Spiro Mehilli

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 17 of 17 items
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Tre prej diktatorëve më të njohur të Shekullit të XX, Hitleri, Musolini dhe Stalini vijnë përmes një analize komplekse dhe të dhëna të marra nga burime të shumta arkivore, libra biografikë dhe analiza

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Spiro Mëhilli vjen me këtë libër para lexuesve si novelist. Janë 7 rrëfime që përcjellin dramën e individit shqiptarë në komunizëm dhe demokraci. Janë 7 rrëfime të cilat të bëjnë për vete me mjeshtrinë e narracionit, me dramën që përcjellin dhe me shqetësimet që ngrenë secila prej historive.

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Spiro Mehilli sjell nje biografi te plote te jetes dhe krijimtarit se Maksim Gorkit, duke iu referuar te dhenave dhe studimeve qe jane bere ne Bashkimin Sovjetik. Nje ndalese me interes eshte edhe roli i tij ne krijimin e realizmit socialist.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Ky roman trajton plagën e rëndë të shoqërisë shqiptare: përdorimin e drogës nga të rinjt dhe emigrimin ilegal drejt perëndimit me anë të gomoneve.  

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Një Libra i ri me tregime nga autori Spiro Mëhilli.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Spiro Mëhilli sjell një botim tjetër me vlera historike për të kuptuar kontekstin dhe zgjidhjet e vështira të një shteti të madh si Polonia, e cila ndodhej mes presioneve të mëdha të Rusisë dhe Gjermanisë, gjatë kohës së Luftës së Dytë Botërore: “Me gjermanët rrezikojmë të humbim lirinë, ndërsa me rusët humbim shpirtin”.  

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Studiuesi Spiro Vasil Mëhilli analizon periudhën që nga pushtimi fashist i Shqipëri më 7 prill 1939 deri në momentin e largimit të Bashkimit Sovjetik nga Shqipëri në dhjetor 1961, ku përmes fakteve, dokumenteve dhe analizave jep të dhëna të dorës së parë për rolin e Shqipërisë në Luftën e Dytë Botërore, ndikimin jugosllav në vendin tonë dhe raportet e...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Romanin “Vallja e të vdekurve” ia kushtoj shokut tim Gani Qeraxhiut. E kam njohur në 4 korrik të vitit 1959, ditën që u grumbulluam në Pashaliman dhe pas fjalës “rrugë të mbarë” të kundëradmiral Teme Sejkos, me anijen “Irgis” udhëtuam nga Vlora në Odesë e më tej me tren në Leningrad. Ishim kontigjenti i kursantëve që do të studionim në Institutin e...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Ky libër trajton historinë e Romeos dhe Zhuljetës shqiptare. Një dashuri mes dy të rinjëve nga një fshat i Tiranës, e cila në pamundësinë e realizimit të saj, prodhon një krim. Autori, Spiro Mëhilli e ka rrëfyer mjeshtrisht, duke u bazuar mbi historinë që rrëfehet brez pas brezi nga banorët e zonës.

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Pas një sërë botimesh, si "Kur thinjet kujtesa" (roman), "Lulja e majit" (tregime), Shtëpitë e shpirtit (esse) dhe "Dritëhijet e një perandorie" (305 vjet dinasti e romanoveve ) (Roman), Spiro Mëhilli na paraqitet me romanin e ri "Zjarret e natës" me temë të marrë nga Italia. Në qendër të tij është familja intelektuale Xhanini dhe bebisitja Klarita, vajzë...

  800 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 17 of 17 items