Aleksandr Solzenicyn

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 9 of 9 items
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Shtepia botuese Fan Noli sjell te plote ne tre vellime sagen tragjike Arkipelagu Gulag, i cili kosiderohet si “investigimi letrar” me i plote per krimet e Stalinit ne Bashkimin Sovjetik

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Shtepia Botuese Fan Noli hedh ne qarkullim vellimin e trete te nje prej sagave me tmerruese te krimeve te komunizmit rus, - te rrefyera nga Sollzhenicini, deshmitar i ngjarjeve qe tronditen boten

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 500 Lekë In Stock

  I rilexuar sot, rreth pesëdhjetë vjet mbasi është shkruar, ky roman godet në një shënjestër shumë të gjerë, të pakufizuar as në hapësirë as në kohë.

  2 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  Në nëntor 1962, një tregim tronditi Bashkimin Sovjetik. Një Ditë në Jetën e Ivan Denisoviç, romani klasik i Aleksandër Solzhenicinit u publikua afro pesëdhjetë e një vjet më parë. Një tregim i shkurtër dhe i thjeshtë mbi një të burgosur që po përpiqet të mbijetojë në Gulag - sistemi sovjetik i kampeve të punës - tashmë shihet si një nga librat më të...

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  - Agronom jeni? - Jo, teknik tokash. - Mirë, po... pse banoni atje?

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  Romani Rrota e kuqe ka 10 vëllime, të cilave Aleksandër Sollzhenicin i kushtoi plot 20 vjet krijimtari në periudhën 1971-1991. Mbi bazën e një dokumentacioni shumë të pasur analizohen shkaqet e fitores së revolucionit në Rusi; dobësia e pushtetit carist, degradimi i fesë dhe radikalizmi shoqëror. Është një sagë historikë në rrënjët e së cilës gjenden...

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  Romani Rrota e kuqe ka 10 vëllime, të cilave Aleksandër Sollzhenicin i kushtoi plot 20 vjet krijimtari në periudhën 1971-1991. Mbi bazën e një dokumentacioni shumë të pasur analizohen shkaqet e fitores së revolucionit në Rusi; dobësia e pushtetit carist, degradimi i fesë dhe radikalizmi shoqëror. Është një sagë historikë në rrënjët e së cilës gjenden...

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 200 Lekë Out of stock

  Një tjetër kryevepër e Aleksandër Solzhenjicin vjen në gjuhën shqipe: Shtëpia e Matrionës, një histori e madhe, e rrëfyer thjeshtë në një fshat rus. Jeta e një të dënuari që sapo del nga burgjet dhe e fillon jetën në një shtëpi të vogël me qira. Një ngjarje me simbolikë të madhe në Rusinë kur sapo Stalini ishte ndarë nga jeta

  1 200 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
Showing 1 - 9 of 9 items