Agron Tufa

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 18 of 18 items
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% Out of stock

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  375 Lekë 500 Lekë -25% Out of stock

  Agron Tufa ka studiuar për gjuhë dhe letërsi në Fakultetin Filologjik të Tiranës dhe në Institutin e Letërsisë Gorki 1994-1999, Moskë. Studimet pasuniversitare i kreu për Filozofi artesh në Institutin e Kulturave Europiane 1999 - 2001, ku dhe magjistroi. Është lektor i Letërsinë së Huaj të shekullit XX, në UT. Ka botuar fillimisht poezi, ese, përkthime,...

  375 Lekë
  500 Lekë -25%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  "Një përmbledhje e autorëve të ndryshëm mbi historinë, arkeologjinë, kulturën dhe traditën dibranë, shoqëruar me një hyrje nga Agron Tufa.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  525 Lekë 700 Lekë -25% In Stock

  Marrëdhënia midis persekutorit, viktimës dhe mbrojtësit të saj (dalëzotësit) është shumë e ndërlikuar. Sidoqoftë, në letërsinë klasike ndeshim një skemë estetike tepër të konsumuar dhe të ngurtë të këtyre marrëdhënieve.

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  Marrëdhënia midis persekutorit, viktimës dhe mbrojtësit të saj (dalëzotësit) është shumë e ndërlikuar. Sidoqoftë, në letërsinë klasike ndeshim një skemë estetike tepër të konsumuar dhe të ngurtë të këtyre marrëdhënieve.

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  450 Lekë 600 Lekë -25% Out of stock

  Personazhi i Agron Tufës, përmes një dueli real dhe metaforik vihet në kërkim të vetvetes drejt shpalimit të shtresimeve të identitetit moral, psikologjik, drejt profilit shpirtëror.

  450 Lekë
  600 Lekë -25%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  750 Lekë 1 000 Lekë -25% In Stock

  750 Lekë
  1 000 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  525 Lekë 700 Lekë -25% In Stock

  Duke na ofruar një udhëtim sa perceptiv aq edhe emocional në vargjet e tij, Tufa na ofron lexime brenda lekurës së njeriut që shpesh e përdor si shtrojë të ndjesive të veta autoironinë. Nuk synon magjepsjen, por të menduarin. Kërkon Sizifin për të ringritur gurin e jetës, edhe në qoftë se do ta shohim duke u rrokullisur sërish. Ky libër u shpall më i miri...

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  Prozat e këtij libri nuk kanë të bëjnë me përkufizimet teoriko-akademike apo shkollareske mbi zhanret (kufitare apo jokufitare). Ato janë autorrëfime, përshkrime, skena e situata, monologje në çastet kritike të minutës fatale para fytyrës së vdekjes.

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 125 Lekë 1 500 Lekë -25% In Stock

  Monografia “Letërsia dhe procesi letrar në shekullin XX” synon të përmbushë një njohje sa më përfaqësuese të peizazhit europian e më gjerë në kulturat letrare përgjatë shekullit XX.

  1 125 Lekë
  1 500 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë 800 Lekë -25% In Stock

  Bota shqiptare është e mbushur me magjira dhe gratë shqiptare dinë plot gjëra për to. Romani "Mërkuna e Zezë " i shkrimtarit Agron Tufa është mbledhja e tërë kësaj përvoje femërore të sjellë në një libër, që me një hap të shpejtë e pa shumë stërhollime (në plan të parë) eksploron atë pjesë të thellë mistike që kanë gratë përbrenda, e cila fillon nga mitra...

  600 Lekë
  800 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  525 Lekë 700 Lekë -25% In Stock

  Një libër me ese kulturologjike ku shkrimtari trajton raportet e tij me fëmijërinë, vendlindjen, kulturën, traditën, ideologjinë, gjuhën, historinë dhe artin e të shkruarit. Përmes stilit të tij ekspresiv, dinamik e sugjestiv, Tufa në këto ese bën një guidë meditative nëpër stacione të trazuara të së shkuarës dhe bashkëkohësisë dhe në sëmundjet e...

  525 Lekë
  700 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 350 Lekë 1 800 Lekë -25% In Stock

  1 350 Lekë
  1 800 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  900 Lekë 1 200 Lekë -25% In Stock

  900 Lekë
  1 200 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë 800 Lekë -25% In Stock

  600 Lekë
  800 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  450 Lekë 600 Lekë -25% In Stock

  Prozat e shkurtra të këtij libri kanë një dallim thelbësor nga krijimtaria ime artistike në poezi, prozë të gjatë apo ese. Diku më shumë, diku më pak, në këto proza të shkurtra ndërthuren elemente dhe të poezisë, dhe të prozës romanore, dhe të esesë.

  450 Lekë
  600 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  675 Lekë 900 Lekë -25% In Stock

  675 Lekë
  900 Lekë -25%
  Reduced price!
  In Stock
Showing 1 - 18 of 18 items