Elena Kocaqi

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 9 of 9 items
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Ky libër rrokë rrugëpërshkrimin nga Troja e lashtë deri në ditët tona të banorëve që jetojnë në trevat e sotme të shqiptarëve. Libri ndërtohet mbi studimin që autorja ka bërë në lidhje me rrënjët e shqiptarëve, të cilët kanë lënë gjurmë në historinë botërore. Autorja i shikon shqiptarët si krijuesit dhe drejtuesit e perandorive të mëdha, që nga Aleksandri...

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  Në studim trajtohet komplet lufta e Trojës, nga fillimi deri nw mbarim vetwm nga aspekti njerëzor, duke lënë mënjanë mitet dhe hyjnitw. Ky është studimi i parë i këtij lloji për këtë luftë në Shqipëri por nga ky këndvështrim edhe nw rang ndërkombetar.

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 500 Lekë Out of stock

  Ky studim sjell shumë informacion të reja te pabotuar me parë. Teza e prejardhjes pellazgo-ilire ka një rëndësi te jashtëzakonshme dhe ka qenë e pranuar gjate gjithë kohës, nga autorët e huaj, por e lënë nën hije me qellim nga historiografia komuniste shqiptare.

  1 500 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Studiuesja Elena Kocaqi pretendon se ky dokument qe vjen ne kete liber ndryshon historinë e shqipes se shkruar, pasi ajo merr një pozitë me te vjetër, sesa kjo qe ne njohim deri me sot.

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Në këtë libër trajtohet roli i ilirëve në krijimin e kombeve të Evropës, si dhe roli i gjuhës shqipe në lindjen e gjuhëve evropiane. Pra katër janë tezat që diskutohen: Substrakti pellazgo-ilir i Evropës prehistorike dhe antike: Origjina pellazgo-ilire e kombeve antike evropiane duke përfshirë atë romake dhe atë para-greke dhe antike-greke: Origjina ilire...

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 000 Lekë Out of stock

  1 000 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Ky është studimi i parë në Shqipëri pas 100 vitesh për administrimin e Shqipërisë nga Austro-Hungaria në Luftën e Parë Botërore. Në libër trajtohet konflikti Austri-Italia për Vlorën dhe për integritetin e Shqipërisë politike në fillim të kësaj lufte. Vlora konsiderohej për Austrinë, me e rëndësishme se e gjithë Serbia, madje quhej porti me i rëndësishëm...

  1 200 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 9 of 9 items