Arshi Pipa

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 9 of 9 items
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  Ka mbi dhjetë vjet që për veprën e Arshi Pipës spekulohet pa e njohur atë, duke u mbështëtur në paragjykime të krijuara në shtyp nga disa gazetarë apo edhe shkrimtarë të ngarkuar politikisht dhe me qëndrim apriori negativ ndaj autorit në fjalë.

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  552 Lekë 600 Lekë -8% In Stock

  Një përzgjedhje goditëse e poezive më të mira në nektarin poetik italian, gjerman, francez dhe anglez, një shoshitje e mjeshtrave të poezisë europiane që nga shekulli XV deri në mesin e shekullit të XX, të filtruara me kujdesin e veçantë të përkthyesit dhe kritikut Arshi Pipa

  552 Lekë
  600 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  Një botim i rrallë me ajkën e poezisë klasike latine, të sjellë në një shqipe të pastër nga Arshi Pipa, e denjë për çdo antologji. Me këtë botim njihet thelbësisë e gjithë vlera dhe mjeshtria e poezisë antike romake

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  727 Lekë 790 Lekë -8% In Stock

  Është studimi i parë në gjuhën angleze i këtij karakteri për veprën e Eugenio Montales, i cili është ndoshta poeti italian më i madhe i gjallë.

  727 Lekë
  790 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  460 Lekë 500 Lekë -8% In Stock

  "Për Migjenin" është një libër që përmbledh tri ese të autorit të shkruara në kohë të ndryshme: "Historia e dhimshme e nji shpirti të ri" (Revista "Kritika" 1944'), "Nderim për Migjenin" (Revista letrare, 1945) dhe "Miti i Oksidentit në poezinë e Migjenit".

  460 Lekë
  500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 380 Lekë 1 500 Lekë -8% In Stock

  1 380 Lekë
  1 500 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% In Stock

  Libri pëmbledh dorëshkrimin origjinal të shkruar në italisht dhe përkthimin e tij në shqip. Dorëshkrimi, nën titullin "Abbozzo di una concezione della vita (seguito da) Il genio", është transliteruar dhe shoqërohet me një aparat kritik nga Prof.As.Dr. Merita Sauku Bruci. Gjithashtu, ai është përkthyer nga motra e Arshi Pipës, znj. Nedret Kalakulla dhe...

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  Në këtë vëllim janë mbledhur shkrimet politike të viteve 1958 ­ 1989, të cilat, gjithsesi, nuk arrijnë ta mbulojnë të gjithë harkun kohor të asaj periudhe.

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Studimi i Arshi Pipes per fenomenin Kadare ne letersine e realizimit socialist

Showing 1 - 9 of 9 items