Fan Noli

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 12 of 12 items
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Përmbledhje me krijimtarinë poetike të Nolit, e botuar në vitin 1948.

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Noli’s dissertation bears the short, emotionally neutral title, George Castrioti Skanderbeg, and is written strictly abiding by the didactic guide-book for a doctorate. To this day, it may well be considered a piece of model of academic writing, in terms of both its depth of research and form of presentation.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Historia e Skënderbeut është një vepër shkencore e nivelit shumë të lartë, sidomos për shënimet kritike mbi veprat e autorëve të shumtë që kanë shkruar mbi Skënderbeun, ashtu edhe mbi personalitetet dhe ngjarjet historike që kanë pasë lidhje me epopen tonë kombëtare.

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  200 Lekë In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  Theofan Stilian Noli, një prej figurave më të spikatura të lëvizjes patriotike shqiptare, përktheu në greqisht veprën e Sami Frashërit "Shqipëria ç'ka qenë, ç'është e ç'do të bëhet". Periudha më e rëndësishme e aktivitetit të tij në të gjitha fushat mbetet 1920-1930. Poezitë e tij më të mira janë përfshirë në vëllimin Album. Përveç veprimtarisë shumë të...

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim janë përfshirë veprat: "Bethoveni dhe Revolucioni Francez" (anglisht dhe shqip), "Jeta ime", "Historia e krishterimit në Shqipëri", "Portrete dhe skica".

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim janë përfshirë: "Historia e Skënderbeut, Kryezotitit të Arbërisë (1405-1468) dhe "Gjergj Kastrioti Skënderbeu (1405-1468)".

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Zgjedhur dhe përgatitur nga Prof. Koço Bihiku

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Oratoria përzgjedhur dhe përgatitur nga: Prof. Nasho Jorgaqi

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim janë paraqitur të gjitha letrat e shkruara nga Fan Noli drejtuara figurave të tilla si: Hilë Mosin, Aleksandër Xhuvanin, peshkopit rus Aleksandër, Tomas Manit, Sejfulla Malëshovës, Skënder Luarasit, Enver Hoxhës etj.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Në këtë vëllim janë paraqitur disa studime mbi veprën dhe personalitetin e Fan Nolit nga autorë si: Faik Konica, Aleks Buda, Rexhep Qosja, Ibrahim Rugova, Mitrush Kuteli, Martin Camaj, Ernest Koliqi etj.

  800 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 12 of 12 items