Nikolle Loka

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 11 of 11 items
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Ky liber flet per sfiden peseqindvjecare te shqiptareve nen Perandorine Osmane. 

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Nuk është e rastësishme ardhja e autorit Nikollë Loka me këtë vëllim të ri poetik. Poeti që mediton dhe ndjen në përjetime të çastit a të qëllimit, vjen momenti kur dëgjon vetveten t’i flasë e ta shtyjë drejt vendimit finalizues për të dërguar në shtyp vëllimin e radhës. Kjo shtysë është fundamentale për çdo shpirt poetik, pasi krijuesi dhe libri i tij...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Ky vellim permbledh poezi të krijuara nga autori gjatë vitit 2014-2015. Studiuesi Agron Shele thote: Vëllimi poetik “Koha tjetër” i autorit Nikollë Loka meriton të radhitet në bibliotekën e çdo lexuesi dhe të lexohet me vëmendje pasi ky libër vjen në fondin e poetekës shqiptare plot dritë, i plotësuar me gjithë karakteristikat e një arti në përsosje dhe...

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Permbledhje poetike me krijimet me te mira te autorit Nikoll Loka ku ai reflekton mbi jeten dhe arritjet e tij me imazheri te natyres dhe ylberit.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Biografi e bajraktarit të Oroshit

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Prengë Bibë Dodë Gjonmarkaj, dy herë Zevendëskryeministër dhe dy herë Ministër në katër qeveritë e para të shtetit shqiptar; kandidat për Fronin Mbretëror të Shqipërisë; Komandant Brigade në Gardën Perandorake në Stamboll; Gjeneral. Njeriu i parë i Degës prijëse të Gjonmarkajve, që e drejtoi Mirditën deri në vitin 1919 kur, në mungesë të pasardhësit,...

  1 200 Lekë
  In Stock
 • E ku e ka gjetkë zanafillën shteti arb përveç se në Ndërfanë të Mirditës... Këtë tezë mbron fort studiues Nikoll Loka në një studim profesional dhe tejet provokues, që rend të sfidojë disa nga tezat e historiografisë zyrtare të deritanishme. Për çështjet e mëdha që shtron ky libër, por edhe për rëndësinë që pati zhvillimi gati 25-vjeçar i Arbërisë në...

 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Studime historike, rec.publivistike rreth krahines se Mirdites. Ky studim paraqet informacione rreth dinastise princerore te Shpaneve, historise se krijimit te Mirdites due historise se arsimit ne Mirdite. 

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Vëllimi i dytë i studimeve historike të studiuesit Nikoll Loka ku ndër të there, ai paraqet informacione rreth Shqipërisë gjatë periudhës së dilemës midis demokracisë dhe autoritarizmit, Lëvizjes Kombëtare për Shkollën dhe Alfabetin Shqip dhe arsimit të femrave në hapësirën e mentalitetit shqiptare. 

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Një monografi për njërin ndër protagonistët kryesorë të jetës politike shqiptare në periudhën 1934-1955. Në këtë biografi vijnë të dokumentuara përmes fakteve dhe dëshmitë të gjitha momentet e jetës së tij, që nga ngritja në krye të lëvizjeve komuniste, deri në rënien e tij

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Jeta dhe vepra e mësuesit nga Oroshi, Zef Shkorreti, i cili për disa dekada arsimoi disa breza fëmijësh. Detaje nga jeta që vijnë nga dëshmitë, dokumentet dhe vlerësimet për mjeshtrin e pedagogjisë në zonën e Mirditës

  1 000 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 11 of 11 items