Specials

Poezi There are 424 products.

per page
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Përmbledhje poetike me krijimet më të mira të autorit

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Ky vellim permbledh poezi të krijuara nga autori gjatë vitit 2014-2015. Studiuesi Agron Shele thote: Vëllimi poetik “Koha tjetër” i autorit Nikollë Loka meriton të radhitet në bibliotekën e çdo lexuesi dhe të lexohet me vëmendje pasi ky libër vjen në fondin e poetekës shqiptare plot dritë, i plotësuar me gjithë karakteristikat e një arti në përsosje dhe...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Materia bio e një murgeshe të bukur

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 100 Lekë In Stock

  Ky është një botim special i veprës kryesore të Gibran, shoqëruar edhe me meditime të tjera poetike, të cilat shquhen për fuqinë e dijes dhe mjeshtrinë e arsyes

  1 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Një vëllim poetik pë dramën e shpënguljes së shqiptarëve në emigrm, I vlerësuar nga M. Camaj, A. Arapi, A. Paplekaj, N. Jorgaqi, A. Berisha

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Përmbledhje me poezi e poetit nga Gruda e Malësisë së Mbishkodrës me cikle të përzgjedhura

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Frika më e madhe për një krijues nuk është humbja e garës me të tjerët apo me botën, por frika e madhe dhe totale është humbja e raportit të vogël të përditshëm me veten.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Pjesë nga libri: E gjithnjë shpresonim në atë fijen e barit të gjelbër, që luhatej nga liria.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Pjesë nga libri: Dashunia fillon prej gjysmës ... Do të vijsh, do të ikësh Ti do të kesh kambë të kuqe Kpucë të bardha Ah, ta kisha edhe unë nji ijë prej gize! ...

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Romeo Çollaku ka botuar trembëdhjetë libra me poezi, prozë e përkthime nga letërsia greke dhe franceze. 

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Poezitë e dashurisë, të renditura në këtë libër në mënyrë të parregullt, shkëndijojnë gjatë gjithë librit, ato janë në një unitet krijimi dhe ndjenje, duke krijuar kështu një mozaik ndjesie të një të riu për të cilin dashuria, më tepër se dhimbje, është një ndjenjë fisnike dhe njerëzore

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Libri të lë mbresa me freskinë dhe origjinalitetin e vet, me larminë e motiveve dhe të detajeve poetike.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Vëllimi me poezi i Qerim Skënderajt dallohet nga shumica e vëllimeve me vargje që po dalin në dritë në poezinë bashkëkohore. Ai spikat për qartësinë e vet kristaline.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Si bir Gostivari, Daja e pa të arsyeshme të tregojë përmes kujtesës së tij dhe me shumë vërtetësi historinë e luftërave të popullit të këtij qyteti e të rrethinave e, në tërësi, të shqiptarëve në trojet maqedonase

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

   Palcë e kombit tim është rrugëtimi i saj poetik, një vjershërim i mbushur me plot të panjohura. Të panjohurat janë ndjesitë e Andrianës, ai gjakim për të kërkuar të vërtetat historike, ato ekzistenciale dhe ato identitare të kombit

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Poezitë në këtë vëllim janë përzgjedhur ndër krijimet prej rinisë së Skerdi Brahimit e deri më sot. Autori ka jetuar gjithnjë në Shqipëri prej ku është frymëzuar për të shkruar mbi disa nga fenomenet e kohës ku jetojmë.

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Ilirian Zhupa është një befasi poetike, jo në kuptimin e çastit poetik, por në kuptimin e dinamikës dhe të vazhdimësisë së gjithë krijimtarisë së tij poetike.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Poezitë e Camajt janë botuar vetëm kohëve të fundit për shkak të ndrojtjes së vetë poetit dhe censurës së asaj kohe.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Qielli spranon arna titullohet përmbledhja e tretë me poezi e autores Anila Kruti. Si nëntitull shoqërues i librit vjen emërtesa "99 poezi lirike", ku disa prej tyre janë pa titull.

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Me këtë vepër autori shkon e ngrihet në atë majë që dëshmon pjekurinë dhe vetëdijesimin e tij poetik.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Pjesë nga libri: Më mbështill në krahë, i thashë sot diellit, më lër të pushoj në tënden ngrohtësi

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Naim Frashëri mori përsipër të krijojë lexuesin e një letërsie kombëtare, ose, siç shkruante shumë kohë përpara albanologu H. Pedersen, tu jepte bashkatdhetarëve të vet, me kryeveprat e tij në prozë e në vargje, shijen e të lexuarit.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Kjo vepër themelore e letërsisë iraniane u soll në shqip nga mjeshtri i madh orientalist shqiptar Vehxh Buharaja. "Shah-Name" konsiderohet një prej përmendoreve të kulturës botërore që bashkërenditet për nga fuqia shprehëse me eposin homerik helenik "Iliada", dhe "Odiseja", me "Vedat" sanskrite, etj.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Arben Shehi, me profesion arkitekt, por që nuk heq dorë kurrë nga letërsia dhe artet, që mbeten pasionet e tij të vazhdueshme. Poezitë e tij janë thellësisht lirike, tamam si një pasqyrë e vogël e vetë poetit

  700 Lekë
  In Stock
 • Letërsi bashkëkohore  shqipe-poezia

 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Këtë vëllim poetik do ta quaja si një enciklopedi poetike të botës shqiptare e shkruar me një frymëzim e me plot gjetje e imazhe poetike të fuqishme, mençurore e humane, me një strukturë kompozicionale polifonike të mirëthurur e të mbajtur gjatë, siç duket në mendjen e tij, si kryemotiv, si kryekëngë e vademekum vlerash shpirtërore, që zbulohen ca nga ca...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Po zgjedh jetën me të gjitha shëmtitë e saj, me të gjitha mashtrimet që na ofron përditë

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Humbe Penelat e semaforëve

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  ... Poezia askund dhe kurrë nuk ka qenë një gjuhë e përgjithshme dhe as gjuhë letrare. Në vend të saj tipike ka qenë që poezia të prangosej në modele të veçanta.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

   “Orestia” del nga çdo skemë të gjykuari. Dramë e krimit dhe e gjakmarrjes, e anktheve dhe e luftës për pushtet, e ndeshjes dhe e rrëzimit të ligjeve, e ëndrrave të turbullta dhe e parandjenjave, ajo ka të tilla përmasa që me një vrundull të saj anësor është e aftë të përfshijë, për shembull, tërë historinë e luftës së Trojës

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  700 Lekë
  In Stock
Showing 65 - 96 of 424 items