleshencës erdhi në një shkollë të Sarandës dhe më pas vazhdoi në gjimnazin e Gjirokastrës, ku u përjashtua për aktivitet revolucionar.

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8%

  Ky roman frymëzohet nga qëndrimi i balerinës së famshme franko-amerikane në Sarandë në vitin 1913, në kohën e Luftës Ballkanike kur në brigjet shqiptare vërshuan shumë shqiptarë të zonës së Janinës e Camërisë të pushtuar nga ushtritë turke e greke.

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
 • Quick view
  644 Lekë 700 Lekë -8% In Stock

  Dozon ishte mik me rilindasit e njohur si Naim Frashëri dhe Kostandin Kristoforidhi, të cilët ishin bashkëpuntorët e tij dhe kishte kontakte me shumë nga rilindasit e tjerë në diasporën shqiptare.

  644 Lekë
  700 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
Showing 1 - 32 of 42 items