I ri Letershkembimi – Gjergj Fishta Shiko më të madhe

Letershkembimi – Gjergj Fishta

Gjergj Fishta A-006154

Libër i ri

Përshkrim i shkurtër

Në 80-vjetorin e vdekjes së Át Gjergj Fishtës Botimet Françeskane kanë ndërmarrë nxjerrjen e nji botimi të posaçëm të veprës së tij në gjashtë vëllime. Çdo vëllim paraprihet prej nji studimi të veçantë nga personalitete të njohura në fushën e shkencave albanologjike në Shqipëri dhe Kosovë. Në këtë vëllim ka një studim dhe përkthime nga Vincens Marku të letrave nga italisht në shqip.

Më shumë detaje

1973 Artikuj

Detaje të librit

Shtëpia Botuese

Botimet Franceskane
ISBN9789928331106

1 500 Lekë

Shto në listën e librave që dua

Porosit me një klik

Share

30 libra të tjerë nga e njëjta kategori:

Më tepër

Vellimi ka kete tabele lende:

HYMJE

I. FISHTA LETËRDËRGUESI

1. LETRA NË SHQIP

Shkoder, 17 kallnduer 08   I dashtuni Pader Shtjefen,

I dashtuni Pader Shtjefen

Troshan, 4 Tetuer 1914.     I dashtuni Ambroz e Justin,

Kallmet, 7/V/1915.     I dashtuni Ambroz,

Shkoder, 4 Shtatŭer 1918.     I Bindŭeshmi Kshill Provincjet,

Dŭrrës, 27 Frŭer 1919   I dashtŭni Vinçenc,

Paris, 13 Fruer 1920.     I dashtuni Kolegë (At Lorenc Mitroviqit)

Shkoder, 16 – IX. – 20.     I dashtuni P. Bernardin,

Neë-York, 11 Marc 1922.     Fort i dashtuni Justin!

Shkoder, 26 Fruer 1924.     Të Shkelqyeshmes Kryesí të Kshillit Konshtetues.

Shkoder, 26 Fruer 1924.     Të Shkelqyeshmes Kryeministrí.

Shkoder, 27-6-24.     I dashtun P. Ambroz,

Romë, 11 Kallnduer 1925.     Fort i dashtuni P. Ambroz.

Romë, 1 shtatuer 1925.     Vllazen të dashtun

S. Bartol. all’Isola 12-XI-25   I dashtuni Gjon,

Romë, 19.XI.25     I dashtuni P. Provincjal, (Át Pal Dodajt)

Shkoder, 26-XII-26   Fort i dashtuni P. PÁL!

Shkoder, 5 Korrik 1929.     Z. Abdurraman Dibers Min i Arsi.

Athènes le. 11 Tetuer 1930.   Fort i dashtuni P. Provincjal.

Shkoder, 18 Prill 1931   I Nderti e i dashtuni Gjovalin,

Stambollë, 20-10-31.   I dashtuni P. Provincjal.

Livorno, 1 Máj 1934   I dashtuni Lin,

Livorno, 16.5.34   I dashtuni Gjovalin!

Livorno, 9.5.34   Egregio Signore Sig. Giovanni Kamsi

Livorno, 1934   Fort i nderti e i dashtuni Provinçjal!

Shkoder, 6 Qershuer 1935.   I Perndritshmi e i Pernderueshmi Emzot.

Shkoder, Qershuer 1935.     Naltmadhní!

Shkoder, 12-9-35.     Fort i dashtuni P. Tomë!

Shkoder, 14-9-35.     Fort i Nderti Át,

Shkoder, 7. VI. 36.     Fort i dashtuni P. Bernardin,

Shkoder, 16 Fruer 1936     Naltmadhní!

Tiranë, 21. 7. 36     Shkelqesë!

Shkoder, 1 Korrik 1937   Prefektura e Shkoders

Shkoder, 12 Jul 1938     I dashtuni Kelment!

Shkoder, 13. 12. ’38     Idë!

Shkoder, 19 Kallnduer     Át Ludovik Kirit

E Êjte, 24 Gusht 1939   Fort i Nderti Át Prov̄l,

2. LETRA NË ITALISHT

(Përktheu: Prof. as. dr. Vinçens Marku)

2.1. Letra dërgue Át Pál Dodajt

Gomsiqe, 26.XI.1906.

Shkoder, 15.X.1907   Pál fort i dashtun

Shkoder, 5-II-1908

Shkoder, 8-III-1908.

