Arsim Spahiu

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 10 of 10 items
 • Quick view
  539 Lekë 700 Lekë -23% In Stock

  Libri paraqet të dhëna të reja, që dëshmojnë se maqedonasit e vjetër dhe dinastitë e tyre mbretërore janë ilirë.

  539 Lekë
  700 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  539 Lekë 700 Lekë -23% In Stock

  Libri përbëhet nga disa kapituj që provojnë se janë të pabazuara pikëpamjet e disa autorëve të huaj, sipas të cilëve ndikimi i greqishtes në epirotisht dhe në dialektet e tjera ilire është i madh. Epirotët, maqedonasit dhe ilirët në përgjithësi kanë individualitetin e tyre etnik. Sado fqinj shekullorë me grekët dhe me romakët, ilirët e kanë ruajtur gjuhën...

  539 Lekë
  700 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  539 Lekë 700 Lekë -23% In Stock

  Eshtë një studim që provon me mjaft siguri se në trojet ku është folur maqedonishtja, kanë banuar ilirë dhe, ilirët nuk kanë folur greqisht; ata kanë pasur gjuhën e tyre – ilirishten. Prandaj, duke pasur parasysh elementet që parashtrohen në këtë punim, mendohet se është në përputhje me realitetin historik të merret maqedonishtja dialekt i ilirishtes,...

  539 Lekë
  700 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  462 Lekë 600 Lekë -23% In Stock

  Eshtë një nënkapitull i tezës së doktoratës, i zgjeruar me shumë të dhëna të tjera burimore. Në këtë studim autori bën përjekjet e para për të provuar karakterin etnik ilir të maqedonasve dhe epirotëve

  462 Lekë
  600 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  539 Lekë 700 Lekë -23% In Stock

  Në këtë studim autori jep të dhëna historike sidomos mbi popullsinë e Maqedonisë Perëndimore. Ajo që është kryesorja në këtë libër, autori, i bazuar në studimet e arkeologëve më të njohur, provon se në Maqedoninë Perëndimore, në dy mijëvjeçarët e fundit para e. s., ka banuar popullsi kryesisht ilire

  539 Lekë
  700 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  539 Lekë 700 Lekë -23% In Stock

  Ky botim përbën hapat e parë të mitografisë shqiptare. Kjo monografi provon qartë se Pellazgët shumë kohë para heleneve kanë pasur epopetë e tyre luftëtare dhe kombëtare, të cilat, akejtë i kanë shndërruar në epope kombëtare që gjoja i përkasin Greqisë” (G. Glotz).

  539 Lekë
  700 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  539 Lekë 700 Lekë -23% In Stock

  Në të dhënat e shumta për shtetin epirot, që renditen në këtë punim nuk gjendet ndonjë gjë e përbashkët mes epirotëve dhe grekëve. Epiri qëndron përherë jashtë komunitetit grek. Shteti epirot nuk imiton institucione greke. Monarkia e Ajakidëve ka afri të dukshme në struktura konstitucionale vetëm me monarkinë e Antigonidëve të Maqedonisë dhe me mbretëritë...

  539 Lekë
  700 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  539 Lekë 700 Lekë -23% In Stock

  Autori mbështetet dhe paraqet shumë të dhëna burimore që nuk njiheshin më parë. Mbretëria maqedonase ka tipare të përbashkëta me mbretërinë e epirotëve, sidomos në strukturën konstitucionale. Në tërësi, monarkia epirote është si monarkia maqedonase.

  539 Lekë
  700 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  539 Lekë 700 Lekë -23% In Stock

  Ky punim përbëhet nga tri pjesë: numismatika, antropologjia dhe etnografia. Në këto pjesë renditen argumente numismatike, antropologjike dhe etnografike për karakterin etnik ilir të maqedonasve

  539 Lekë
  700 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  385 Lekë 500 Lekë -23% In Stock

  Të njëjtat aspirata ziejnë në Kosovë pas  luftës së dytë botërore. Kjo pasqyrohet qartë në romanin“Varrë në zemër” 

  385 Lekë
  500 Lekë -23%
  Reduced price!
  In Stock
Showing 1 - 10 of 10 items