Hysen Dizdari

Researcher, collector and author of five books in the Albanian philately. He has over 30 years of experience in collecting Albanian postage stamps and stamps from several foreign countries. His studies in the field of philately have been closely intertwined with the knowledge and study of the nature and science of Biology in order to protect the Albanian marine flora and fauna from pests. Another aspect of his research work is the research in the field of historical sciences, especially the patriotic figures of the Albanian Nation presented through the Albanian postage stamp.


Some of his books are:


 • Marine flora and fauna on Albanian stamps 1913-2017 (Albanian-English), Published on 2017

 • George Castriot Skanderbeg on Albanian stamps 1913-2018 (Albanian-English), Published on 2018

 • Mother Teresa on Albanian Stamps (Albanian-English), Published in 2018

 • Archeology on Albanian Stamps 1913-2018 (Albanian-English), Published in 2018

 • Birds on Albanian stamps 1913-2018 (Albanian-English), Published in 2019

In printed and electronic media, he has published several articles dedicated to the figure of our National Hero George Castriot Skanderbeg and Mother Teresa in the history of the Albanian philately.


Mr.Dizdari is a member of the World Association of Authors and Journalists in Philately .

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 6 of 6 items
 • Quick view
  2 000 Lekë In Stock

  Libri përmban të gjitha emisionet me pulla të emetuara nga Posta Shqiptare ne fushen e arkeologjisë nga viti 1913 deri në vitin 2018 dhe është i ndarë në tri periudha që përkojnë me periudhat historike: Pjesa e parë i kushtohet viteve 1913-1944; Pjesa e parë i kushtohet viteve 1945-1990; Pjesa e parë i kushtohet viteve 1991-2018,

  2 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  E gjithe pasuria e flores dhe faunes shqiptare eshte percjelle edhe ne boten e filatelise. Prandaj autori dhe studiuesi i njohur Hysen Dizdari e sjell kete pasuri natyrore te Shqiperise permes pasqyrimit ne pullat postare pergjate nje shekulli.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Është ky titulli i botimit të ri që i vjen pasurisë së literaturës dhe studimeve filatelike. Autori i saj është koleksionisti i pasionuar i pullave postare të klasës tematike të florës dhe faunës, koleksionisti i pasionuar Z.Hysen Dizdari.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 500 Lekë In Stock

  Libri-album“GJERGJ KASTRIOTI - SKËNDERBEU NË PULLAT SHQIPTARE, 1913-2017”, me autor studjusin dhe koleksionistin Hysen S. Dizdari, është një libër i rrallë në llojin e vet, i vetmi libër i botuar për Skënderbeun në 105 vjet nga data e emetimit të pullës parë shqiptare nga qeveria e patriotit Ismail Qemali dhe trajton të plotë koleksionin e pullës...

  2 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Ky libër-album doli në qarkullim më datë 5 shtator 2018, në nderim të Shenjtores Nënë Tereza, me rastin e Ditës Ndërkombetare të Bamirësisë, e shpallur nga OKB-ja në vlerësim të kontributit dhe humanizmit të saj.

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  600 Lekë In Stock

  Vitaminat dhe mineralet luajnë një rol vendimtar në rritjen dhe zhvillimin e organizmit të njeriut. Libri do ju sherbeje shume nenave te reja, per tu ndihmuar ne zgjedhjen e perimeve dhe frutave te cilat kane vlera te larta ne vitamina dhe minerale.

  600 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 6 of 6 items