Adrian Civici

Lista e librave të autorit

Showing 1 - 8 of 8 items
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  Cili është fajtori? Përse është pothuajse e pamundur të parashikohet një krizë financiare? Janë të paaftë ekonomistët, financierët apo politikanët? Është faji i kapitalizmit liberal dhe politikave derregulluese? Çfarë interesash e lobesh fshihen mbrapa krizave financiare? A ka mundur shkenca ekonomike të ndërtojë një teori të qartë dhe të strukturuar që...

  1 500 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Të lexosh dhe rilexosh Hayek- un është një recetë e shkëlqyer për të jetuar një botë më të mirë Pascal Salin

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  800 Lekë In Stock

  Globalizimi është prezent e po ndikon sot gjithçka të jetës sonë të përditshme në të gjitha aspektet e nivelet... është në plot kuptimin e fjalës përballë çdo porte në gjithë botën

  800 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 000 Lekë In Stock

  Libri përmban një seri analizash dhe reflektimesh të realizuara gjatë periudhës mars 2007-janar 2010, në të cilat është ndjekur hap pas hapi ecuria e krizës financiare që përfshiu ekonomitë e mëdha. Analizat që vijnë në  formën e një ditari shkencor e publicistik, ofrojnë një çelës individual për të kuptuar disa nga aspektet kryesore të krizës financiare...

  1 000 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock
 • Quick view
  1 200 Lekë In Stock

  Kalimi nga sistemi komunist në atë demokratik, jashtë çdo diskutimi, ishte një përmbysje e ziadhe shumëplanëshe. I tillë ishte dhe transformimi ekonomisë nga ekonomi socialiste e planifikuar dhe e qendërzuar, në ekonominë e tregut të lirë. Përmbysja as nuk mund të kryhej e as nuk u krye dot brenda një dite, por kërkonte vite të tëra.

  1 200 Lekë
  In Stock
 • Quick view
  1 500 Lekë In Stock

  “Udhëtim në tri kohë” është një dialog i profesorit të njohur të ekonomisë, Adrian Civicit me Alda Bardhylin, mbi tre periudha të rëndësishme të Shqipërisë së një shekulli, komunizmin, tranzicionin dhe kapitalizmin.

  1 500 Lekë
  In Stock
Showing 1 - 8 of 8 items