Shkoder, 25 Shtatuer 1908   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 3 Kallnduer 1909

Shkoder, 8 Prill 1909   Pali êm fort i dashtun

2 Korrik 1909

Shkoder, 10 Nanduer 1909   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 5-XII-1909   Pál fort i dashtun

Shkoder, 25 Fruer 1910   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 28-II-1910

Shkoder, 6 Prill 1910.

Shkoder, 31 Dhetuer 1910

Shkoder, 20 Kallnduer 1911 Pál fort i dashtun

Shkoder, 20 Mars 1911

Shkoder, 19 Qershuer 1911   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 12 Kallnduer 1912. Pál fort i dashtun

Scutari, 6.II.1912

Shkoder, 12.II.1912

Shkoder, 24 Gusht 1912   Pál fort i dashtun!

Shkoder, 27 Qershuer 1913   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 15 Shtatuer 1913   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 1 Maj 1914   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 18 Qershuer 1914   Pál fort i dashtun!

Troshani, 28 Gusht 1914   Fort i dashtun Pál

Troshan, 10.9.1914   Pali êm fort i dashtun

Troshani, 30 Shtatuer 1914   Fort i dashtun Pál!

Troshani, 6 Nanduer 1914   Fort i dashtun Pál!

Troshan, l9 qershor 1915   Pál fort i dashtun!

Troshan, 3 Korrik 1915   Pali êm fort i dashtun!

Troshan, 21 Dhetuer 1915   Pali êm fort i dashtun dhe shûm fort i dashtun!

Troshan, 15 Kallnduer 1916 Pali êm fort i dashtun

Troshan, 4 Mars 1916 Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 3 Prill 1916 Pál shûm fort i dashtun

Shkoder, 16 Prill 1916   Pál shûm fort i dashtun

Shkoder, 8 Qershuer 1916   Fort i dashtun Pál,

Shkoder, 21 Tetuer 1916   Pali êm i dashtun,

Shkodra, 10 Dhetuer 1916   Pali êm fort i dashtun

Shkoder, 2 maj 1918   Pali êm i dashtun,

Shkoder, 2.6.18   Pál fort i dashtun

Paris, 17.IV.19   Fort i dashtun Pál

27 Qershuer 1919

29 Qershuer 1919

Tiranë, 19 Korrik 1921   Fort i dashtuni êm Shumë i Nderuem

Tiranë, 4 Gusht 1921

Tiranë, 16-9-21

Tiranë, 13-9-21

Tiranë, 26.9.21   Fort i dashtun Pál,

Tiranë, 4-10-21

Tiranë, 7. 10. 21   Pál fort i dashtun,

Tiranë, 12-X-21

Tiranë, 17-X-1921   Fort i dashtun Pál,

Parigj, 13.12.21   Pál fort i dashtun

Washington, 8-V-22

Parigj, 16-9-22

Parigj, 18. 12. 24   Pál fort i dashtun,

Romë, 5 Kallnduer 1925   Ati êm Provinçjal fort i dashtun,

Shkoder, 28. II. 28   Pál fort i dashtun

Shkoder, 26. VI. 28   P. Pál fort i dashtun,

Shkoder, 3.10.28   Pál fort i dashtun,

Spital, 27. VI. 30   Pál fort i dashtun,

Shkoder, 11 Kallnduer 1931 Pali êm fort i dashtun.… jo!

Lezhë, 7 Fruer 1932   Pál fort i dashtun,

Lezhë, 21 Gusht 1932 Pál fort i dashtun,

Kuerçanella, 23. 9. 33 Pál fort i dashtun!

Livorno, 30. 5. 34     Pál fort i dashtun!

Romë, 24 Shtatuer 1934   Pál i dashtun!

Livorno, 19 Dhetuer 1934   Át Pál i dashtun!

Romë, 21.01.40   Pál fort i dashtun,

Romë, 9 Prill 1940   Pál i dashtun!

2.2 Letra dërgue Êmzot Vinçenc Prennushit

Parigj, 17 Prill 1919

Parigj, 15 Prill 1920

2.3 Letra dërgue auktoriteteve

Shkoder, 12 Maj 1908     Fort i Nderti Át

Shkoder me 28 Gusht 1914   Fort i Nderti Át Delegat Gjeneral,

Livorno, 10 Korrik 1934     Shkelqeses së tij Benito Musolini,

Shkoder, 23 Shtatuer 1939   Shkelqeses së tij Françesko Jakomoni

II. FISHTA LETËRMARRSI

Bardhi.   Shkoder, 14 t’nnânnorit 1906. I dashtuni P. Gjergj!

