Eskili

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 5 of 5 items
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Suksesi i tij i parë ka qenë “Persët”, tragjedia e vetme me temë bashkëkohore që ka mbetur prej tij. Në konkurset e mëvonshme ka pasur për rival Sofokliun e ndoshta Euripidin. Fitorja e tij e dytë qe “Të shtatët kundër Tebës”. Më 458, në moshën 67 vjeç fitoi me trilogjinë “Orestia” dhe fill pas kësaj u largua nga Athina për në Sicili

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  300 Lekë In Stock

  "Koeforët"është cilësuar si tragjedi e së drejtës.

  300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

   “Orestia” del nga çdo skemë të gjykuari. Dramë e krimit dhe e gjakmarrjes, e anktheve dhe e luftës për pushtet, e ndeshjes dhe e rrëzimit të ligjeve, e ëndrrave të turbullta dhe e parandjenjave, ajo ka të tilla përmasa që me një vrundull të saj anësor është e aftë të përfshijë, për shembull, tërë historinë e luftës së Trojës

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  300 Lekë In Stock

  Sipas mitit, Prometeu krijoi me baltë njeriun e parë, i cili me kohë u shumëzua. Qe të mos i linte në mjerim, Prometeu shkoi te qerrja e zjarrtë e Diellit (Helios), vodhi një shkëndijë zjarri dhe ua çoi njerëzve.

  300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Kjo veper vjen me nje tjeter perkthim ne gjuhen shqipe, nga Romeo Collaku, i cili e ka perkthyer nga gjuha greke, duke i dhene mundesi lexuesit te sotem te receptoje me mire kete kryeveper te letersise antike greke.

  500 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 5 of 5 items