Mirë se erdhët në kuzhinën time, kështu e ka quajtur ajo librin e shkruar sipas këtij ditari shtëpiak që i jep mundësinë lexuesit të kalojë dymbëdhjetë muaj me autoren, duke provuar kënaqësitë e shijes sipas stinëve e duke zgjedhur, falë këshillave të saj, gatesat më të përshtatshme për çdo ditë të vitit: nxitëse dhe gjallëruese në pranverë të lehta e...
Benedeta Parodi ka përmbledhur në një libër recetat më të mira të emisionit të saj të kuzhinës, dhe ua ka kushtuar të gjitha atyre grave (por edhe burrave), që megjithëse të zëna me punë deri në fyt dhe shpesh me shumë pak kohë të lirë, nuk duan të humbasin kënaqësitë e tryezës dhe ti ndajnë ato me të tjerët. 243 receta të thjeshta dhe të shpejta, për të...
Ne jemi çfarë hamë. Ushqimi që ne konsumojmë shërben për të zhvilluar çdo qelizë të trupit tonë dhe ndikon jo vetëm në shëndetin fizik por edhe në mënyrën sesi ne mendojmë. Studimet tregojnë se ushqimet ndikojnë në mënyrën sesi funksionojnë neuro-transmetuesit përmes reaksioneve kimike, duke përfshirë funksione të ndryshme kimike, si gjumi, kujtesa,...
Përse t’i varni shpresat tek ilaçet dhe kirurgët për të kuruar sëmundjet më kërcënuese për jetën, kur mund të merrni vetë vendimet e duhura për të mos u sëmurur fare? Libri “Ushqimet që shpëtojnë jetë” jep këshilla të vërtetuara shkencërisht për parandalimin e sëmundjeve më vdekjeprurëse, si: sëmundjet e zemrës, kancerin e gjirit, kancerin e prostatës,...
“Dietën 17-ditore” mund ta përmblidhja vetëm me tri fjalë: rezultate të shpejta! Ky botim sjell planin e një mjeku, i hartuar për të rënë në peshë brenda pak ditësh
Mirë se vini në këtë metodë të re dhe revolucionare, që do tju ndihmojë të mos hani me tepri, të kontrolloni nepsin dhe të jeni shumë më të motivuar për të praktikuar ushtrime fizike. Paul McKenna ka zbuluar një sistem shumë të fuqishëm për tu dobësuar, që ripërkufizon dhe modelon mendimet, sjelljen dhe besimin tuaj ndaj vetes, si dhe shëndetin dhe...
Nganjëherë dietat janë shumë shqetësuese. Dhe në këto kushte, stresi që të bën të shëndoshesh, gjithashtu bëhet pengesë për t'u dobësuar... Për t'u dobësuar dhe sidomos për të mos shtuar përsëri në peshë, është pra e domosdoshme që të pakësohet stresi dhe të punohet për afirmimin e vetvetes. Ky libër i shkruar nga diabetologu me famë botërore Alain Golay...
Janë të paktë ekspertët që japin këshilla për të rënë në peshë duke dhënë receta të shijshme, pa ndëshkuar veten teksa ndodhemi para ushqimeve. Prandaj ky libër vjen si zgjidhje tejet praktike dhe e provuar si e suksesshme, ku me 10 hapa të thjeshtë për të lënë kilet e tepërta, për t’u dukur më të rinj dhe për t’u ndier më të shëndetshëm. Ndiqni këshillat...
Tashmë, dihet: Nuk do të ketë kurrë një drekë të suksesshme nëse nuk e fillojmë me një supë të mirë dhe të shijshme! Pjesë e këtij suksesi dhe e kësaj shijeve plot shëndet është edhe kjo guidë:
Spageti dhe nuk ka tjetër...: Kështu po ndodh jo vetëm në tavolinat mesdhetare, por në mbarë botën po gjen përdorim dhe konsumim, edhe falë mjeshtrisë së shefave të kuzhinës. Këtë cilësi te amvisat në çdo shtëpi synon të rrisë edhe ky libër recetash
Në ciklin e librave “Një muaj në kuzhinë”, jepen receta gatimi të orizit, të cilin me plot bindje, në mënyrë artistike, e quajnë “Bukuroshi i ujit, qejfliu i verës”. Ai “flirton” shumë mirë me zarzavatet, djathërat, mishin dhe peshkun...
Qëllimi i përpilimit të këtij libri është që të njohë dhe të rrisë më mirë nivelin e përgatitjen e amvisave në familje për gatimet e gjellëve në gamë sa më të gjerë.
40 receta ëmbëlsirash joshëse “made in Italy” të zgjedhura nga Academia Barilla, që ruajnë ekuilibrin mes tradicionales dhe krijimeve të reja: kryevepra të artit modern të pastiçerisë dhe shumë të tjera që janë krenari e kuzhinave të ndryshme rajonale.