A.S.K. Gjeçov O.F.M. Gomsiqe, 7-II-1912. Shum i dashtuni A. Gj. Fishta!

Alois Gurakuqi   Shkoder, më 20 Prill 1918. I përndershëm Zotni,

Karl Gurakuqi, etj   Shkoder, me 11 Nânduer 1918. I Nderti Zot, Atë Gjergj Fishta.

Bibdoda. Durrës më 27 Kallënduer 1919. I ndershëm Zotni at Gjergj Fishta.

Dr. M. Lambertz.   Wien (Vienë) 20. II. 1921. Zotni fort i dashtun edhe fort i nderuem!

Hakri M. Nivica.   Neë York City, 5 Prill, 1922. I Perndershim At:

A. Desari. New York City, Maj 19, 1922. I ndershim Zotni,

John Adams.   14 Prill 1922. Të Perndereshmit Gjergj Fishta..

Zev. i Min i P. Jasht.   Tiranë, 7 Qershor 1922. I Nderçmi Zoti Deputet,

Franz Scheiger.   Tiranë, 16 Shtatuer 1922. Miku im i ndershëm,

Faik Konitza. Më 15 të Shkurtit 1924. I ndershëm Zot:

Edhem Haxhiademi   Elbasan. 26.VIII.24. Shumë i ndershëm dhe i shkëlqyshëm poet,

Ndoc Kiri.   Shkoder 9-II-1924. I Nderti Át!

Pa emen dërguesi Shkoder, 10-XII-1924. Fort i dashtuni P. Gjergj,

Pekmezi.   Vjen-ë, 14/VIII 24. Kumbarja i jem i dashtun dhe shumë i çmueshëm.

Mati Prennushi.   Laç 25-X-1926. I dashtuni P Gjergj,

G. Pizzardo   Vatikan 22 Fruer 1936. I Përnderuar At,

Dr. Norbert Jokl Ëien (Vjenë) 7 qershuer 1926. Fort i ndritshmi Zotni A. Gjergj Fishta.

Eqrem Çabej   Romë, më 29.IV.27. Vjershetorit të math Arbëror!

I yti Nip – Atë Topalli   Iballe 24. III. 1929. Atë i dashtun!

Ministrija e Arsimit.   Tiranë, më 19. VII. 1930

Mini e Punve të Jasht.   Tiranë, më 22. VII. 1932

Dr. Norbert Jokl   WIEN, 11 mars 1932. Fort i Ndershmi mjeshtër!

Bumçi   Kallmet 24. IX. 935. Fort i Nd. P. Gjergj.

P. Kardinal Fumatoshi   Kongregacioni i Shënjte, 18/11/1936. I Përnderuar At,

Át Mark Harapi S. J. Shkoder, me 22 Dhet. 1937. Fort i Nderti Át e Zotní,

Hugh G. Grant   I dáshtuni Atë Fishta: Tiranë, 9 Fruër, 1937.

Hugh G. Grant   I nderti Atë Fishta. Tiranë, 12 Korrík 1937.

Kolonel Prenk Pervizi   Korçë, 22/I/1938. I ndritshmi Zotni P. Gjergj!

Hugh G. Grant   Tiranë, 11 Prill 1938. Atë Gjergj Fishta, O.F.M.

Emzot Prof. Jul Bonatti   Vlonë me 9 Fruer 1938. I Pernderueshmi e fort i dashtuni Át,

K. Cipo     Korçë 13 -VI – 39. Fort i nderti Át,

Studentat shqip të Kol. Pnor   Romë 11-XII-39. Shkelqesi e Pernderushme,

Hugh G. Grant     Tirane, 8 Gusht 1939. I dashtun Pater Fishta.

Drita     Romë 15/ XI/ 1940. Shum i ndershëm Pater Fishta!

I Ndritshmi Zotnië, E shtunde

Zanza të dashtun! E amla shpnesë e Shqypnís!

 

 

Të dhëna

Lloji i botimitMe kapak te trashe
Faqe266
ISBN9789928331106
Viti i Botimit2020
VendodhjaShkodër
GjuhaShqip
Tipi i publikimitLibër
StatusiI ri
Numri i botimeveI parë