Hysen Dizdari

Studjues ,koleksionist dhe autor i pesë librave në filatelin shqiptare, ka mbi 30 vite eksperjence në koleksionimin e pullës postare shqiptare dhe të disa shteteve të hueja.Studimet e tij në fushën e filatelise ai e ka gershetuar ngushtë me njohjen dhe studimin e natyrën dhe shkencës Biologjisë me qëllim mbrojtjen e florës dhe faunës detare dhe toksore shqiptare nga dëmtuesit.Një drejtim tjetër i punës tij studimore janë edhe studimet në fushën e shkencave historike sidomos të figurave patriotike të Kombit Shqiptare të paraqitura nëpërmjet pullës postare shqiptare.


Disa nga librat e tij janë.


 • Flora dhe Fauna detare në pullat shqiptare 1913-2017 (shqip-anglisht), Botuar në 2017

 • Gjergj Kastrioti Skendërbeu në pullat shqiptare 1913-2018 (shqip-anglisht), Botuar në 2018

 • Nënë Tereza në pullat shqiptare (shqip-anglisht), Botuar në 2018

 • Arkeologjia në pullat shqiptare 1913-2018 (shqip-anglisht), Botuar në 2019

 • Shpendët në pullat shqiptare 1913-2018 (shqip-anglisht), Botuar në 2019

Në mediat e shkruara dhe elektronike ka botuar disa shkrime kushtuar figurës së Heroit tonë Kombëtar, Gjergj Kastriotit - Skënderbeut dhe Nënë Terezës në historinë e filatelisë shqiptare.


Ai është anëtar i Shoqatës botërore të Autorve dhe Gazetarve në filateli.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 5 nga 5 libra
 • Shikim i shpejtë
  1 700 Lekë 2 000 Lekë -15% Në stok
  I ri

  Libri përmban të gjitha emisionet me pulla të emetuara nga Posta Shqiptare ne fushen e arkeologjisë nga viti 1913 deri në vitin 2018 dhe është i ndarë në tri periudha që përkojnë me periudhat historike: Pjesa e parë i kushtohet viteve 1913-1944; Pjesa e parë i kushtohet viteve 1945-1990; Pjesa e parë i kushtohet viteve 1991-2018,

  1 700 Lekë
  2 000 Lekë -15%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok

  Është ky titulli i botimit të ri që i vjen pasurisë së literaturës dhe studimeve filatelike. Autori i saj është koleksionisti i pasionuar i pullave postare të klasës tematike të florës dhe faunës, koleksionisti i pasionuar Z.Hysen Dizdari.

  850 Lekë
  1 000 Lekë -15%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  2 125 Lekë 2 500 Lekë -15% Në stok
  I ri

  Libri-album“GJERGJ KASTRIOTI - SKËNDERBEU NË PULLAT SHQIPTARE, 1913-2017”, me autor studjusin dhe koleksionistin Hysen S. Dizdari, është një libër i rrallë në llojin e vet, i vetmi libër i botuar për Skënderbeun në 105 vjet nga data e emetimit të pullës parë shqiptare nga qeveria e patriotit Ismail Qemali dhe trajton të plotë koleksionin e pullës...

  2 125 Lekë
  2 500 Lekë -15%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  850 Lekë 1 000 Lekë -15% Në stok
  I ri

  Ky libër-album doli në qarkullim më datë 5 shtator 2018, në nderim të Shenjtores Nënë Tereza, me rastin e Ditës Ndërkombetare të Bamirësisë, e shpallur nga OKB-ja në vlerësim të kontributit dhe humanizmit të saj.

  850 Lekë
  1 000 Lekë -15%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
 • Shikim i shpejtë
  510 Lekë 600 Lekë -15% Në stok

  Vitaminat dhe mineralet luajnë një rol vendimtar në rritjen dhe zhvillimin e organizmit të njeriut. Libri do ju sherbeje shume nenave te reja, per tu ndihmuar ne zgjedhjen e perimeve dhe frutave te cilat kane vlera te larta ne vitamina dhe minerale.

  510 Lekë
  600 Lekë -15%
  Cmim i reduktuar
  Në stok
Shfaq 1 - 5 nga 5 libra