Elena Kocaqi

Elena Kocaqi ka përfunduar studimet në fakultetin e Histori-Filologjisë në Tiranë për histori me Medalje të Artë dhe është autore e disa librave me temë historike rreth origjinës së shqipes dhe shqiptarëve

Elena Kocaqi ka përfunduar studimet në fakultetin e Histori-Filologjisë në Tiranë për histori me Medalje të Artë dhe është autore e disa librave me temë historike rreth origjinës së shqipes dhe shqiptarëve. Ajo ka studiuar Drejtësi pranë Fakultetit të Drejtësisë në Tiranë. Ka kryer studime pas-universitare, Mastër për Studime Historike dhe Mastër për Shkenca-Politike. Ajo zotëron disa gjuhë të huaja. Ka botuar librin "Albanët me famë në mijëvjeçar" që flet për shqiptarët me famë botërore, të cilët kanë themeluar dhe udhëhequr dinasti dhe shtete të famshme gjatë gjithë historisë së njerëzimit. Libri "Roli Pellazgo-Ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve Evropiane" është libri i dytë i autores. Ai flet për kontributin Pellazgo-Ilir në krijimin e kombeve dhe gjuhëve Evropiane antike dhe moderne. Ka shkruar edhe libra te tjere per rolin e Austro-Hungarise per krijimin e shtetit shqiptar, misionin e Princ Vidit ne Shqiperi ne vitet 1913-14, etj. Aktualisht, eshte pedagoge ne Universitetin Aleksander Moisiu ne Durres.

Lista e librave të autorit

Shfaq 1 - 9 nga 9 libra
Shfaq 1 - 9 nga 9 libra