Lazër Radi

Lazer Radi lindi në 29 janar 1916 në qytetin e Prizrenit. Pas përndjekjes që serbët i bënë anëtarëve të familjes së tij, ai erdhu në Shqipëri ku ndoqi shkollën e mesme në Shkodër. Botimet e tij të para u publikuan në gazetat si "Kombi", "Drita", "Diana". Ato zakonisht mbanin emrin e tij ose dhe pseudonimet si L. R., Lara, Lapredi, Ladi. Pas viteve 1940 botoi librin "Fashizmi dhe fryma shqiptare". Në vitin 1942 mori titullin Doktor Jurist.


Më 23 nëntor 1944 u arrestua nga partizanët. Gjykohet bashkë me intelektualë të tjerë në të ashtuquajturin Gjyqi Special ku u dënua me 30 vjet heqje lirie. Vuajti dënimin për rreth 10 vjet dhe pas daljes nga burgu nisi kalvarin e internimeve në kampe të ndryshme si Kuç, Shtyllas, Radostinë etj. Për një periudhë të gjatë kohe punoi si bujk, murator, marangoz etj. Në '82 etiketohet si "Intelektual borgjez dhe armik i popullit".


Pas shembjes së diktaturës publikoi artikuj të ndryshëm në gazetat e para të lira të vendit, botoi dhe përktheu. Ndër përkthimet e tij përmendim "Platoni, vepra", "Qytete fantazma" ndërkohë ndër veprat e tij përmendim studimin "I pari Gjyq Special në Shqipëri", vëllimin poetik "Anvaze të Sharrit" etj. Pjesa më e madhe e veprës së tij është hedhur në qarkullim nga shtëpia botuese “Jozef”.


Lazer Radi ndërroi jetë në 23 shtator 1998 në Tiranë.

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 7 of 7 items
 • Quick view
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% In Stock

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% In Stock

  Tre novela te shkruara nga Lazer Radi.

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% Out of stock

  Mirash Ivanaj njihet si ministri i hekurt i Ahmet Zogut. Një njeri erudit, që për dy vite si ministër i arsimit reformoi jo pak shkollat në vend. Nëse sot sistemi i fillores së detyruar në arsim është një koncept i njohur, Ivanaj ishte ai që e kreu këtë reformë në një vend ku shumica e popullsisë nuk dinte shkrim. Sipas Mirash Ivanaj krijimi dhe afirmimi...

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Add to cart More
  Reduced price!
  Out of stock
 • Quick view
  920 Lekë 1 000 Lekë -8% In Stock

  920 Lekë
  1 000 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% In Stock

  Vepra Poetike e lazer Radit - eshte nje permbledhje e poezive dhe poemave te shkruara prej tij gjate gjithe jetes.

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 104 Lekë 1 200 Lekë -8% In Stock

  Nje vere me Migjenin - nga Lazer Radi. Ne Korrik te vitit 1936, autori i librit ka jetuar se bashku me Migjenin ne Puke, ku ky i fundit punonte si arsimtar. Ne kete liber Radi ka hedhur kujtimet e tij per mardheniet e tij me shkrimtarin e njohur

  1 104 Lekë
  1 200 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 288 Lekë 1 400 Lekë -8% In Stock

  Shqipnia e viteve '30. - nga Lazer Radi. Edhe ky eshte nje liber mekujtime dhe shenime per Shqiperine e viteve '30 te shekullit te kaluar, sidomos persa i perket kuadrit politik dhe kulturor te vendit.

  1 288 Lekë
  1 400 Lekë -8%
  Reduced price!
  In Stock
Showing 1 - 7 of 7 items