Çarls Dikens

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 15 of 15 items
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Charles Dickens, një nga romancierët më të mëdhenj të letërsisë botërore, lindi në Portsmuth në vitin 1812. Ndër kryeveprat e tij po shënojmë: Klubi Pikuik (1836), Oliver Tuist (1838), Kënga e Krishtlindjeve (1843), Doriti i vogël (1857) etj.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  620 Lekë In Stock

  Libri më i famshëm i Carls Dikens vjen në këtë botim i përshtatur për lexuesit e vegjël.

  620 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  880 Lekë In Stock

  Në romanin e tij autobiografik, autori tregon vuajtjet dhe peripecitë e një fëmijërie të rritur pa baba, nën diktatin e njerkut dhe motrës së tij të pashpirt; rruga e vështirë e tij për mbijetesë dhe suksesi i arritur si shkrimtar. Padyshim, “David Koperfildi” bën pjesë ndër librat autobiografikë më të arrirë...

  880 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në romanin e tij autobiografik, autori tregon vuajtjet dhe peripecitë e një fëmijërie të rritur pa baba, nën diktatin e njerkut dhe motrës së tij të pashpirt; rruga e vështirë e tij për mbijetesë dhe suksesi i arritur si shkrimtar. Padyshim, “David Koperfildi” bën pjesë ndër librat autobiografikë më të arrirë...

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  620 Lekë In Stock

  Ky është një nga libër më të bukur për festën e Krishtlindjeve, i referuar përherë si botim për lexuesit e vegjël në një ditë të tillë

  620 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  Z. Pikuik shënoi çdo fjalë të pohimit të karrocierit në bllokun e shënimeve me synimin për t'ia njoftuar klubit, si një shembull i veçantë i gjallërisë së kuajve në rrethana sprovuese.

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  Ardhja e dy vizitorëve dhe hulumtimi i z. Uinkëll dhe i zonjushës së re me çizme me gëzof që pasoi, sipas të gjitha gjasave, do të kishte dalë një ndërprerje tejet e pakëndshme ndaj të qeshurave të forta të të pranishmëve, po të mos kish qenë për harenë e z. Pikuik dhe humorin e shkëlqyer të të zotit të shtëpisë, të cilat i vunë në punë plotësisht për të...

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 400 Lekë Out of stock

  Vendosur në Lankashir, zemra e një sistemi fabrikash deri diku të reja, rrëfenja është portretizim i industrisë së mesit të shekullit të XIX - të të Anglisë. Dikensi komenton regjimin e ashpër dhe rutinën mekanike që zbatohen me forcë mbi punëtorët dhe shtresat e tjera të shoqërisë nga Revolucioni Industrial.

  1 400 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  600 Lekë Out of stock

  Një jetim pa mbrojtje, i cili që nga lindja vuan nga trajtimi i keq që I bëjnë dhe tërhiqet në një botë vjedhjesh dhe krimi, kundër vullnetit të tij.

  600 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  620 Lekë In Stock

  Oliver Tuisti është një djalë jetim dhe i varfër, të cilin e trajtojnë egërsisht në një strehë vorfnore. Pa asnjë kacidhe dhe i uritur, ky merr rrugën për Londër, po bëhet viktimë, duke rënë nën kthetrat e një bande grabitësish e xhepavjedhësish, që kryesohej nga krimineli Fexhin. Pas miqësimit me një zotëri bujar, në kohën kur burri bie pre e vidhet nga...

  620 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  550 Lekë In Stock

  Në librin e tij Oliver Tuist, shkrimtari i njohur anglez me famë botërore Çarls Dikens, rrëfen me stilin e tij të hollë historinë e një djaloshi të rritur jetim, i cili megjithë vështirësitë e jetës, arrin të bëjë një jetë të pastër e të dëlirë. Oliver Tuist është një vepër e mrekullueshme në të cilën dalin në pah fuqia e mirësisë, vlerat njerëzore,...

  550 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Çdo ditë shtresat popullore zhyteshin në skamje dhe klasa borgjeze bën të paditurin ... Një histori e trishtë dashurie e ngjizur nën hijen e gijotinës ... Në këtë kryevepër botërore të Dikensit, do të njiheni me tmerrin, terrorin dhe fytyrën e akullt të vdekjes përgjatë ditëve te Revolucionit Francez dhe krahas kësaj, do të ndjeni forcën e dashurisë,...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  620 Lekë In Stock
 • Pasuria misterioze që fati i cakton bonjakut Pip, hedhja poshtë me mendjemadhësi e miqve të vjetër, brengat dhe vuajtjet që shënojnë udhën e ekzistencës së tij drejt pjekurisë së vetëdijshme, përbëjnë themelin e një rrëfimi ku ndjenja e fajit dhe e dhunës themelohen me shenja groteske, në sajë të të cilave komedia merr ngjyrime therëse dhe mizore.

 • Quick view
  450 Lekë In Stock

  Shpresa të mëdha, shpalos të njëjtën freski dhe vetvetishmëri të asaj që cilësohet si kryevepra e shkrimtarit të madh anglez, David Koperfildi, shkruar dhjetë vjet më parë. Në këtë botim vjen i përshtatur për fëmijë nga Monica Kulling.

  450 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 15 of 15 items