Honore de Balzak

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 17 of 17 items
 • Quick view
  300 Lekë In Stock

  Romani “Evgjeni Grande” perben fillesen e “Komedise Njerezore”, e cila paraqet nje panorame te jetes pariziene pas renies se Napoleon Bonapartit me 1815.

  300 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  690 Lekë In Stock

  Ky roman është një vepër realiste duke u bazuar te vërtetësia e ngjarjeve, sidomos tek pasqyrimi me vërtetësi i koprracisë së plakut Grande. Problemi shoqëror që trajton autori është ai i rolit të parasë në shkatërrimin e ndjenjave njerëzore.

  690 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  400 Lekë In Stock

  400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 400 Lekë In Stock

  Ky është një nga romanet më me ndikim të Balzakut në letërsinë e shekullit të XIX, duke u kthyer në një gur themeli të letërsisë realiste europiane. Romani është pjesë e Komedisë njerëzore, lexuesit e të cilës janë po aq të pasionuar edhe në ditët tona

  1 400 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  550 Lekë In Stock

  Një roman që trajton përmbysjen e vlerave njerëzore në kohën e Francës së pas-Napolonit. Koloneli plagoset në luftë dhe do shumë kohë që të rikthehet në jetën normale, por më pas ai sheh se çdo gjë që kishte lënë kishte ndryshuar

  550 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë Out of stock

  Botimi i romanit “Lëkura e shagrenit” krijoi bindjen e plotë në të gjitha qarqet letrare, se Balzaku ishte një nga shkrimtarët më të rëndësishëm të letërsisë franceze dhe asaj botërore.

  800 Lekë
  Add to cart More
  Out of stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Lënesha është një portretizim i mrekullueshëm i shoqërisë në qytete të vogla. Rose, gruaja nga ka marrë titullin vepra, i ka kaluar të dyzetat kur nis historia.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Nje permbledhje aforizmash per te kultuar me se miri ate te cilen e njohim si Komedia njerezore nga nje prej romanciereve me te mire te shekullit XIX

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  2 700 Lekë 3 000 Lekë -10% In Stock

  Ne kete set kemi bere bashke dy romane qe jane pjese te Komedise Njerezore te mjeshtrit te madh te letersise franceze dhe europiane, Honore de Balzac. Per te gjithe lexuesit qe duan te njihen me shoqerine pasiziene te shekullit te XIX, por edhe me pershkrimet e thelluara te veseve te individit dhe mjedisit shoqeror, permes ketyre

  2 700 Lekë
  3 000 Lekë -10%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  1 440 Lekë 1 600 Lekë -10% In Stock

  Ky roman është një eksplorim i detajuar i botës së nëndheshme të shoqërisë parisiene të shekullit të XIX, duke u fokusuar në jetën dhe përvojat e një të dënuari të pashëm dhe karizmatik, i cili përdor sharmin dhe zgjuarsinë e tij për të manipuluar dhe shfrytëzuar si të pasurit ashtu edhe të varfërit. Rrëfimi thellohet në aspektet më të errëta të natyrës...

  1 440 Lekë
  1 600 Lekë -10%
  Reduced price!
  In Stock
 • Quick view
  550 Lekë In Stock

  Një nga romancierët më të mëdhenj jo vetëm francez, por edhe botëror. Honore de Balzak-un e përshkruan një stil i njëjtë i temës madhore të tij, e që është 'skena nga jeta franceze'. Stili i tij ndërkaq, kuptohet, unik.

  550 Lekë
  In Stock
 • Kjo histori e shkruar në vitin 1829 do të vendoset më vonë nga Balzaku në hapjen e sagës "Komedia njerëzore". Ajo përmban komplotin e asaj që do të jetë komponenti i novelave dhe ne tashmë kalojmë tek heronjtë e episodeve të tjera.

 • Quick view
  200 Lekë In Stock

  200 Lekë
  In Stock
 • Në këtë vepër Balzaku trajton një temë me tematikë shoqërore që prek shtresat e ulëta të popullsisë që si gjithmonë lidershipit shtetëror dhe aristokracisë nuk interesohen fare për to . Ngjarja vendoset në "Pensionin Familiar" pronë e trashëguar e zonjës Voker e cila jetonte pa të shoqin e vdekur prej disa vitesh tashmë.

 • Quick view
  990 Lekë In Stock

  Në këtë vepër Balzaku trajton një temë me tematikë shoqërore që prek shtresat e ulëta të popullsisë që si gjithmonë lidershipit shtetëror dhe aristokracisë nuk interesohen fare për to . Ngjarja vendoset në "Pensionin Familiar" pronë e trashëguar e zonjës Voker e cila jetonte pa të shoqin e vdekur prej disa vitesh tashmë.

  990 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Romani Xha Gorioi është vlerësuar si një nga shtyllat mbajtëse të Komedisë njerëzore. Ndonëse ky roman mbyllet me vdekjen e Gorioit, komedia vazhdon. Ky kontrast i fuqishëm nuk gjendet vetëm te kjo vepër, por përbën thelbin e krijimtarisë së tij.

  1 000 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 17 of 17 items