40 receta salcash, konservash dhe likernash të zgjedhura nga Academia Barilla për të shijuar të gjitha “shijet e shtëpisë” tipike të kuzhinës italiane: thesare të vogla që shoqërojnë për mrekulli pjatat dhe e bëjnë tavolinën festive.
40 receta të krijuara mbi bazën e traditës italiane, të zgjedhura për një menu plotësisht vegjetariane nga Academia Barilla: specialitete të rajoneve, pjata të famshme klasike dhe shumë të tjera autentike dhe të reja.
40 receta të shijshme kontornosh të kuzhinës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: një udhëtim përmes shijesh, ngjyrash, aromash tipike për Italinë, mes pjatash të pasura dhe recetash që përgatiten lehtë.
40 receta me bazë peshku, të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: recetat më të njohura të rajoneve dhe shumë pjata të shijshme e plot imagjinatë.
40 receta me bazë mishi të traditës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: me një thjeshtësi të jashtëzakonshme, pjata të një teknike të lartë, me përbërës tipik italianë.
40 receta risotto dhe supash të zgjedhura nga Academia Barilla: më të mirat e traditës italiane, përmes një udhëtimi kulinar tërheqës mes specialiteteve të shijshme me origjinë nga fshati dhe atyre klasike.
40 receta tunduese pastash nga repertori i pasur i kuzhinës italiane, të zgjedhura nga Academia Barilla: shumë krijime të reja dhe receta klasike që nuk mund të mungonin, realizuar me produkte origjinale italiane.
40 receta të zgjedhura nga Academia Barilla për të përgatitur pica dhe fokaçe të shijshme, nga tradita origjinale italiane: nga klasiket që tashmë janë të famshme në gjithë botën deri tek ato më fantastike të pasuruara me produktet tipike italiane.
40 receta buke, çibukësh dhe biskotash të kripura të traditës italiane të zgjedhura nga Academia Barilla: gatime tradicionale dhe të reja, për të festuar mirësinë e bukës, ushqim i pazëvendësueshëm në tavolinat tona.
40 receta sallate të zgjedhura nga Academia Barilla: nga klasiket e përjetshme me bazë perimesh deri te pjatat më komplekse me përbërës origjinalë.
40 receta antipastash të zgjedhura nga Academia Barilla, frymëzuar nga tradita italiane: pjata tradicionale, variante të krijuara duke u bazuar në klasiket dhe risi, që vijnë si një prelud i shkëlqyer i një vakti të mirë.
Ëmbëlsirat, të ëmblat, shumëngjyrëshet, aromëndjellëset… tundimi që falet e dëshirohet prej të gjithëve. Por jo të gjithë kanë lindur pastiçier… E nëse nuk keni lindur e tillë, provën e parë mund ta bëni në kuzhinën tuaj modeste nën shoqërinë e “Të ëmblat Ëmbëlsira”. Ky është më shumë se një libër, është një mik që nuk do t’ju lërë kurrë në baltë, në...
Kuzhina italiane, plot finesë, shumëaromshe, vjen për lexuesit me recetat më të mira klasike, në një libër ku gjenia dhe arti i të ushqyerit mirë gërshetohen me luksin dhe cilësinë e një botimi unik.
Mjafton të thuash Pasta dhe ke thënë gjithçka! Pjata që nuk i thuhet kurrë jo! Pjata që mund të gatuhet me dhjetëra mënyra, nga më e thjeshta, vetëm me vaj ulliri e deri tek ato më të ndërlikuarat ku pastat duhet t’i prodhoni vetë. Por për të mbërritur tek receta e një shefi, së pari leximi kalon nga botimi më i ri i Ideart, nën kujdesin e së famshmes...
Një libër kuzhine për të gjithë. Për admiruesit pasionantë të artit të kulinarisë, por edhe për fillestarët që duan të ushqehen mirë dhe të zbulojnë magjinë e gatimit, përmes recetave të thjeshta dhe të shpejta. Një libër që nuk mund të mungojë në kuzhinën tuaj.
E ëmbël, e hidhur, djegëse, e butë apo e fortë: çokollata, vetë “ushqimi i perëndive” dhe objekt i një kulti që përtërihet në shekuj, shërbehet që të shijohet në një pafundësi mënyrash të ndryshme dhe me shoqërime gjithmonë të reja. Vëllimi përmban 300 receta të zgjedhura, tradicionale e më të reja: përfshin nga biskotat te tortat, nga të bardhat te të...
Në këtë libër gjeni 600 receta të shpejta që përgatiten në 10-30 minuta.
Më shumë se 700 receta tradicionale nga të gjitha krahinat e Italisë, të cilat shoqërohen me më shumë se 400 ilustrime fantastike.
Dieta mesdhetare është mënyra e të ushqyerit e popujve të Mesdheut. Ajo bazohet në përgatitjen e gatimeve të shijshme mesdhetare, duke përdorur lëndët e para që prodhohen në këto vende. Emërtimi dietë mesdhetare është bërë sinonim i jetëgjatësisë dhe mbrojtjes së organizmit nga sëmundjet e zemrës, diabetit etj.