Ismail Kadare

Lista e librave të autorit

per page
Showing 65 - 82 of 82 items
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Kjo është vepra e parë në prozë e Ismail Kadaresë, e cila është shkruar gjatë kohës që ai ishte student në Moskë, por më pas kur u kthye mbeti në dorëshkrim dhe u botua pas viteve ’90. Personazhi ynë, një mësues që shkon në një qytezë, është rebel, aventurier, pasionant për femrat, dhe që sajon lloj lloj gjërash për tu transferuar drejt kryeqytetit

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ra ky mort e u pamë është një libër nga Ismail Kadare i shkruar në formën e ditarit, dhe që doli në vitin 2000. Libri i është kushtuar Kosovës dhe luftës atje gjatë viteve të 90-ta. Libri është botuar nga Onufri në Tiranë në vitin 1999 dhe përmban 249 faqe. Libri është shkruajtur në gjuhën shqipe.

  700 Lekë
  In Stock
 • Shkaba është shkruar në verën e vitit 1995, në Deauvillë të Normandisë. Motivi i djaloshit që zbret në "botën e poshtme" është trajtuar për herë të parë te "Vajza e Agamemnonit", në vitin 1985. Duke shfrytëzuar mundësitë e ndryshme që jep zbërthimi i legjendës, në të dyja veprat, personazhi ndriçohet në mënyra të ndryshme.

 • Quick view
  300 Lekë

  Me Perëndimin apo kundër tij? Është pyetja që ndoshta më së shumti është përsëritur në këtë gadishull të vjetër. Ka qenë shtruar, me sa duket, qysh me ndarjen e Romës nga Bizanti, në fillim të mijëvjeçarit të dytë për t’u përtërirë në mes të tij, atëherë kur një forcë e tretë, e vrullshme si një luan i ri, iu sul dy mbretërive të vjetra, Perandoria Osmane.

  300 Lekë
  Online only
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  “Spiritus” është zbulimi se, edhe në fazën e ngrirjes më të madhe të tij, miti nuk ka reshtur së rrjedhuri, nëntokësor dhe i fshehtë, por i paasgjësueshëm, madje as me teknikën policeske moderne. (...)

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ashtu si eseja për Eskilin është, pak a shumë, një pasqyrim i fatit të Kadaresë, këto mendime për Prometheun modern shkojnë drejt një refleksioni për rolin e artistit e të shkrimtarit, që, nëpërmjet veprës së vet, i jep një pasqyrë njeriut të përjetshëm dhe i ruan kujtesën përballë atyre që duan ta nënshtrojnë e ta fusin nëpër kallëpe.

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 760 Lekë In Stock

  It's the 1970s and cracks are starting to appear in the alliance between China and its Communist cohort Albania. When an Albanian steps on the foot of a Chinese diplomat the tension cranks up - couriers between Tirana and Beijing carry annotated x-rays of the foot back and forth. The Chinese intend to punish their interfering little ally discreetly. But...

  1 760 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 100 Lekë In Stock

  Dedicated to the memory of his mother and circling back to his childhood in Albania, The Doll is Ismail Kadare's delicate and disarming tale of home and creative longing, of writerly aspiration, and of personal and political freedom.

  2 100 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 530 Lekë In Stock

  This simple tale by Albania's most eminent and gifted novelist serves to lift the veil on one of the most secret and mysterious countries of modern Europe.

  1 530 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Twenty years after the end of the Second World War, an Italian general is despatched to Albania to recover his country's dead. Once there he meets a German general who is engaged upon an identical mission, and their conversations brings out into the open the extent of their horror and guilt, newly exacerbated by their present task. As they descend from...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 650 Lekë In Stock

  It is the fifteenth century and war looms. The people of Albania have refused to negotiate with the Ottoman Empire and they know their fate is sealed. As they take refuge in a fortress in the mountains, the army arrives and prepares to lay siege to the Christian citadel.

  1 650 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Fusha e Kosovës nën zhegun përvëlues kishte një dritë të tepërt që të trembte. Nën atë ndriçim të çmendur ndodhnin lëvizjet e trupave, që ata nuk i kuptonin mirë. Dëgjuan britmat e ngadhënjimit që erdhën nga shatorja e kryekomandantit, kur qendra e turqve nisi të epej si një hark nën trysninë e të krishterëve.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  700 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Në qendër të librit  gjendet një baladë, dhe ishte më e urtë të përqendrohej vëmendja mbi ndërtimin e ngrehinës e shfaqjen e njëkohshme të legjendës. Për t’ia arritur këtij qëllimi, Ismail Kadareja zgjedh tonin e kronikës dhe vë në punë një rrëfimtar të veçantë, murgun Gjon. Nën zhgunin e tij është fshehur një personazh i vërtetë

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Vajza e Agamemnonit, që më vonë do të përbënte pjesën e parë të një diptiku, u shkrua në vitin 1985 me titullin fillestar “Vajza e mesme e Agamemnonit”. Është një nga dorëshkrimet e nxjerra jashtë shtetit, siç e shpjegon botuesi francez Claude Durand, për t’u botuar atje në rast se rrethanat do ta kërkonin.

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  500 Lekë In Stock

  Ngjarjet e romanit “Viti i mbrapshtë” ndodhin në vitin 1914. Në këtë vit Shqipëria fiton pavarësinë. Kështu vendosën Gjemania, Anglia, Austro-Hungaria, Franca, Italia dhe Rusia. Secili prej këtyre shteteve përpiqet ta tërheqë pas vetes kombin e ri. Gjë që shpjegon serinë e aleancave me synime të caktuara, si dhe ushtritë e huaja që ngatërrohen në këmbët e...

  500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  700 Lekë In Stock

  Ky është një vëllim me tregime, shumica e tyre të shkruara gjatë vitit 90, por që kanë zanafillën në subjekte të shkruara më parë apo të përpunuara. Këtu vjen mjeshtëria e Kadaresë si tregimtar

  700 Lekë
  In Stock
Showing 65 - 82 of 82 items