Stefan Çapaliku

Stefan Çapaliku është shkrimtar, studiues, dramaturg dhe artist shqiptar. Ka ka lindur në qytetin e Shkodrës më 10 mars 1965. Në  vitin 1988 u diplomua në degën Gjuhë dhe Letërsi Shqipe në Universitetin e Tiranës. Më pas ka ndjekur nga studime të mëtejshme në Itali, Çeki dhe Angli. Në vitin 1996 mori titullin Doktor i Shkencave Filologjike në Universitetin e Tiranës. Nga viti 1993 deri në vitin 1998 ka drejtuar Departamentin e Letërsisë në Universitetin e Shkodrës. Në periudhën tetor 1998-shkurt 2005 ka punuar pranë Ministrisë së Kulturës, Rinisë dhe Sporteve si drejtor i Drejtorisë së Kulturës së Shkruar dhe Komunikimit dhe njëkohësisht me përgjegjësinë e hartimit të politikave kulturore në fushën e botimeve, bibliotekave dhe arkivave.


Në vitet 2007-2008, ai u emërua si Profesor Titullar i Historisë së Letërsisë dhe Qytetërimit Shqiptar në Katedrën e Albanologjisë të Fakultetit Filologjik pranë Universitetit të Beogradit. Aktualisht ai punon si studiues pranë Akademisë së Studimeve Albanologjike dhe deri në vitin 2015 ishte profesor i Estetikës dhe Teorisë së Dramës pranë Fakultetit të Artit Skenik, në Universitetin e Arteve të Bukura, Tiranë, që prej vitit 2005. Veprat e tij janë shfaqur në disa festivale ndërkombëtare të teatrit, ku ai është nderuar me çmime kombëtare dhe ndërkombëtare. Pjesë nga veprat e tij në poezi, prozë, dramë dhe ese janë përkthyer në anglisht, gjermanisht, frëngjisht, italisht, rumanisht, polonisht, bullgarisht, serbisht, maqedonisht dhe turqisht. Ai është i nominuar për çmimin "Europa Prize of Theater for the New Theater Realities" (Çmimi Evropian për Teatrin e Ri). Si dramaturg u nderua me çmimin e autorit më të mirë shqiptar në vitet: 1995, 2003, 2007, 2012, 2016. Krahas studimeve në fushën e estetikës dhe publicistikës, ka shkruar edhe disa libra, të cilët janë vlerësuar: Secili çmendet simbas mënyrës së vet” është një triologji e suksesshme, e përfshirë edhe në listën e ngushtë të veprave në garë për çmimin vjetor të Ministrisë së Kulturës. “Tregimet e tranzicionit” është një tjetër përmbledhje e botuar së fundi. Po ashtu, janë edhe disa monografi të natyrës studimore për Serafin Fankun, Tef Palushin, Fisthën etj. Vepra e tij është botuar në disa gjuhë të huaja, si italisht, frëngjisht, anglisht, greqisht, serbisht, etj.

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 12 of 12 items
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  600 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  ... Te satira politike e Fishtës, përmbajtja paraqitet si një rast ose si lehtësi për një lloj të veçantë të ushtrimit formal të gjuhes. Në këtë kuptim edhe vepra “Gomari i Babatasit” nuk mund të jëtë një alegori e tranzicionit apo e transdiktaturave, përkundrazi, janë tranzicioni dhe transdiktaturat ato që vazhdojnë ta bëjnë alegorike veprën.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  “Një antologji e vogël e jetës” vjen tamam në kohën kur jeta dhe vdekja, që prej Luftës së Dytë Botërore, para 75 vjetëve e deri më sot, nuk kanë qenë ndonjëherë më afër. Nuk kanë qenë ndonjëherë më të miqësuar dhe më bashkëudhëtarë. Konsiderohet nga ato libra xhepi, për të dy xhepat e xhaketës. Shkojnë bashkë, ecin bashkë dhe lexohen bashkë…

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  “Një Antologji e vogël e vdekjes” vjen tamam në kohën kur jeta dhe vdekja, që prej Luftës së Dytë Botërore, para 75 vjetëve e deri më sot, nuk kanë qenë ndonjëherë më afër. Nuk kanë qenë ndonjëherë më të miqësuar dhe më bashkëudhëtarë. Konsiderohet nga ato libra xhepi, për të dy xhepat e xhaketës. Shkojnë bashkë, ecin bashkë dhe lexohen bashkë…

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Një autor postmodern në një Shqipëri postkomuniste, Çapaliku prek të gjitha zhanret, duke i përzier me mjeshtëri dhe shije, veçanërisht në teatrin e tij. Ndërkaq romanet e tij në përgjithësi nuk ndjekin linjën narrative të një personazhi të caktuar.

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë Out of stock

  Tri këngë dashurie, Ftesë për darkë, Kulla e Babelit, Utopos Këpucët. Kjo është një përmbledhje dramash nga një prej përfaqësuesit më të suksesshëm të dramës së re shqiptare. Në këtë vëllim përmblidhen drama të vlerësuara me çmime brenda dhe jashtë Shqipërisë.

  400 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 900 Lekë In Stock

  Pas botimit ne tre vellime te ndara, trilogjia “Secili cmendet sipas menyres se vet” vjen ne nje botim te plote, hardcaver, per te gjithe te pasionuarit e kesaj sage te bukur shkodrane, shkruar plot sqim dhe detaje nga studiuesi dhe shkrimtari Stefan Çapaliku....

  1 900 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Libri që ju prezantohet asht i tani polifonik, koral. Gjenden në të zanet e shumë njerëzve që kanë nda me Teftën eksperienca thellësisht personale.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Te ky koleksion tregimesh, të shkruara përgjatë një çerek shekulli, banoj unë, miqtë, hera herës armiqtë, të dashurit, dhe gjithë ato që do doja t’i kisha gjatë rrugës. Në to rri një njeri i brishtë, ëndrrimtar, i dashuruar, aventurier, i heshtur, i dëshpëruar, nervoz dhe lumturisht i gënjyer.

  800 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 12 of 12 items