Zija Çela

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 17 of 17 items
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Brenda veprës së shkrimtarit është përditshmëria, ëndrrat, historia, mitet, dashuria, urrejtja, është filozofia e psikologjia mbarëshqiptare, janë bizneset, intrigat, zakonet, shpirti, lindja, vdekja, ringjallja, vrasja, shteti, feja, qielli, Hadi.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Në këtë roman ka edhe një velierë. Por, si në veprat e mëparshme, Zija Çela e komandon anijen e prozës së vet për ta dërguar larg, përmes një bote sa reale aq imagjinare.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Kjo vepër e Zija Çelës mund të jetë e krahasueshme nga tematikat distopike me romanet e Kafkes, Oruellit ose Kadare (“Procesi”, “1984”, “Pallati i ëndrrave”), por në arkitekturën e tij dhe në shtresimet metaforike romani “Banka e Ankesave” është po aq origjinal dhe i papërsëritshëm. Me kete roman, Zija Cela ka fituar cmimin si autori i vitit 2022 ne...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Proza e shkurtër e Zija Çelës është tërësi unike, që gjakon të njëjtin objektiv me romanet e tij. Me librin e madh dhe unik që shkruan, Zija Çela rreh të pasqyrojë kompleksitetin e një thelbi, atij njerëzor.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  300 Lekë Out of stock

  Proza e shkurtër është thelb e tharm. Edhe në letërsinë botërore ka romane mjaft të njohura që, siç është pranuar tashmë, të kujtojnë ato karrocat e mbyllura, të cilat transportojnë një diamant të ambalazhuar: tregimin.

  300 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  900 Lekë In Stock

  Romanin "Goja e Botës" është një vepër e shkëlqyer. Është një gjetje e jashtëzakonshme dhe unë jam mrekulluar jo vetëm me gjetjen, por edhe me mënyrën se si autori e ka trajtuar e shtjelluar. Vendi dhe ambienti metaforik-simbolik funksionon për mrekulli.

  900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë Out of stock

  Sipas shkrimtarit Zija Çela, mund të hysh në historinë e letërsisë dhe mund të mos mbetesh në letërsi. Ky mendim interesant na kumton se letërsia e madhe ose e vërtetë është ajo që mbetet gjithmonë letërsi dhe jo histori e saj.

  600 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  “Lavjerrësi i Qytetit” është një vazhdimësi piramidale në krijimtarinë e Zija Çelës.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ora e Zooparkut" është shkrim i pastër letrar, monument artistik i ngritur me gjuhë dhe stil shembullor, me vizione të aktualitetit dhe një sintezë autoriale të përvojës së shkrimit. Me këtë roman të Zija Çelës proza jonë arrin të bëhet prozë e gjithëpërfshirjes artistike, e transformimeve të mëdha narrative dhe e bashkëkohësimit subjektor, e...

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë Out of stock

  Është një rrëfim elegjiak.. I kushtohet tim biri, mikut tim më të madh, përkthyesit Dritan Çela që ndërroi jetë më 4 mars të vitit të shkuar. Herë tjetër, në letra, ëndrrën e kam kthyer në realitet, por është hera e parë që, sado të pëlcas, këtë realitet nuk mund ta kthej dot në ëndërr. Zija Cela

  500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Autori e vuan si shqetësim të përhershëm ndjenjën që, edhe pos flijimit të zemrës, nuk arrin ta bëjë më dinjitoze botën përreth.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Në romanin “Pilisama Selfie” shkrimtari Zija Çela ndërton një qytet gjysmë provincial, të mbushur deri në grykë me vanitete njerëzore autentike, të cilat marrin jetë nga përballja me marrëzitë dhe lajthitjet kolektive, ku gjedhja letrare parodiake plekset me prirjen tashmë të sprovuar të autorit për të përqeshur pa mbarim bashkëkohësit e vet.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë Out of stock

  Letërsia shqipe guxon të shtojë dhe një Princ të katërt, "Princin e buzëqeshjes" të Zija Çelës.

  600 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  700 Lekë Out of stock

  Zija Çela përbën një rast unik në letrat shqie. Ai shfaqet jo si prozatori me i rëndësishëm pas Kadaresë, siç janë shprehur plot dashamirës të autorit, por si një planet letrar, krejt më vete, i pakrahasueshëm, prandaj i rëndësishëm dhe vetvetja.

  700 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  1 200 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 17 of 17 items